leitner Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Na kolejne kilka dni w górach odwiedziłem Małe Ciche - tym razem z rodzinką. Dziś pojeździliśmy na łąkach pod krzesełkami. Warunki dostateczne - sporo betonu. Ogromny plus za darmowy skibus który przywiózł nas z podwórka wraz z koszem na narty Krótki opis, bo padam. Jutro w planach Bachledova Dolina 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Nie jeździłem nigdy w Małym. Jest tam na tyle płasko żeby mój 6-latek poskręcał coś czasem, a nie ciął na krechę jak Speedy Gonzales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Dziś Bachledova Dolina. Warunki dostateczne i dobre, kolejki do 7 minut. Nowa gondola bardzo przyjemna - w końcu to Leitner Otwarte były: trasa przy gondoli, czerwona i czarna (całe Jezersko). Wjechałem także w las i to tak, że byłem pewien, że to koniec. No ale się udało Jutro kierunek Jurgów i Grapa - podejrzewam, że tam będzie stosunkowo mało ludzi (kolejki poniżej 20-30 min 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 4 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 Od rana padała mżawka przy +2. Taka pogoda oznaczała jedno - nie będzie tłumu przy wyciągach. W związku z tym pojechaliśmy z tatą do Jurgowa. Czynna była praktycznie jedna trasa z małymi wariantami Czynne były także dwie koleje krzesełkowe i wyciąg talerzykowy. Jaki był tego efekt? Kolejek praktycznie nie było - max 3-4 min ale często niemal na bieżąco (np na 4 krzesełko), za to na trasie była masakra. Początkowo śnieg był dobry - lekko mokry i zmrożony, dzięki czemu dało się ładnie wycinać skręty. Niestety z czasem pojawiło się coraz więcej odsypów oraz lodu i betonowego podkładu. Lód był słabo widoczny, ale wyczuwalny. Kilka razy lekko się przewróciłem i raz prawie zsunąłem się na leżącego snowboardzistę, jednak w ostatniej chwili udało się zatrzymać. Szukając alternatyw, wjechałem w las. Znowu myślałem że to już koniec, ale całe szczęście udało mi się odnaleźć właściwą ścieżkę. Niestety po drodze były rowy, które ciężko było pokonać. Po nierównej 4h walce z warunkami zeszliśmy ze stoku. Jazda po prostu przestawała być przyjemnością a zaczynała być utrudnieniem. Dodam jeszcze, że na górze trwa budowa karczmy i zamknięte są najlepsze oscypki na świecie Zaraz wskoczy relacja z popołudnia jeśli zasięg pozwoli 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 4 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 Po opuszczeniu Jurgowa pojechaliśmy do Czarnej Góry na Grapę-Litwinkę. Warunki na trasie dostateczne i dobre. Mniej lodu, mniej odsypów i mniej ludzi - tu można było się wyszaleć. . Kolej krzesełkowa jest jedyną albo jedną z niewielu starych pracujących wyprzęganych krzeseł w Polsce. Dowiedziałem się także nieco więcej co widać po zdjęciach. Kolej jest produkcji Agamatic. Po 16 zaczęlo sypać Kończę bo zasypiam 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Wczoraj odwiedziliśmy Bukowinę i Białkę. Rano spadło 10 cm świeżego śniegu i nadal sypało. W związku z tym pojechaliśmy na Rusiń-ski. Pojeździliśmy tylko dzięki temu, że ośrodek dołączył do karnetu Tatry Super Ski. Od samego początku warunki były bardzo dobre - sporo świeżego śniegu, brak muld i lodu. Jazda wyśmienita - idealna do ćwiczenia jazdy na krawędziach. Do talerzyka bez kolejek, do krzesełka max 3 min, do Porsche 5 min. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi