Arek1982 Napisano 20 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2018 Interesuje mnie fajny ośrodek, z rozsądnym apartamentem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2018 4V - apartamenty w Nendaz (relatywnie tanie) i duży karnet Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2018 (edytowane) 20 godzin temu, Arek1982 napisał: fajny ośrodek St. Moritz jest fajne Edytowane 21 Sierpień 2018 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 21 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2018 11 godzin temu, Jeeb napisał: St. Moritz jest fajne A Saas-Fee nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2018 11 minut temu, JurekByd napisał: A Saas-Fee nie ? Jak dla mnie super miejscówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2018 2 godziny temu, JurekByd napisał: Saas-Fee po ostatnim sezonie już nie mogę patrzeć na to Saas Fee ale za kilka lat na pewno jeszcze tam pojadę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 Nie wiem jaki masz problem z Saas Fee, ale w minionym sezonie spadło tam ponad 20 metrów śniegu, najwięcej w całej Europie. W listopadzie śniegu brakowało, trochę wiało. Z tych powodów start nie był udany, ale poniekąd usprawiedliwiony. Malkontentów Twojego pokroju oczywiście nie brakuje. Dla mnie trasy tam są świetne, super przewyższenia, nie do osiągnięcia w innych ośrodkach. Nigdy nie spotkałem się tam z kolejkami (prawdziwa zmora narciarstwa trasowego). O potencjale freeridowym i skiturowym można pisać godzinami, roboty jest na kilka sezonów. Jednak góry otaczające dolinę, ich wysokości i nachylenie powodują też olbrzymie zagrożenie lawinowe. To też powód dla którego ośrodek był wielokrotnie zamykany, zwłaszcza przy takich opadach jak w tym sezonie. Na szczęście za narciarzy (tych mniej odpowiedzialnych) myśleli pracownicy stacji. A niektórym i tak udało się (na własną odpowiedzialność) pojeździć. Dla mnie to najlepszy ośrodek freeraidowo-skiturowy w jakim jeździłem. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 22 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 1 godzinę temu, marionen napisał: Dla mnie to najlepszy ośrodek freeraidowo-skiturowy w jakim jeździłem. Amen. pozdro Wiesiek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 12 godzin temu, marionen napisał: Malkontentów Twojego pokroju oczywiście nie brakuje wybacz ale po 40 dniach jazdy na nartach w Dolinie Saas od 1 listopada do 7 kwietnia mogę sobie zrobić 2-3 sezony przerwy i pojeździć w innych ośrodkach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 20 godzin temu, Jeeb napisał: wybacz ale po 40 dniach jazdy na nartach w Dolinie Saas od 1 listopada do 7 kwietnia mogę sobie zrobić 2-3 sezony przerwy i pojeździć w innych ośrodkach wybacz, ale nie wiedziałem, że jesteś pępkiem świata i jednym z najbardziej znanych celebrytów i powinienem wiedzieć o Twych dokonaniach w Dolinie Saas, być może nawet na forum jest jeszcze kilka osób która nie zna Twoich narciarskich wypraw. Ja do dzisiaj niestety nic nie wiedziałem o 40 dniach spędzonych w Saas Fee, nie udało mi się Ciebie spotkać, a i liczni koledzy którzy tam często bywali też Ciebie nie widzieli. A w poprzednim poście można było odczytać, że w Saas Fee jest według Ciebie coś nie tak, a wystarczyło podać powód który do teraz tak skrzętnie ukrywałeś. Jakbyś połączył oba posty, sprawa byłaby czytelna i jasna. 1 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 (edytowane) Dnia 22.08.2018 o 23:42, Jeeb napisał: wybacz ale po 40 dniach jazdy na nartach w Dolinie Saas od 1 listopada do 7 kwietnia mogę sobie zrobić 2-3 sezony przerwy i pojeździć w innych ośrodkach To jest zjazd spod restauracji, górny odcinek. Zrobiliśmy go pewnie ze 30-40 x - przeważnie w fatalnej widoczności (szczerze mówiąc czasem bez widoczności - bo jak było ładnie to jeździliśmy dalej). I tak patrzę, że całkiem stromo tam jest. To była zawsze taka opcja awaryjna bo na tej wysokości śnieg zawsze jakiś był. Często nasze ślady były tam jako jedyne. Ech, teraz to brałbym ten "awaryjny" kawałek w ciemno, upały takie, że jazda na rowerze wymaga już samozaparcia. Kiedy wreszcie będzie zima... Jaka jest data wykonania tej foty? Pozdro Wiesiek Edytowane 23 Sierpień 2018 przez Wujot 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Dnia 24.08.2018 o 00:12, Wujot napisał: data wykonania tej foty? 05.04.2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 20 minut temu, Jeeb napisał: 05.04.2018 No to się minęliśmy z 7.04 mamy takie ładne fotki Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 9 minut temu, Wujot napisał: 7.04 to był mój ostatni dzień, jeździłem z rodzinką po oślich łączkach podczas gdy Marionen łoił kolejne 4 tysięczniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi