Narty - skionline.pl
Jump to content

W góry na skitury 2025/2026

Recommended Posts

15 godzin temu, zając napisał:

Którędy szliście i jak zjazd?

Miałam się wybrać dzisiaj ale zeszło nam trochę z rana i wybraliśmy coś innego.

Wyjsc mozna dowolnie. Zjazd tylko przez trasy narciarskie Bucznka - Solisko - Kamienna. A do Buczynki jak dotrzec? - uwaznie i powoli. Sniegu jest bardzo malo.  Zjezdzalem i do Szczawin i przez "płaj" wszedzie tak samo mozna trafic na kamienie. 

• Like 1
  • Thanks 1

16 godzin temu, zając napisał:

Którędy szliście i jak zjazd?

Miałam się wybrać dzisiaj ale zeszło nam trochę z rana i wybraliśmy coś innego.

My podchodziliśmy od Polana Strugi 

Natomiast sam zjazd tylko Buczynka-Solisko-Kamienna, tak jak Christof napisał.

Warunki do zjazdu z samej góry raczej trudne, śnieg zbity mieli co niektórzy koledzy problemy przy skrętach.

Pewne jest że warto i ja w środku tygodnia na bank robię powtórkę z rozrywki turowej 😎

• Like 2
  • Thanks 1

Nad łóżkiem miałem plakat, żartując trochę, ale nadal się nie wybieram, chyba, że palcem po mapie

https://www.tourdelameije.com/homepage-en/

pieszo szedłem kiedyś w okolicy Barre des Ecrins, znaczy do schroniska Ref de Ecrins i na pobliską przełęcz, miesiąc w Tulonie i na pobliskich skałkach... ps. A ten plakat to z cyt. Świetna relacja o wyjeździe do la Grave podhalańczyków z Bargielem jako "kursantem" przed K2 w Pure Powder.

IMG_4806.jpeg

IMG_4805.jpeg

Edited by sstar
  • Like 5
  • Thanks 1

Co raz więcej słychać w tym roku nie zadowolenia na nocne skitury po ośrodkach narciarskich 

https://dziennikzachodni.pl/skiturowcom-mowimy-stanowcze-nie-kolej-linowa-czantoria-apeluje-do-milosnikow-zeby-nie-ryzykowali-zdrowia-i-zycia/ar/c1p2-28620619

Tu artykuł o Czantorii ale o zakazie pisało też ON Pilsko , Myślenice i SkiArena.  Ciekawe gdzie można legalnie korzystać z ON w  Polsce ? Szczyrkowski i Kasprowy mają wytyczną trasę 

• Like 1

Jestem w Szczyrku do soboty i chodzę na skitury. Jakby ktoś chciał dołączyć, to zapraszam. 

Warunki są średnie, ale coś tam udaje się zrobić. Dzisiaj byłem na Rysiance, śnieg na drodze leśnej jest. Turystycznie wszedłem i zjechałem: Złatna, Trzy Kopy, Rysianka, Liptowska i powrót przez Rysiankę na dół.

Jutro może Pilsko, ale mogę zmienić plany.

Można pisać na priv, zostawić telefon , etc.

Edited by MarioJ
  • Like 6

59 minut temu, Jeeb napisał:

a co to za technika podejścia z dyndającymi rękawicami czy tylko poszedłeś się odlać za domkiem ?

To najlepsze moje rękawice z gumkami Rossi. Rękawice zdejmuje gdy używam komórki do zdjęć lub filmu a u nas teraz w okolicy zera więc spoko. W filmie chodziło o dźwięk więc w sumie wizja nieistotna.

IMG_0571.jpeg

IMG_0608.jpeg

IMG_0625.jpeg

IMG_0645.jpeg

IMG_0658.jpeg

Edited by sstar
  • Like 7

• 2 weeks later...