JC Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Ratschings-Jaufen / Racines-Giovo niewielki ośrodek narciarski położony na północnym krańcu Południowego Tyrolu w bliskiej odległości przełęczy Brenner w pobliżu miasteczka Sterzing / Vipiteno. Razem z ośrodkami Roskopf i Ladurn tworzy ciekawy region narciarski, który zainteresuje tych z Was, którzy nie gustują w dużych stacjach narciarskich z setkami kilometrów tras. a raczej szukają kameralnych stacji z bardzo dobrymi trasami narciarskimi. Urozmaiceniem regionu jest urocze miasteczko Sterzing / Vipiteno, w którym znajdziemy urokliwe uliczki, ciekawą zabudowę oraz "smaczne" restauracje, kawiarenki. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 (edytowane) Godzinę temu, JC napisał: aczej szukają kameralnych stacji z bardzo dobrymi trasami narciarskim Fajnie miejsce ,jak dla mnie seniora (jeżdżę dosyć wolno po stoku około 3 godzin dziennie ), ale na druga połowę marca to ryzyko braku warunków bo trasy dość nisko położone. Bardzo lubię takie trasy jak w ośrodku na filmie ,czyli urozmaicone z zakrętami i garbami, podjazdami np. ,,Ondraszek'' w COS (tam trochę za wąsko). P.S. Jedzenie w restauracji na stoku mnie nie interesuje. Wystarczy mi termos z herbatą , czekolada i bułka z serem oraz ,,plaskówka''. Edytowane 8 Luty 2020 przez janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 12 godzin temu, janek57 napisał: Fajnie miejsce ,jak dla mnie seniora (jeżdżę dosyć wolno po stoku około 3 godzin dziennie ), ale na druga połowę marca to ryzyko braku warunków bo trasy dość nisko położone. Bardzo lubię takie trasy jak w ośrodku na filmie ,czyli urozmaicone z zakrętami i garbami, podjazdami np. ,,Ondraszek'' w COS (tam trochę za wąsko). P.S. Jedzenie w restauracji na stoku mnie nie interesuje. Wystarczy mi termos z herbatą , czekolada i bułka z serem oraz ,,plaskówka''. Janek poczekaj na następny odcinek. Pokaże w nim kolejne stacje, które są równie małe, a mają doskonałe trasy. Region Vipiteno, to naprawdę bardzo ciekawe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Jacku czekam na kolejne odcinki. Ja osobiście bardzo lubię małe kameralne, rodzinne ośrodki, które mają po 20-30 kilometrów tras. Można tam się naprawdę wyjeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi