leitner Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Świąteczny czas powinno się nieco urozmaicić. Nigdy nie pojechałem w góry na święta i zapewne to się nie zmieni, więc chciałem chociaż pojeździć trochę tu gdzie się da. Na lodowcu szczęśliwickim zostało jeszcze trochę śniegu - tak przynajmniej pokazywała kamerka. Tydzień wcześniej udało mi się namówić tatę na wielkanocne narty, więc nie pozostało nic innego jak wstać rano i pojechać Pobudka o 8:30, śniadanko pseudowielkanocne, pakowanie i ciśniemy na Górkę Szczęśliwicką. Na miejscu byliśmy nieco po 10:00. Przywitali nas ratownicy słowami "Wracacie nam wiarę w ludzi. Będziemy mieli kogo ratować". Po krótkim zastanowieniu się kupujemy dwa karnety 2-godzinne. Kiedy zapinaliśmy buty, podszedł jakiś pan do kasjerki i powiedział, żeby mówiła wszystkim o trudnych warunkach na stoku. Po wyjściu z budynku przywitali nas panowie z obsługi mówiąc "Współczujemy wam". Po takiej zachęcie nie zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej było wziąć karnetu na godzinę. Całe szczęście nie było tak źle. W końcu stok mamy prywatny Przez 45 minut jeździliśmy samemu. Kiedy wysiadaliśmy z wyciągu, pan go wyłączał. Sam stok... chyba nigdy po czymś takim nie jeździłem. Skorupa z twardego śniegu, do tego bardzo nierówno - od wielu dni ratrak tu nie zawitał. Przed 11. przyjechały dwie osoby a przed 12. jeździło już 10 osób. Doszło też do małego wypadku - pewien chłopak na górze chciał puścić talerzyk a został mu w ręku Korzystając z okazji tata zrobił mi kilka fotek z Warszawą. Ogólnie bardzo udany poranek - śniegu w kilku miejscach jest metr. Od jutra rusza przebudowa - wymiana maty zjazdowej i modernizacja budynku. A teraz jadę na obiad świąteczny. Wesołych Świąt! Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Niezła desperacja;-) Mój dzieciak ma tam treningi, jeździłem dwa czy trzy razy w tym sezonie ale jak dla mnie to zbyt dużo tam dzieci żeby bezpiecznie pojeździć, więc ostatnio odpuszczałem. No chyba że są takie pustki jak miałeś dzisiaj;-)Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 6 godzin temu, leitner napisał: Świąteczny czas powinno się nieco urozmaicić. Nigdy nie pojechałem w góry na święta i zapewne to się nie zmieni, więc chciałem chociaż pojeździć trochę tu gdzie się da. Na lodowcu szczęśliwickim zostało jeszcze trochę śniegu - tak przynajmniej pokazywała kamerka. Tydzień wcześniej udało mi się namówić tatę na wielkanocne narty, więc nie pozostało nic innego jak wstać rano i pojechać Fajna relacja Aż nabrałem ochoty tam zawitać kiedyś Tak trzymaj, młodzieńcze. Pamiętaj: "wiosna", to tylko słowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 3 godziny temu, MichalR napisał: Niezła desperacja;-) Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma 3 godziny temu, rung napisał: Fajna relacja Aż nabrałem ochoty tam zawitać kiedyś Tak trzymaj, młodzieńcze. Pamiętaj: "wiosna", to tylko słowo Dzięki. Zachęcam do odwiedzenia chociaż na godzinkę - dla niektórych dwie to może być za dużo - co poniektórzy nie potrafią czerpać radości z samej jazdy na nartach na tym forum. Od jutra rusza przebudowa, ale na lato powinno być gotowe, chociaż lepiej jeździ się po śniegu Niestety to był najprawdopodobniej mój przedostatni dzień na nartach w sezonie - planuję jeszcze jeden na majówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 @leitner - optymistycznie z tą gotowością na lato, wg prognoz mogą się nie wyrobić na otwarcie sezonu 2018/19.Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi