Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 (edytowane) Witam. Bardzo proszę o poradę, wybieram się w marcu od 15 do 19 na narty do Włoch. Będę tam pierwszy raz. Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia o tamtejszych trasach... Szukam miejsca gdzie będą niebieskie trasy, ponieważ beda z nami dzieci, które dopiero stawiają pierwsze kroki jeśli chodzi o narty (6,7,10 lat) , ja również jestem początkująca. Lecimy do Mediolanu - Bergamo. Szukam miejsca z noclegiem ski in ski out. Byliśmy już w Hiszpanii Sierra Nevada oraz Francji Val Thorens dlatego teraz Włochy. Bardzo dziękuję za informacje i porady😉 Edyta Edytowane 9 Styczeń 2020 przez Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolciamalymis Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 19 minut temu, Edyta napisał: Witam. Bardzo proszę o poradę, wybieram się w marcu od 15 do 19 na narty do Włoch. Będę tam pierwszy raz. Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia o tamtejszych trasach... Szukam miejsca gdzie będą niebieskie trasy, ponieważ beda z nami dzieci, które dopiero stawiają pierwsze kroki jeśli chodzi o narty (6,7,10 lat) , ja również jestem początkująca. Lecimy do Mediolanu - Bergamo. Szukam miejsca z noclegiem ski in ski out. Byliśmy już w Hiszpanii Sierra Nevada oraz Francji Val Thorens dlatego teraz Włochy. Bardzo dziękuję za informacje i porady😉 Edyta Witam, Ja niezmiennie będę polecać region Madonny di Campiglio, gdzie jest bardzo przyjazna infrastruktura dla dzieci i początkujących. W samym miasteczku polecam Hotel Montana, jest położony tuż przy nartostradzie, a ma tą zaletę, że i do centrum miasteczka jest 5 minut spacerem. Niestety nie ma obiadokolacji, ale zawsze są knajpki w mieście. Jeśli odległość od wyciągu może być maksymalnie 50m, to warto zatrzymać się w hotelu Dahu, gdzie można dokupić obiadokolacje, a hotel jest w bardzo dobrym standardzie, po remoncie. Świetny hotel to też Hotel Cristiania, usytułowany 50m od wyciągu Pradalago i jeszcze bliżej centrum miasteczka. Świetna narciarnia, bardzo dobre śniadania. Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 (edytowane) 42 minuty temu, Edyta napisał: Szukam miejsca z noclegiem ski in ski out. https://www.saltria.com/en/ Edytowane 9 Styczeń 2020 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Karolciamalymis Dziękuję, już mam jakiś punkt zaczepienia😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Jeeb Dzięki 😁 Budżet troszkę niższy niestety, zawsze staram się łączyć super miejsca z dobrą ceną. Trzeba kombinować 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolciamalymis Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 41 minut temu, Edyta napisał: Karolciamalymis Dziękuję, już mam jakiś punkt zaczepienia😉 Jeśli cena ma nie przerażać to w Madonnie jest też Hotel Zeni, będę w nim 29.02-07.03 jeszcze w nim nie byłam, ale skusiła mnie cena :-). Jednak na tyle znam okolice, że wiem, że też będzie ok. Poprzednie hotele polecam bo znam z autopsji 🙂 Tak samo jak Ty nie lubię mieć daleko na stok, auta ma mi służyć tylko do dojazdu z lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 1 godzinę temu, Edyta napisał: Witam. Bardzo proszę o poradę, wybieram się w marcu od 15 do 19 na narty do Włoch. Będę tam pierwszy raz. Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia o tamtejszych trasach... Szukam miejsca gdzie będą niebieskie trasy, ponieważ beda z nami dzieci, które dopiero stawiają pierwsze kroki jeśli chodzi o narty (6,7,10 lat) , ja również jestem początkująca. Lecimy do Mediolanu - Bergamo. Szukam miejsca z noclegiem ski in ski out. Byliśmy już w Hiszpanii Sierra Nevada oraz Francji Val Thorens dlatego teraz Włochy. Bardzo dziękuję za informacje i porady😉 Edyta To tutaj masz takie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Karolciamalymis Dzięki, na pewno sprawdzę 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 JC 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 1 godzinę temu, Edyta napisał: Jeeb Dzięki 😁 Budżet troszkę niższy niestety, zawsze staram się łączyć super miejsca z dobrą ceną. Trzeba kombinować 😉 W Madonnie rezerwowaliśmy apartamenty przez Agenzia Alberti - budżet niższy niż noclegi w hotelu 😊. Jak chcecie rozwiązać kwestię transportu z lotniska? Wynajmiecie samochód, czy chcecie się dostać transportem publicznym? Jeśli to drugie, to do pobliskiej Val di Sole (Daolasa) dojeżdża kolej, więc można też się zastanowić nad noclegiem właśnie tam. W Seiser Alm fajne stoki dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 tanova Wynajmujemy auto na lotnisku, tak jest najłatwiej. Wiesz coś więcej o Val di Sole? Myślałam o Passo del Tonale... Ale na razie robię ogóle rozeznanie, co gdzie i jak😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 9 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Jako ze bylem w Madonnie i podanym przez JC, Alpe di Susi to zdecydowanie wybralbym to drugie. Szczegolnie jesli jedziesz z dziecmi. Dobra infrastrukture i atrakcje dla dzieci ma wiele osrodkow we Wloszech, jednak wydaje mi sie ze Madonna ktora jest popularna bywa zatloczona, a to niekoniecznie pomoze dzieciom w nauce. Druga sprawa to budzet o ktorym wspomnialas, naprawde mozna znalezc tansze osrodki, bardziej kameralne, gdzie sie na pewno wyjezdzicie i bedziecie zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 9 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2020 Turnplayer Dzięki za odpowiedź. Każda rada się przyda 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtwardysko Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 polecam alpe de suise w dolomitach . Pełno szerokich niebieskich tras dla maluchów. A starszyzna też znajdzie coś dla siebie . Gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi