MarioJ Napisano 24 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2024 3 godziny temu, sstar napisał: Ja tu marzę, ale się trochę cykam, a inni śmiało... My po prostu ćwiczymy zarządzanie ryzykiem na śniegu. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 (edytowane) 6 godzin temu, Jeeb napisał: nie przejmuj się - gawędziarze tak mają przez cały sezon A loża szyderców rodem z Muppet Show ma jeszcze gorzej... jakbyś nie zauważył to w górach już byłem w tym sezonie, może już czas na narty dla Ciebie? A Modry Duł to miejsce jakby z poprzedniej epoki, klimatyczne niezwykłe coś jak Izerka, często tam chadzam, zwykle nawet co tydzień zimą, więc zdążę miejmy nadzieję jeszcze przed panem Bogiem. PS niestety wczoraj przyjechałem z Łodzi do Wrocka, czasem przepakowuje się i jadę w góry, ale tym razem dziś wizyta u lekarza i nawet nie wiadomo, czy nie położę się do szpitala, więc trochę mi nie do śmiechu. Tak więc czasem inne sprawy ważniejsze, co nie znaczy, że miłość do gór umiera. A narty jednak wczoraj spakowałem do auta, dziś też jest dzień. Dodatkowo wczoraj popadało, więc ze świeżego zostało wspomnienie, raczej na drodze i w górach lodówka, co wcale nie zachęca. Każdy zresztą kto na skiturach chadza wie, że jak się dojdzie do kosowek, to będzie się zapadało, bo śnieg nie związany. Nie bez przyczyny wszyscy zaczynają skitury od przywyciagowych eksploracji. Nie wiem czy warto to wszystko tłumaczyć laikowi. Ci co po na skiturach chadzają wiedzą o co kaman. Reasumując wolę marzycieli niż krytykantów jakby optymistyczniej dzięki nim na forum, zresztą sam wiesz bo jak byłeś na swoim forum to nikogo aż tak się nie czepiałeś, ot dr jekkyl i mr hyde. Edytowane 25 Listopad 2024 przez sstar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 Dzień dobry 😎 Taka szybka tura z rana przed pracą 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 25 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 10 godzin temu, sstar napisał: A loża szyderców rodem z Muppet Show ma jeszcze gorzej... jakbyś nie zauważył to w górach już byłem w tym sezonie, może już czas na narty dla Ciebie? A Modry Duł to miejsce jakby z poprzedniej epoki, klimatyczne niezwykłe coś jak Izerka, często tam chadzam, zwykle nawet co tydzień zimą, więc zdążę miejmy nadzieję jeszcze przed panem Bogiem. PS niestety wczoraj przyjechałem z Łodzi do Wrocka, czasem przepakowuje się i jadę w góry, ale tym razem dziś wizyta u lekarza i nawet nie wiadomo, czy nie położę się do szpitala, więc trochę mi nie do śmiechu. Tak więc czasem inne sprawy ważniejsze, co nie znaczy, że miłość do gór umiera. A narty jednak wczoraj spakowałem do auta, dziś też jest dzień. Dodatkowo wczoraj popadało, więc ze świeżego zostało wspomnienie, raczej na drodze i w górach lodówka, co wcale nie zachęca. Każdy zresztą kto na skiturach chadza wie, że jak się dojdzie do kosowek, to będzie się zapadało, bo śnieg nie związany. Nie bez przyczyny wszyscy zaczynają skitury od przywyciagowych eksploracji. Nie wiem czy warto to wszystko tłumaczyć laikowi. Ci co po na skiturach chadzają wiedzą o co kaman. Reasumując wolę marzycieli niż krytykantów jakby optymistyczniej dzięki nim na forum, zresztą sam wiesz bo jak byłeś na swoim forum to nikogo aż tak się nie czepiałeś, ot dr jekkyl i mr hyde. no już się nie dąsaj, wiesz że nie na poważnie piszę a gawędziarzami wszyscy jesteśmy. Niech diagnoza będzie pomyślna, zawsze wszelkie szpitale udawało mi się przełożyć do czasu kiedy śniegi stopniały czego i Tobie życzę. Naprawdę podziwiam że chce się Tobie dupsko w środku nocy ruszyć aby poczuć zapach śniegu. Pozdrawiam i bez urazy, następnym razem wrzucę jakąś emotkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 4 godziny temu, Jeeb napisał: no już się nie dąsaj, wiesz że nie na poważnie piszę a gawędziarzami wszyscy jesteśmy. Niech diagnoza będzie pomyślna, zawsze wszelkie szpitale udawało mi się przełożyć do czasu kiedy śniegi stopniały czego i Tobie życzę. Naprawdę podziwiam że chce się Tobie dupsko w środku nocy ruszyć aby poczuć zapach śniegu. Pozdrawiam i bez urazy, następnym razem wrzucę jakąś emotkę. Spoko. Choć są momenty gdy człek mniej skóry do żartów. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 25 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 58 minut temu, sstar napisał: Spoko. Choć są momenty gdy człek mniej skóry do żartów. Jest szansa że ruszą w ten weekend? Tam gdzie powstaje ta Biała Perla 2 jest jeszcze parking? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 17 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Jest szansa że ruszą w ten weekend? Tam gdzie powstaje ta Biała Perla 2 jest jeszcze parking? Wg mnie nie. Zależy ile tego śniegu spadnie. Są tam dwie drogi przecinające, trochę traw. Parking jest przed Białą Perłą. A tam na dole nie wiem. Pójdę sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 25 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 1 minutę temu, sstar napisał: Wg mnie nie. Zależy ile tego śniegu spadnie. Są tam dwie drogi przecinające, trochę traw. Parking jest przed Białą Perłą. A tam na dole nie wiem. Pójdę sprawdzę. Śpisz w Hubertusie? Czy tylko na dziczyznę wpadłeś 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 54 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Jest szansa że ruszą w ten weekend? Tam gdzie powstaje ta Biała Perla 2 jest jeszcze parking? wg mnie nie ma szans. Dół na kamerkach potrzebuje białego. Norweg i prognoza dla Siennej: Norweg i prognoza dla szczytu CG: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 3 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Śpisz w Hubertusie? Czy tylko na dziczyznę wpadłeś 😉 Dostałem kapuśniak z wkładką. Ale dołożyłem własny schab aby wkładka była x2. Śpię. Mam nadzieję. Z rana czołówka i w górę. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2024 Miłego dnia 7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2024 4 minuty temu, sstar napisał: Miłego dnia Ciemno jak w czarnych 4 literach, nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2024 9 godzin temu, sstar napisał: na tej focie potwierdziły się moje obserwacje z kamerek. w tym sezonie CG nie puściła na stoki traktora z funkcją koszenia trawska. z reguły koszenie odbywało się w drugiej połowie października. żeby przykryć trawsko, trzeba wyprodukować więcej białego. temat znakomicie uwypukla się w Szklarskiej, gdzie to na FIS i na Loli krzaczory są na pół chłopa wysoko i jeszcze wyżej. więc lokalni albo wystrzelą z armat gigantyczne ilości białego, albo będą palić świeczki pod cudownymi obrazami, żeby matka natura posypała z nieba przynajmniej 1m pokrywy śniegowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2024 2 godziny temu, grimson napisał: Ciemno jak w czarnych 4 literach, nic nie widać. I stała się jasność. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2024 14 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: Jest szansa że ruszą w ten weekend? Tam gdzie powstaje ta Biała Perla 2 jest jeszcze parking? Parkingu nie ma. I nie będzie. Tego dolnego. Są za to powodzianie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 (edytowane) Cudnie... kusi... ps Śnieżka, Studicni, Lucni Edytowane 30 Listopad 2024 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 (edytowane) Taka perspektywa z dołu raczej… Edytowane 30 Listopad 2024 przez sstar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 (edytowane) Dziś po lodowym deszczu najgorzej miało auto… na podjeździe. Potem z górki. Czarnów wita. Edytowane 3 Grudzień 2024 przez sstar 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Ale super, jeszcze zapodaj zjazd na gopro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 (edytowane) 2 godziny temu, MarioJ napisał: Ale super, jeszcze zapodaj zjazd na gopro. A co to jest gopro? Ja raczej go, niż pro. Jeśli pytasz w którą stronę poszedłem to w prawo, w lewo była nieciągłość - trza by narty zdejmować, a tego nie lubię. Natomiast mam opracowaną traskę z Doliny Modrzewi wzdłuż potoku w górę i potem w dół starym zjazdowym szlakiem co nieczynny od dawna, ew. zwykłą trasą zjazdową. Wtedy zaletą jest, że wychodzisz z domu na nartach, jak w Anielskiej Osadzie koło Białki. Ale na to potrzeba śniegu. A tak musiałem auto odpalić, bo z chodzeniem trochę kłopot. Edytowane 3 Grudzień 2024 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2024 Jak u mamy… nawet 2x rocznica za dni kilka… 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2024 27 minut temu, sstar napisał: Jak u mamy… nawet 2x rocznica za dni kilka… Bajkowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2024 4 minuty temu, grimson napisał: Bajkowo I ludzie serdeczni. Właśnie dostałem lampę na jutro od nestorki rodu no moja szlag trafił. Tak więc muszę tu wrócić i oddać lampę. Kiedyś. Polska ściana. Nasi ja stawiali. Staję więc pod tablicą pamiątkową. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2024 Nowy dzień… 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2024 @sstar Da się już zjeżdżać wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi