cysiu Posted January 7 Report Share Posted January 7 Dzięki za odpowiedzi Czy 10 cm opadu coś zmieni? Szrenica najwygodniejsza bo można wyjść z pokoju na szlak Co polecacie w Karkonoszach Zachodnich? Interesują mnie jednak tylko tereny wolne od lawin. W Szczyrku bieda straszna, jutro idę ale trzeba kombinować by jakoś fajnie podejść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 8 Author Report Share Posted January 8 (edited) 8 godzin temu, cysiu napisał: Dzięki za odpowiedzi Czy 10 cm opadu coś zmieni? Szrenica najwygodniejsza bo można wyjść z pokoju na szlak Co polecacie w Karkonoszach Zachodnich? Interesują mnie jednak tylko tereny wolne od lawin. W Szczyrku bieda straszna, jutro idę ale trzeba kombinować by jakoś fajnie podejść. Sam sobie odpowiedziales. Szrenica i Karpacz aby zjechac potem swodobnie na dole po trasie. Chlopaki chodza zwykle na Labski. Jesli okolica Szrenicy. Ale potem trzeba kombinowac od Labskiego jak dobic do zoltego szlaku np i dalej szlakiem. Wujot troche inaczej tam jezdzil. W okolicy gornej stacji z Karpacza mozna tez dalej sobie pojsc w rozne strony. Poczytaj https://skitury.info.pl/?doing_wp_cron=1767851639.1920568943023681640625 https://skitourguru.com/zeme/17-cesko https://www.krnap.cz/navstevnici/zimni-aktivity/skialpy/trasy-pro-skialpinisty/popis-tras/ https://mapy.com/pl/zakladni?source=base&id=2087019&x=15.6289657&y=50.7335641&z=12 Edited January 8 by sstar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 8 Author Report Share Posted January 8 Ja jadę tu jak zawsze i widać (na Szrenicy też po fotkach) że w pasie kosówek sniegu ciagle malo 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimnik Posted January 8 Report Share Posted January 8 Okolice 3 Króli i wejście na Wielki Krywań Fatrzański 1709m , zjazd w całkiem dobrych warunkach do wysokości 1250m , potem warunki znacznie gorsze tylko na szutrówki i tak czasem narty trzeba było znosić do dolnej stacji kolejki. Południowy Gruń tu zjazd możliwy 50 metrów niżej wąskim skrętem ( obskokiem) niżej tam gdzie jest górna stacja Tatrapomy warunki wyborne , potem dojazd to czynnych tras narciarskich i bezproblemowy zjazd do parkingu. Po listopadowym Pilsku , i Skrzycznem i grudniowej pauzie w końcu udało się coś pozjeżdżać choć do dobrych warunków sporo brakuje , ale nie ma co czekać na lepsze bo 2025 był fatalny , dobrze mieć szutrówki. zdjęcie 1 Widok na Krywań zdj2 Widok ze szczytu , zdj 3 widok na Południowy Gruń ( Słowacy tam śnieżą a chyba dawno tych górnych tras nie śnieżyli) zdj 4 Górna cześć zjazdu z Południowego Grunia 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 8 Author Report Share Posted January 8 Więcej śniegu niż myślałem niski luźny. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 9 Author Report Share Posted January 9 (edited) Z rana… szampan jak śmietana… Edited January 9 by sstar 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 9 Report Share Posted January 9 Godzinę temu, sstar napisał: Z rana… szampan jak śmietana… foty bajka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted January 9 Report Share Posted January 9 (edited) Minus 15 stopni, idealnie zeby wyskoczyć przed pracą na wschód słońca. Skrzycze i kilka zdęć. Po drodze spotkanie z naszą olimpijką Iwona Januszyk trenującą w SMR od jakoegoś czasu. Edited January 9 by christof 16 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 9 Author Report Share Posted January 9 (edited) 1 godzinę temu, christof napisał: Minus 15 stopni, idealnie zeby wyskoczyć przed pracą na wschód słońca. Skrzycze i kilka zdęć. Po drodze spotkanie z naszą olimpijką Iwona Januszyk trenującą w SMR od jakoegoś czasu. U nas w Krk też podobne temperatury ale było bezwietrznie, co czyniło mróz znośnym szczególnie jak człek się rusza. Zaczęło wiać i zachmurzyło się, a śnieg prószy… jirzi poszedł do śląskiego domu na dyżur ja ruszyłem za nim ale odpuściłem bo ponoć fukało. No i zachmurzyło się. Edited January 9 by sstar 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 10 Author Report Share Posted January 10 Las dobry… jak dom. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 10 Author Report Share Posted January 10 Na Hali… miło gdy przejeżdżasz a jacyś skiturowcy w locie częstują cię czymś co przypominało wódkę jak na Wyścigu Pokoju… a ja głupi się nie zatrzymałem… 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 10 Report Share Posted January 10 20 minut temu, sstar napisał: Na Hali… miło gdy przejeżdżasz a jacyś skiturowcy w locie częstują cię czymś co przypominało wódkę jak na Wyścigu Pokoju… a ja głupi się nie zatrzymałem… Jak górny odcinek Loli, będzie coś z tego? o FIS nawet się nie pytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 10 Author Report Share Posted January 10 7 minut temu, grimson napisał: Jak górny odcinek Loli, będzie coś z tego? o FIS nawet się nie pytam. Nie byłem tam. Ale wszędzie jest dobrze. Przy okazji inna hala… Serce na hali, że zacytuję: "Dzisiaj, w przeddzień Wigilii, siedzę przy oknie w Warszawie. Leją się z nieba kolejne wiadra deszczu. Ludzie krzątają się dźwigając ostatnie zakupy, wspaniałe prezenty, choinki, wszystkie te świąteczne bibeloty, sianka, opłatki i czyste obrusy. Pachnie grzybami. Zbliżają się od dawna oczekiwane, rodzinne spotkania. Może ktoś zaśpiewa kolędę, może ktoś usłyszy dobre słowo, może ktoś przemówi ludzkim głosem. Wszystko to jest dobre, ważne, takie świąteczne. Serce moje jednak, utknęło gdzieś daleko, gdzieś na Hali, na Żebrze Setki, na Fajce, szukając drogi do domu. Szukajcie i Wy – obyśmy znaleźli, obyśmy wszyscy szczęśliwie wrócili do Domu, w którym przecież „jest mieszkań wiele”." Jusza Wino Wino roku Intro Degustacje Znaki Auto Czasopisma Czytelnia 1-sze wino Ciekawostki Na gorąco temi: Nic dodać nic ująć. Może dodać, ... temi: Dzięks ju.... star: Mówisz i masz.... temi: Poprawić. Pozdrowienia z domowyc... star: Poprawić? Pozdrawiam świątecznie... temi: "minimalnie" miało być...... star: Niestety opuścił nas i świat ten... star: Dzięki... star: Rocznik 2022. Przyzwoicie ale be... peyotl: fajny chyba txt o korkociągu...... Kolejne-> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted January 10 Report Share Posted January 10 39 minut temu, grimson napisał: Jak górny odcinek Loli, będzie coś z tego? o FIS nawet się nie pytam. Niech w końcu coś otworzą więcej niz Puchatka bo już bekę cisną w internetach🫣 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZdolnyŚlązak Posted January 10 Report Share Posted January 10 Godzinę temu, sstar napisał: Na Hali… miło gdy przejeżdżasz a jacyś skiturowcy w locie częstują cię czymś co przypominało wódkę jak na Wyścigu Pokoju… a ja głupi się nie zatrzymałem… Pięknie🙂 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 10 Report Share Posted January 10 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Niech w końcu coś otworzą więcej niz Puchatka bo już bekę cisną w internetach🫣 skiturowcy jadą na Loli na nielegalu, właśnie dorwałem dwóch na kamerce. jeden z nich po lewej, z czołówką. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 10 Author Report Share Posted January 10 (edited) 4 godziny temu, grimson napisał: skiturowcy jadą na Loli na nielegalu, właśnie dorwałem dwóch na kamerce. jeden z nich po lewej, z czołówką. Wujot mówi, że ktoś tam relacjonuje, że parkowi się zasadzają właśnie na Loli i za zjazd gonią. Edited January 10 by sstar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted January 10 Report Share Posted January 10 21 minut temu, sstar napisał: Wujot mówi, że ktoś tam relacjonuje, że parkowi się zasadzają właśnie na Loli i za zjazd gonią. to polowanie na Loli, nie tylko na skitury, ale na narciarzy i deskarzy, to jak czajenie się policji gdzieś w krzakach, przy znaku ograniczenia prędkości do 30km/godz. liczy się tylko kasa i wpływy do budżetu. czytałem już parę lat temu, na SO albo na SF, o zasadzkach parkowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 11 Author Report Share Posted January 11 Dziś Izery wieje i pada… 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted January 11 Report Share Posted January 11 (edited) Kolegom od skiturów i freeride gorąco polecam moją ulubioną destynacje Sławsko na Ukrainie,właśnie dostałem meldunek... video-186bdb900afbff18019e375bf5466106-V.mp4 Edited January 11 by lski@interia.pl 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted January 11 Author Report Share Posted January 11 Rodzaje śniegów po czesku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted January 13 Report Share Posted January 13 Wczorajszy cel wycieczki uległ zmianie. Ze względu na to że wyciągi w Liptowskiej Tepliczce w środku tygodnia nie działają, o czym poinformowali w ostatniej chwili, zdecydowaliśmy zmienić lokalizację. Poszliśmy na Babki (Babky) 1566 m.n.p.m. w Tatrach Zachodnich. Na koniec dnia, na dobitkę nocna jazda w Zubercu. 20260112_143618.mp4 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted January 17 Report Share Posted January 17 Parę foci z dzisiejszej tuta na Pilsko. Skiturowców sporo ale i piechurów nie brakowalo tak samo jak narciarzy zjazdowych.Parkingi full o godzinie 9 rano.Cieszy że ludziska troszkę się ruszają na co niewatpliwie duży wpływ miała bajeczna pogoda, lekki mrozik, bezwietrznie ☀️❄️⛷ 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted January 17 Report Share Posted January 17 1 godzinę temu, marcinn napisał: Parę foci z dzisiejszej tuta na Pilsko. Skiturowców sporo ale i piechurów nie brakowalo tak samo jak narciarzy zjazdowych.Parkingi full o godzinie 9 rano.Cieszy że ludziska troszkę się ruszają na co niewatpliwie duży wpływ miała bajeczna pogoda, lekki mrozik, bezwietrznie ☀️❄️⛷ Którędy szliście i jak zjazd? Miałam się wybrać dzisiaj ale zeszło nam trochę z rana i wybraliśmy coś innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christof Posted January 18 Report Share Posted January 18 (edited) To ja za Marcinem, na wschod słońca - Pilsko. Edited January 18 by christof 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts