Lexi Posted April 17 Report Share Posted April 17 11 godzin temu, sstar napisał: ... co ty chłopie kotów nie lubisz? Jakbyś miał kota chorego na depresję też byś „znielubił” koty… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted April 17 Author Report Share Posted April 17 Teraz, Lexi napisał: Jakbyś miał kota chorego na depresję też byś „znielubił” koty… Współczuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted April 27 Report Share Posted April 27 Jasna - Przełęcz Polany (Sedlo Pol'any) - Polana (Pol'ana) 1890 m.n.p.m. Wycieczkę na tą górkę położoną w Niżnich Tatrach odkładałem już długo. Można ją porównać do tury z Kuźnic na Kopę Kondracką (choć nieco krótszą). W końcu dzisiaj się tam wybrałem. Warunki wyborne, szkoda że sezon skiturowy wedle przepisów kończy się tutaj 30 kwietnia Śniegu jest sporo. To była pierwsza w tym miesiącu wycieczka skiturowa na której wiatr nie urwał mi głowy. Pierwszy raz od niepamiętnego czasu siedziałem w ciszy na grani jedząc spokojnie obiad. Na końcu dnia poszedłem odwiedzić stok i tor saneczkarski w Pavčinej Lehote gdzie śpię. Fun Park Žarice. Gdzieś na górze w połowie stoku pasł się niedźwiedź. 😉 byłem 200 m niżej Czy ktoś kojarzy czy tam gdzie jest prostokątna przecinka u góry był kiedyś wyciąg wyżej? 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krjs Posted April 27 Report Share Posted April 27 31 minut temu, Gerald napisał: (...) Czy ktoś kojarzy czy tam gdzie jest prostokątna przecinka u góry był kiedyś wyciąg wyżej? jeśli masz na myśli Deressky Kotol (od strony północnej), to był kiedyś tam wyciąg - ze 20 lat temu funkcjonował... https://www.skiresort.info/ski-resort/jasna-nizke-tatry-chopok/ski-lifts/l96769/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted April 28 Report Share Posted April 28 11 godzin temu, krjs napisał: jeśli masz na myśli Deressky Kotol (od strony północnej), to był kiedyś tam wyciąg - ze 20 lat temu funkcjonował... https://www.skiresort.info/ski-resort/jasna-nizke-tatry-chopok/ski-lifts/l96769/ Dzięki. Tak, to wiem. Sam na nim jeździłem jako dziecko. Wczoraj na dobitkę zrobiłem tam podejście też. Chodziło mi o ośrodek we wsi Pavčina Lehota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted April 28 Report Share Posted April 28 To: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted May 5 Author Report Share Posted May 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerald Posted Friday at 09:04 AM Report Share Posted Friday at 09:04 AM Jutro (9 maja) pożegnam sezon zimowy 25/26 na Chopoku (północnym). Może ktoś chce dołączyć? Planuję ze dwa maks trzy podejścia. Na miejscu będę pewnie po 10. Może @marcinn? Dzisiaj warunki pozwalają na zjazd Priechyby. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts