Narty - skionline.pl
Jump to content

Ratrak

Recommended Posts

1 godzinę temu, sstar napisał:

Może na weekend otworzą ew ferie łódzkie… kiedy to?

IMG_5615.png

Że strony www jak niżej.

Czy ja dobrze rozumiem, że odpala 150m długości taśmę przy tym krótkim kawałku białego stoku? 

Trwa naśnieżanie i przygotowanie trasy nr 3 do otwarcia. Prosimy o śledzenie komunikatów o planowanym otwarciu trasy.

15 godzin temu, grimson napisał:

To jest państwowy właściciel, więc im to raczej jest obojętne, czy odpala stok, czy też nie.

Tam jest jeszcze inny problem: kiedyś siedziba była w Bełchatowie (więc prawie na miejscu), dziś to wielki koncern PGE z siedzibą w... Warszawie. Nie dość, że politycznie i niepolitycznie zmieniają się władze, to władze mają w poważaniu atrakcje dla regionu - nie że zarzucam, po prostu to naturalne: co człowieka w biurze w stolicy obchodzi hałda pod Bełchatowem???

Więc mają (W SUERBOBATEJ FIRMIE ENERGETYCZNEJ) oświetlenie do dupy, naśnieżanie do dupy i takie tam...

16 minut temu, grimson napisał:

Że strony www jak niżej.

Czy ja dobrze rozumiem, że odpala 150m długości taśmę przy tym krótkim kawałku białego stoku? 

Trwa naśnieżanie i przygotowanie trasy nr 3 do otwarcia. Prosimy o śledzenie komunikatów o planowanym otwarciu trasy.

Dokładnie tak. Rekordu nie pobijesz. Ale może dzwonili do ciebie żeby ci powiedzieć kiedy to zrobią?

15 godzin temu, Jusik2002 napisał:

Podobno brakuje tam prądu na funkcjonowanie całego systemu...

Też to słyszałem, co jest KOMPROMITUJĄCE dla stoku należącego do POLSKIEJ GRUPY ENERGETYCZNEJ (sic!) - największego producenta i sprzedawcy prądu i największego dystrybutora (też dbającego o urządzenia techniczne)!

27 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Też to słyszałem, co jest KOMPROMITUJĄCE dla stoku należącego do POLSKIEJ GRUPY ENERGETYCZNEJ (sic!) - największego producenta i sprzedawcy prądu i największego dystrybutora (też dbającego o urządzenia techniczne)!

Kilkanaście lat temu wykonywałem różne prace dla Enei, na ich stacjach często było jedno gniazdko 230V i to takie 6A, spawarkę ciężko było podłączyć, a i czajnik elektryczny potrafił wyłączyć bezpiecznik...

• Like 1
  • Haha 1

17 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Jestem zdania że bardzo źle się finansowo dzieje w PGE, stąd zaniedbywanie Góry Kamieńsk.

2 godziny temu, grimson napisał:

Jestem zdania że bardzo źle się finansowo dzieje w PGE, stąd zaniedbywanie Góry Kamieńsk.

Źle/dobrze to bardzo trudne do radykalnych stwierdzeń tezy. PGE to firma, która obraca/wystawia rachunki klientom
na 70 MILARDÓW ZŁOTYCH ROCZNIE.

Cała reszta jest wyceną/kuglarstwem/oceną/efektem odpisów/rezerw/rozwiązywania rezerw/przepalaniem kasy/dowolne wybierz:

image.png.a199d41906d31deb0024d77ca61602a6.png

Dla nich milion złotych to błąd po przecinku!

Stan ON Góra Kamieńsk to wstyd dla nich i zdania nie zmienię. I w ogóle nie rozpatruję, czy zarabiają na nim milion rocznie, czy pięć tracą - w związku z powyższym, to bez znaczenia.

1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Źle/dobrze to bardzo trudne do radykalnych stwierdzeń tezy. PGE to firma, która obraca/wystawia rachunki klientom
na 70 MILARDÓW ZŁOTYCH ROCZNIE.

Cała reszta jest wyceną/kuglarstwem/oceną/efektem odpisów/rezerw/rozwiązywania rezerw/przepalaniem kasy/dowolne wybierz:

image.png.a199d41906d31deb0024d77ca61602a6.png

Dla nich milion złotych to błąd po przecinku!

Stan ON Góra Kamieńsk to wstyd dla nich i zdania nie zmienię. I w ogóle nie rozpatruję, czy zarabiają na nim milion rocznie, czy pięć tracą - w związku z powyższym, to bez znaczenia.

w naszej republice bananowej, jeśli dzieje się dobrze i lepiej w firmie państwowej, to taka Góra Kamieńsk miałaby 1,5m białego ubitego między listopadem a kwietniem, do tego ON czynny 7 dni w tygodniu, 8-21.

jak brakuje kasy, to jest jak jest.

tym bardziej, że Góra Kamieńsk zamienia się powoli w Dzikowiec [brak kasy na śnieżenie góry stoku], jak i Szklarską Porębę [oczekiwanie na opady naturalne]. I już od kilku sezonów otwiera się późno, i na krótko.

raporty finansowe PGE? kreatywna księgowość.

7 godzin temu, Ratrak napisał:

Teraz łódzkie ferie, więc w weekend szkoda czasu. Nie wiem czy w tygodniu też nie będzie zawalone, może w środę skoczę. :)

w ostatni weekend były dwie kolejki, jedna do taśmy i druga do orczyka. każda na połowę szerokości stoku wtf.

tak więc w ten weekend znowu będzie oblężenie, jak już to wpadnę na nocne jazdy w tygodniu.

10 minut temu, sstar napisał:

No i buty wypatrzyłem jakie bym chciał.

IMG_6515.jpeg

IMG_6519.jpeg

A to świetnie - co to za model? Mnie Dynafity nie pasowały (za szerokie) no i obawiam się czy takie buty będą w stanie zastąpić zjazdowe - jednak zjazdowe zupełnie inaczej trzymają niż turowe (przynajmniej w moim przypadku - dopasowanie jest nieporównywalne).

2 minuty temu, zając napisał:

A to świetnie - co to za model? Mnie Dynafity nie pasowały (za szerokie) no i obawiam się czy takie buty będą w stanie zastąpić zjazdowe - jednak zjazdowe zupełnie inaczej trzymają niż turowe (przynajmniej w moim przypadku - dopasowanie jest nieporównywalne).

To jasne. Flex jest ujemny;-) Model Neo PX. Ale jak pisał Bruner. Nie zapniesz i nie zauważysz. Dla mnie jazda na sl po skiturach to precyzja niewiarygodna. Ale było twardo i niewielkie odsypy, trochę muldy jakaś hopka. Poczucie kontroli 200%. No ale na zjazdowych drugi raz w tym sezonie.