Enduroski Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Stok położony około 60 km od Krakowa i Katowic, swietne widoki cały skąpany w słońcu https://www.youtube.com/watch?v=g4AevukjVhg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbylo Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 Czy Mosorny Groń nadaje się do nauki jazdy dla 10 latka (kilka godzin na nartach w szkole Strama pod Nosalem) ? Z tego co widzę jest tam jedna kanapa i czerwona trasa.Na stronie jest informacja o instruktorach ale za bardzo szkółek narciarskich nie widać. Dla mnie wydaje się miejsce idealne, ale nie wiem czy to dobre miejsce dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 Nie, Mosorny nie nadaje się na naukę 10 latka, zdecydowanie odradzam. W Zawoi Czatoża są wyciągi tależykowe i tam jak coś kontunuował bym naukę z młodym.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 11 minut temu, Zbylo napisał: Czy Mosorny Groń nadaje się do nauki jazdy dla 10 latka (kilka godzin na nartach w szkole Strama pod Nosalem) ? Z tego co widzę jest tam jedna kanapa i czerwona trasa.Na stronie jest informacja o instruktorach ale za bardzo szkółek narciarskich nie widać. Dla mnie wydaje się miejsce idealne, ale nie wiem czy to dobre miejsce dla początkujących. 7 minut temu, Mati1981 napisał: Nie, Mosorny nie nadaje się na naukę 10 latka, zdecydowanie odradzam. W Zawoi Czatoża są wyciągi tależykowe i tam jak coś kontunuował bym naukę z młodym.... Dokładnie. chodzi o te wyciągi: https://www.wojtek-zawoja.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 (edytowane) 25 minut temu, Zbylo napisał: dla 10 latka (kilka godzin na nartach w szkole Strama pod Nosalem) jak się nauczył podstaw i potrafi pług to na Mosornym da radę i przy okazji nauczy się jazdy na stromszej górce Edytowane 28 Grudzień 2018 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 28 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2018 Radę pewnie da, tylko co to za przyjemność będzie dla niego ( pługiem po ściance) a niech się jeszcze trafią gorsze warunki.... myślę, że po pierwsze bezpieczeństwo a po drugie fajnie by było aby młodego nie zrazić do nart zbyt ambitnym podejściem! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 16 godzin temu, Mati1981 napisał: tylko co to za przyjemność będzie dla niego ( trudno powiedzieć jaki to narciarz ale pamiętam że w tym wieku największą przyjemność sprawiała mi jazda na FISie w Szczyrku natomiast byłem b. nieszczęśliwy gdy musiałem jechać Ondraszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 Wiesz Jeeb, ja też nie wiem jaki to narciarz ale mogę się domyślić, co można umieć po paru godzinach lekcyjnych mając 10 lat! Myślę, że trzeba stopniowo i rozsądnie podejść do tematu i nie zabierać młodego po paru godzinach na łączce pod Nosalem od razu na Mosorny! Wskazałem odpowiednie miejsce w Zawoi na kontynuowanie nauki, na pewno nie jest to Mosorny i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Dziś warunki podobne do wczorajszych z tym że mniejsza ilość ludzi więc i stok zdegradowwny o wiele później. Przyjemne dwie godzinki jazdy z rana. Pozdrawiam Maciek 20190218_101507.mp4 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Dnia 29.12.2018 o 10:54, Jeeb napisał: trudno powiedzieć jaki to narciarz ale pamiętam że w tym wieku największą przyjemność sprawiała mi jazda na FISie w Szczyrku natomiast byłem b. nieszczęśliwy gdy musiałem jechać Ondraszkiem. W sobotę na Sczyrbskim, na trasie FIS widziałem narciarza w wieku około 60-64 lat, który ambitnie forsował trasę, zanim zjechał na dół trasy, ja zdażyłem zjechać 3 razy i naliczyć mu 7 gleb, ile zaliczył dokładnie nie wiem, ale na pewno zjechał plugiem po czerwonej trasie FIS na Strbskie Pleso, można? Przynajmniej dostarczył rozrywki, a tak to nuuuda jak sami dobrzy narciarze na stoku ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 21 godzin temu, Sariensis napisał: to nuuuda jak sami dobrzy narciarze na stoku ;). gdzie jest taki stok na którym widziałeś samych dobrych narciarzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 2 minuty temu, Jeeb napisał: gdzie jest taki stok na którym widziałeś samych dobrych narciarzy ? W Strbskie Pleso na FIS, ale tylko tak do 10.00 mniej więcej, później już paru agentów się pojawiło, ale na prawdę niewielu, tam pikniki wolą si∑ szwendać jak po Krupówkach, maja pleso i pełno straganów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 Mosorny trzyma się dobrze, pokrywa śniegu jeszcze sporąa, brak przetarć czy minerałów. Rano przez pierwszą godzinę twardo, potem trochę puszcza, na dole mocno ale spokojnie dwie godzinki ponownie fajnie spędzone. Dziś jedyny minus to zwężenie trasy w górnym odcinku w związku z treningiem grupy z Zakopanego, a no i troszkę zaczęło lekko wiać. Pozdrawiam Maciek 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi