JC Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 To był wyjazd sezonu! Finlandia, to bardzo egzotyczny kierunek narciarski, to kraj w którym nigdy wcześniej nie jeździłem na nartach, to kraj w którym nigdy wcześniej nie byłem! W pierwszym odcinku mojej mini serii o Finlandii, zobaczycie jak dostałem się do pierwszego ośrodka narciarskiego Iso-Syöte, ile zajęła mi podróż, gdzie przyszło mi nocować, no i oczywiście jak wygląda narciarstwo na dalekiej północy. Zapraszam Was do małego ośrodka narciarskiego Iso-Syöte położonego w środku Finlandii, w połowie drogi między Oulu i Kuusamo! 10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 Rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 ..Kapitalna sprawa!! A tak na marginesie na którymś filmiku widziałem chyba inny mniejszy plecaczek - zdradzisz jaki litraż Ci się sprawdza w tych eskapadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 1 godzinę temu, Lexi napisał: ..Kapitalna sprawa!! A tak na marginesie na którymś filmiku widziałem chyba inny mniejszy plecaczek - zdradzisz jaki litraż Ci się sprawdza w tych eskapadach? Używam trzech plecaków Gregory: Na narty - TARGHEE 32 M ATLANTIS BLUE W góry - DIODE 34 FERROUS ORANGE Na rower - ENDO 15 CARBON BLACK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 (edytowane) dzieki ..rozumie ..jak się ma 3 można dobrać odpowiedni do koloru krawata kiedy trzeba😉 .. chyba poszukam czegoś mniejszego do "spacerów" po górach i czasem na narty (możliwe ze z oferty Gregory właśnie lub z Evoc), musi być "uniwersalnie" bo już nawet nie mam miejsca na nowe torby fotograficzne walizki inne kufry do noszenia, wożenia .latania....wszystko tak "specjalne" w obecnym świecie jest jak sławetny "atrament do 6-tej klasy". Edytowane 28 Maj 2020 przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2020 Korzystając z sugestii „gospodarza” tego wątku (dzięki Jacku) włączyłem plecak Gregory jako opcje zakupu. Zarówno Gregory jak i Evoc są bardzo wysokiej jakości zarówno jeśli idzie o materiały jak i wykonanie. Porównywałem Gregory 10l (okazał się zbyt mały) i Gregory 14l oraz Evoc 18l. Gregory wydaje się być bardziej ergonomiczny - Evoc bardziej „walizkowaty”, System wentylacji wygląda na bardziej efektywny w Evoc. Z kolei stosunkiem funkcjonalności do ceny Gregory Bije Evoc na głowę. Gregory 14l ~390zl z bukłakiem vs Evoc 599zl +jakieś pewnie 150zl za bukłak. Oprócz tego każdy ma kilka bajerów których nie ma drugi. Generalnie oba są rewelacyjne. Do pieszych wypadów w górki wybrałem Evoc ze względu na mocowanie szelek – po prostu lepiej leży mi na plecach ale gdybym miał brać plecak na narty bez mrugnięcia brałbym Gregory (na kurtce dużo lepiej leży – mierzyłem🙂). ...no i ten kolor...taki maskujący..😉... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Kiedy kolejny odcinek @JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Czerwiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 14 godzin temu, WojtekM napisał: Kiedy kolejny odcinek @JC Vlogi zimowe, które nakręciłem pod koniec sezonu będą emitowane jesienią. Będą to dwa filmy z Finlandii i 4 - 5 z Karyntii w Austria (Gerlitzen, Heiligenblut, Nassfeld). Teraz przygotowuję się do letniego projektu, który niestety napotkał na przejściowe problemy i muszę zmodyfikować plany :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 3 godziny temu, JC napisał: będą emitowane to doskonała wiadomość - przynajmniej pojeździmy trochę oczami po ekranie zanim znowu zamkną granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi