Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Hiszpańskie Ski Safari XII 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Hiszpańskie Ski Safari XII 2013

Która to była godzina? Bo widoczność świetna, chyba że aparat rozjaśnia....

Ok. 22 plus pomoc Łysego :) W rzeczywistości było dużo ciemniej, ale odrobina cierpliwości przy fotografowaniu daje takie efekty.

Co do jazdy na nartach, to było na tyle jasno, za sprawą Łysego, że nie używaliśmy czołówek.

Mobilnie Jacek

Jacek,mam nadzieję,że po powrocie opiszesz dokładnie co gdzie i jak.

To znaczy:

-Gdzie najlepiej nocować i niedrogo

-Ceny w hotelach,pensjonatach itp

-Rezerwować z wyprzedzeniem,czy spontan wchodzi w grę

-Transport na miejscu - wypożyczać samochód czy są inne wygodne opcję

-Karnety - ceny,opcję

-Opis najciekawszych ośrodków

Ja mam po prostu sentyment do Hiszpanii i jak nic mi się nie rypnie w najbliższych miesiącach,to mam plan.

Plan raczej na przyszły sezon,ale to na razie tylko plan. :wink:

• Like 1

Dzień dobry

To już ostatni dzień delegacji :( . Port Aine

2000 - 2440m n.p.m. to ostatnia stacja jaką zwiedzamy w trakcie naszego Hiszpańskiego Ski Safari.

Pogoda... jak widać, warunki sprawdziłem osobiście wieczorem jeżdżąc ratrakiem po trasach.

ahetudad.jpg

Mobilnie Jacek

Czyli tak: samolot z Pyrzowic do Barcelony, tam samochód/autobus i jazda jakies 100-250 km (tak ?). Jacek, napisz pproszę conieco o logistyce i cenach

Napiszę szczegółowy tekst o wyjeździe,a teraz "na szybko" - samolot do Barcelony lub Girony. Na miejscu najlepiej wypożyczyć samochód! Tygodniowy koszt 70 euro. Jeżeli będzie kilka osób to wyjdzie taniej niż pociąg, którym można dojechać do La Moliny. Z lotniska do La Moliny jest ok 150 km i autostrada jest bezpłatna (w Hiszpanii są autostrady płatne i bezpłatne). Paliwo tanie ok 1,20 Euro.

Samochód jest o tyle dobry rozwiązaniem, że możemy z La Moliny ruszyć się jeszcze do dwóch stacji oddalonych o ok. 1 godziny jazdy. Polecam także zaplanować sobie zwiedzanie Barcelony.

• Like 3

Tak ciekawostka z Hiszpanii, raczej nie spotykana w ośrodkach narciarskich w Alpach, Słowacji lub Czechach.

Skipass to naklejka, którą sklejamy na pół wkładając do środka przypięty do odzieży drucik. Przy wyciągach nie ma bramek, a skipassy sprawdzane są jak bilety przez konduktora :)

skipass-img_2541.jpg

I co?

I to tak szarpie i szamoce się na wietrze kiedy jedziemy?

Albo za każdym razem trzeba to to wyciągać z kieszeni?

Czy może źle zrozumiałem?

A jak sobie kurteczkę chcemy zmienić to jest oczywiście możliwość przepięcia tego.

1. tak szarpie i szamoce

2. nie, bo musi być na zewnątrz

3. oczywiście nie można przepiąć, bo wiąże się to ze zniszczeniem karnetu

Jak masz jeszcze pytania chętnie odpowiem :)