Jusik2002 Posted February 11, 2025 Report Share Posted February 11, 2025 2 godziny temu, Ratrak napisał: Tak, pracują na odcinku 200 metrów. Jeszcze kilka lat temu potrafili całą długość stoku śnieżyć jednocześnie, 5 dni śnieżenia i było jeżdżone. Zarządzanie tym miejscem to kpina i żałość. Podobno brakuje tam prądu na funkcjonowanie całego systemu... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelb91 Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 6 godzin temu, Jusik2002 napisał: Podobno brakuje tam prądu na funkcjonowanie całego systemu... Czyli najciemniej pod latarnią... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 Może na weekend otworzą ew ferie łódzkie… kiedy to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 1 godzinę temu, sstar napisał: Może na weekend otworzą ew ferie łódzkie… kiedy to? Że strony www jak niżej. Czy ja dobrze rozumiem, że odpala 150m długości taśmę przy tym krótkim kawałku białego stoku? Trwa naśnieżanie i przygotowanie trasy nr 3 do otwarcia. Prosimy o śledzenie komunikatów o planowanym otwarciu trasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 15 godzin temu, grimson napisał: To jest państwowy właściciel, więc im to raczej jest obojętne, czy odpala stok, czy też nie. Tam jest jeszcze inny problem: kiedyś siedziba była w Bełchatowie (więc prawie na miejscu), dziś to wielki koncern PGE z siedzibą w... Warszawie. Nie dość, że politycznie i niepolitycznie zmieniają się władze, to władze mają w poważaniu atrakcje dla regionu - nie że zarzucam, po prostu to naturalne: co człowieka w biurze w stolicy obchodzi hałda pod Bełchatowem??? Więc mają (W SUERBOBATEJ FIRMIE ENERGETYCZNEJ) oświetlenie do dupy, naśnieżanie do dupy i takie tam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 16 minut temu, grimson napisał: Że strony www jak niżej. Czy ja dobrze rozumiem, że odpala 150m długości taśmę przy tym krótkim kawałku białego stoku? Trwa naśnieżanie i przygotowanie trasy nr 3 do otwarcia. Prosimy o śledzenie komunikatów o planowanym otwarciu trasy. Dokładnie tak. Rekordu nie pobijesz. Ale może dzwonili do ciebie żeby ci powiedzieć kiedy to zrobią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 12 minut temu, sstar napisał: Dokładnie tak. Rekordu nie pobijesz. Ale może dzwonili do ciebie żeby ci powiedzieć kiedy to zrobią? Plan na otwarcie tego krótkiego odcinka w ten weekend. Kreski norwega łaskawe, więc jest szansa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 (edited) 3 godziny temu, grimson napisał: Plan na otwarcie tego krótkiego odcinka w ten weekend. Kreski norwega łaskawe, więc jest szansa. No to zrobimy ze SzymQiem reunion. Takie kreski to my wciągamy nosem. Zadzwonili do Ciebie? Edited February 12, 2025 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 Godzinę temu, sstar napisał: No to zrobimy ze SzymQiem reunion. Takie kreski to my wciągamy nosem. Zadzwonili do Ciebie? Powiedzmy że zadzwonili. Niech bieda patrzy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 15 godzin temu, Jusik2002 napisał: Podobno brakuje tam prądu na funkcjonowanie całego systemu... Też to słyszałem, co jest KOMPROMITUJĄCE dla stoku należącego do POLSKIEJ GRUPY ENERGETYCZNEJ (sic!) - największego producenta i sprzedawcy prądu i największego dystrybutora (też dbającego o urządzenia techniczne)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 12, 2025 Report Share Posted February 12, 2025 27 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Też to słyszałem, co jest KOMPROMITUJĄCE dla stoku należącego do POLSKIEJ GRUPY ENERGETYCZNEJ (sic!) - największego producenta i sprzedawcy prądu i największego dystrybutora (też dbającego o urządzenia techniczne)! Kilkanaście lat temu wykonywałem różne prace dla Enei, na ich stacjach często było jedno gniazdko 230V i to takie 6A, spawarkę ciężko było podłączyć, a i czajnik elektryczny potrafił wyłączyć bezpiecznik... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 13, 2025 Report Share Posted February 13, 2025 17 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Też to słyszałem, co jest KOMPROMITUJĄCE dla stoku należącego do POLSKIEJ GRUPY ENERGETYCZNEJ (sic!) - największego producenta i sprzedawcy prądu i największego dystrybutora (też dbającego o urządzenia techniczne)! Jestem zdania że bardzo źle się finansowo dzieje w PGE, stąd zaniedbywanie Góry Kamieńsk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted February 13, 2025 Report Share Posted February 13, 2025 2 godziny temu, grimson napisał: Jestem zdania że bardzo źle się finansowo dzieje w PGE, stąd zaniedbywanie Góry Kamieńsk. Źle/dobrze to bardzo trudne do radykalnych stwierdzeń tezy. PGE to firma, która obraca/wystawia rachunki klientom na 70 MILARDÓW ZŁOTYCH ROCZNIE. Cała reszta jest wyceną/kuglarstwem/oceną/efektem odpisów/rezerw/rozwiązywania rezerw/przepalaniem kasy/dowolne wybierz: Dla nich milion złotych to błąd po przecinku! Stan ON Góra Kamieńsk to wstyd dla nich i zdania nie zmienię. I w ogóle nie rozpatruję, czy zarabiają na nim milion rocznie, czy pięć tracą - w związku z powyższym, to bez znaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 13, 2025 Report Share Posted February 13, 2025 1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Źle/dobrze to bardzo trudne do radykalnych stwierdzeń tezy. PGE to firma, która obraca/wystawia rachunki klientom na 70 MILARDÓW ZŁOTYCH ROCZNIE. Cała reszta jest wyceną/kuglarstwem/oceną/efektem odpisów/rezerw/rozwiązywania rezerw/przepalaniem kasy/dowolne wybierz: Dla nich milion złotych to błąd po przecinku! Stan ON Góra Kamieńsk to wstyd dla nich i zdania nie zmienię. I w ogóle nie rozpatruję, czy zarabiają na nim milion rocznie, czy pięć tracą - w związku z powyższym, to bez znaczenia. w naszej republice bananowej, jeśli dzieje się dobrze i lepiej w firmie państwowej, to taka Góra Kamieńsk miałaby 1,5m białego ubitego między listopadem a kwietniem, do tego ON czynny 7 dni w tygodniu, 8-21. jak brakuje kasy, to jest jak jest. tym bardziej, że Góra Kamieńsk zamienia się powoli w Dzikowiec [brak kasy na śnieżenie góry stoku], jak i Szklarską Porębę [oczekiwanie na opady naturalne]. I już od kilku sezonów otwiera się późno, i na krótko. raporty finansowe PGE? kreatywna księgowość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted February 13, 2025 Report Share Posted February 13, 2025 10 minut temu, grimson napisał: Góra Kamieńsk miałaby 1,5m białego ubitego między listopadem a kwietniem, do tego ON czynny 7 dni w tygodniu, 8-21. Nie nie brakuje kasy. Myślę, że to bardziej BRAK DECYZJI niż ogólnie, że nie stać ich. Bo stać! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 14, 2025 Report Share Posted February 14, 2025 Ratrak w pracy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 18, 2025 Report Share Posted February 18, 2025 Sprawdzam: 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 20, 2025 Report Share Posted February 20, 2025 Góra Kamieńsk planuje odpalić w sobotę trasę nr 2 w całości, więc 650m stoku będzie już dostepne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted February 20, 2025 Author Report Share Posted February 20, 2025 7 godzin temu, grimson napisał: Góra Kamieńsk planuje odpalić w sobotę trasę nr 2 w całości, więc 650m stoku będzie już dostepne. Teraz łódzkie ferie, więc w weekend szkoda czasu. Nie wiem czy w tygodniu też nie będzie zawalone, może w środę skoczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 21, 2025 Report Share Posted February 21, 2025 7 godzin temu, Ratrak napisał: Teraz łódzkie ferie, więc w weekend szkoda czasu. Nie wiem czy w tygodniu też nie będzie zawalone, może w środę skoczę. w ostatni weekend były dwie kolejki, jedna do taśmy i druga do orczyka. każda na połowę szerokości stoku wtf. tak więc w ten weekend znowu będzie oblężenie, jak już to wpadnę na nocne jazdy w tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 22, 2025 Report Share Posted February 22, 2025 Kanapa ruszyła… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 22, 2025 Report Share Posted February 22, 2025 Wpadnę na nocne w tygodniu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 23, 2025 Report Share Posted February 23, 2025 Stało się. Powrót sentymentalny. Kanapa chodzi można pogadać. Mirek już z wnuczką. Sławek dalej w wypożyczalni narty mi dał to wziąłem. Jeszcze kilka osób. Byłem od rana. Twardo i szybko na ile się da. Ktoś tam mierzył wyszło 70km/h. No i buty wypatrzyłem jakie bym chciał. IMG_6513.mov 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted February 23, 2025 Report Share Posted February 23, 2025 10 minut temu, sstar napisał: No i buty wypatrzyłem jakie bym chciał. A to świetnie - co to za model? Mnie Dynafity nie pasowały (za szerokie) no i obawiam się czy takie buty będą w stanie zastąpić zjazdowe - jednak zjazdowe zupełnie inaczej trzymają niż turowe (przynajmniej w moim przypadku - dopasowanie jest nieporównywalne). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 23, 2025 Report Share Posted February 23, 2025 2 minuty temu, zając napisał: A to świetnie - co to za model? Mnie Dynafity nie pasowały (za szerokie) no i obawiam się czy takie buty będą w stanie zastąpić zjazdowe - jednak zjazdowe zupełnie inaczej trzymają niż turowe (przynajmniej w moim przypadku - dopasowanie jest nieporównywalne). To jasne. Flex jest ujemny;-) Model Neo PX. Ale jak pisał Bruner. Nie zapniesz i nie zauważysz. Dla mnie jazda na sl po skiturach to precyzja niewiarygodna. Ale było twardo i niewielkie odsypy, trochę muldy jakaś hopka. Poczucie kontroli 200%. No ale na zjazdowych drugi raz w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts