moruniek Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Wczoraj wiało, było pochmurno, mglisto, rano siąpił deszcz. Dziś pełna lampa. Dość miękko. Wczoraj tak. Gondola większość czasu stała w miejscu. Dziś tak. Ludzie opalają się na dachu. Na południu tak. I tak. A to już północ. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Dzisiaj z kolegą @mirekn wybraliśmy się rano do Sczyrbskiego Plesa, a po południu do Tatrzańskiej Łomnicy. Poranne Szczyrbskie pleso: Popołudniowa Francuska Mulda i Łomnicka Przełęcz nie zawiodła :-) Francuska mulda była tak przejeżdżona że naprawdę zasługiwała na miano muldy 🙂 Jak zwykle - jazda na Francuskiej muldzie świetna. 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 10 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Kogo spotkam jutro rano na Chopoku? Mnie i jeszcze 3 ciapaków z fotum 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 35 minut temu, christof napisał: Mnie i jeszcze 3 ciapaków z fotum 😁 Dajcie znać gdzie jakieś spotkanie (najchętniej SMS-em, mój numer znasz). Będziemy pewnie jeździć do około 12:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 57 minut temu, Gerald napisał: kolegą Dzisiaj z kolegą Geraldem zaliczyliśmy Pleso i Łomnice. W Plesie parking FIS o 8:45 pełny, ulokowali nas przy Patri. Pleso od 11:00 z lekka puszczało, szkoda że nie pojechaliśmy do Łomnicy godzine wcześniej . Obok trasy z Sedla nie za ciekawie, dziwny śnieg trasa Ok. Było i podchodzenie i jazda , Udamy dzień . Gerald Dzieki . Pare fotek Pozdrawiam mirekn 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Mnie też zastaniecie jako meczacego przedpłatę sezonowki hihi. Rozpoznanie kask z naklejka toko i fox. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 29 minut temu, moruniek napisał: Dajcie znać gdzie jakieś spotkanie (najchętniej SMS-em, mój numer znasz). Będziemy pewnie jeździć do około 12:00. Jasne. 8.15 biela put pozniej jakby co to sms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Dziękuję na wstępnie za nasze piątkowe spotkanie. Wracając do relacji, w piątek był Chopok, w Sobotę Strbske Pleso i Tatrzańska Łomnica. Tym sposobem zakończyłem sezon narciarski z wynikiem 61 dni na nartach. W piątek na Słowacji był dzień wolny od pracy, przyjechało sporo osób na Chopok, jednak to jest duży ośrodek narciarski i wszyscy się rozjechali. Nam bardzo spasowała kanapa B2 (uruchomiona specjalnie tego dnia). Panowały dość dobre warunki, choć szybko robiło się miękko. Dobre, a momentami bardzo dobre warunki były na 5 (trasa oficjalnie zamknięta), choć sama końcówka wymagała już uwagi. Tego dnia ujeżdżaliśmy głównie 1, 5, 5a, 2a i 11 (też zamknięta, ale przejechana ratrakiem). Warunki na 1 (i moje dzieci na pierwszym planie). 1 warunki. 5 A tu nieco niżej 5. Trasa 5a/11a Dół 11. Tu zdecydowanie bardziej twardo. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Druga część relacji to Strbske Pleso (gdzie było zdecydowanie bardziej twardo niż dzień wcześniej na Chopoku) i Tatrzańska Łomnica (mięciutko). Na Strbske Pleso puściło tak około 11:00 i zrobiło się miękko. Na koniec dnia postanowiłem zawitać na TŁ. Tu powitała nas dość duża kolejka, a sama trasa to walka z muldami/odsypami, na której sporo osób poległo. W mojej ocenie dużo lepszy zjazd był Francuską Muldą (i chyba bezpieczniejszy). Zaliczyłem oba, tak na koniec sezonu (chyba, że jeszcze coś się zmieni i wpadnę na jakiś szalony pomysł). Sezon uważam za udany, zakończony bez kontuzji i urazów, moja córka połknęła bakcykla narciarstwa na całego i dołączyła do syna i żony. Córka zagaduje też poniektórych forumowiczów na kanapie (a buzi jej się nie zamyka) więc z góry za to przepraszam. Pleso z rana. Pleso. Tu widać, że zima w odwrocie - demontaż Igla. Pleso warunki - około 11:00 puściło. A ta kolejka Panie za czym tak stoi ? Czarna na górze. Trochę niżej (zatrzymałem się by zrobić zdjęcie - a tak naprawdę by nogą dać chwilę wytchnienia). Nie wyglądało to dobrze. Francuska Mulda. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi