Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

W góry na skitury 2024/2025

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Jeeb napisał:

nie przejmuj się - gawędziarze tak mają przez cały sezon

A loża szyderców rodem z Muppet Show ma jeszcze gorzej... jakbyś nie zauważył to w górach już byłem w tym sezonie, może już czas na narty dla Ciebie? A Modry Duł to miejsce jakby z poprzedniej epoki, klimatyczne niezwykłe coś jak Izerka, często tam chadzam, zwykle nawet co tydzień zimą, więc zdążę miejmy nadzieję jeszcze przed panem Bogiem. PS niestety wczoraj przyjechałem z Łodzi do Wrocka, czasem przepakowuje się i jadę w góry, ale tym razem dziś wizyta u lekarza i nawet nie wiadomo, czy nie położę się do szpitala, więc trochę mi nie do śmiechu. Tak więc czasem inne sprawy ważniejsze, co nie znaczy, że miłość do gór umiera. A narty jednak wczoraj spakowałem do auta, dziś też jest dzień. Dodatkowo wczoraj popadało, więc ze świeżego zostało wspomnienie, raczej na drodze i w górach lodówka, co wcale nie zachęca. Każdy zresztą kto na skiturach chadza wie, że jak się dojdzie do kosowek, to będzie się zapadało, bo śnieg nie związany. Nie bez przyczyny wszyscy zaczynają skitury od przywyciagowych eksploracji. Nie wiem czy warto to wszystko tłumaczyć laikowi. Ci co po na skiturach chadzają wiedzą o co kaman. Reasumując wolę marzycieli niż krytykantów jakby optymistyczniej dzięki nim na forum, zresztą sam wiesz bo jak byłeś na swoim forum to nikogo aż tak się nie czepiałeś, ot dr jekkyl i mr hyde.

Edytowane przez sstar
  • Like 3

10 godzin temu, sstar napisał:

A loża szyderców rodem z Muppet Show ma jeszcze gorzej... jakbyś nie zauważył to w górach już byłem w tym sezonie, może już czas na narty dla Ciebie? A Modry Duł to miejsce jakby z poprzedniej epoki, klimatyczne niezwykłe coś jak Izerka, często tam chadzam, zwykle nawet co tydzień zimą, więc zdążę miejmy nadzieję jeszcze przed panem Bogiem. PS niestety wczoraj przyjechałem z Łodzi do Wrocka, czasem przepakowuje się i jadę w góry, ale tym razem dziś wizyta u lekarza i nawet nie wiadomo, czy nie położę się do szpitala, więc trochę mi nie do śmiechu. Tak więc czasem inne sprawy ważniejsze, co nie znaczy, że miłość do gór umiera. A narty jednak wczoraj spakowałem do auta, dziś też jest dzień. Dodatkowo wczoraj popadało, więc ze świeżego zostało wspomnienie, raczej na drodze i w górach lodówka, co wcale nie zachęca. Każdy zresztą kto na skiturach chadza wie, że jak się dojdzie do kosowek, to będzie się zapadało, bo śnieg nie związany. Nie bez przyczyny wszyscy zaczynają skitury od przywyciagowych eksploracji. Nie wiem czy warto to wszystko tłumaczyć laikowi. Ci co po na skiturach chadzają wiedzą o co kaman. Reasumując wolę marzycieli niż krytykantów jakby optymistyczniej dzięki nim na forum, zresztą sam wiesz bo jak byłeś na swoim forum to nikogo aż tak się nie czepiałeś, ot dr jekkyl i mr hyde.

no już się nie dąsaj, wiesz że nie na poważnie piszę a gawędziarzami wszyscy jesteśmy.

Niech diagnoza będzie pomyślna, zawsze wszelkie szpitale udawało mi się przełożyć do czasu kiedy śniegi stopniały czego i Tobie życzę.

Naprawdę podziwiam że chce się Tobie dupsko w środku nocy ruszyć aby poczuć zapach śniegu.

Pozdrawiam i bez urazy, następnym razem wrzucę jakąś emotkę.

• Thanks 2

4 godziny temu, Jeeb napisał:

no już się nie dąsaj, wiesz że nie na poważnie piszę a gawędziarzami wszyscy jesteśmy.

Niech diagnoza będzie pomyślna, zawsze wszelkie szpitale udawało mi się przełożyć do czasu kiedy śniegi stopniały czego i Tobie życzę.

Naprawdę podziwiam że chce się Tobie dupsko w środku nocy ruszyć aby poczuć zapach śniegu.

Pozdrawiam i bez urazy, następnym razem wrzucę jakąś emotkę.

Spoko. Choć są momenty gdy człek mniej skóry do żartów.

IMG_0820.jpeg

IMG_0817.jpeg

IMG_0816.jpeg

IMG_0815.jpeg

IMG_0811.jpeg

IMG_0808.jpeg

IMG_0801.jpeg

IMG_0788.jpeg

IMG_0772.jpeg

IMG_0752.jpeg

• Like 7

17 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Jest szansa że ruszą w ten weekend? Tam gdzie powstaje ta Biała Perla 2 jest jeszcze parking? 

Wg mnie nie. Zależy ile tego śniegu spadnie. Są tam dwie drogi przecinające, trochę traw. Parking jest przed Białą Perłą. A tam na dole nie wiem. Pójdę sprawdzę.

• Thanks 1

9 godzin temu, sstar napisał:

IMG_0764.jpeg

na tej focie potwierdziły się moje obserwacje z kamerek. w tym sezonie CG nie puściła na stoki traktora z funkcją koszenia trawska. z reguły koszenie odbywało się w drugiej połowie października.

żeby przykryć trawsko, trzeba wyprodukować więcej białego.

temat znakomicie uwypukla się w Szklarskiej, gdzie to na FIS i na Loli krzaczory są na pół chłopa wysoko i jeszcze wyżej. więc lokalni albo wystrzelą z armat gigantyczne ilości białego, albo będą palić świeczki pod cudownymi obrazami, żeby matka natura posypała z nieba przynajmniej 1m pokrywy śniegowej.

2 godziny temu, MarioJ napisał:

Ale super, jeszcze zapodaj zjazd na gopro.

A co to jest gopro? Ja raczej go, niż pro. Jeśli pytasz w którą stronę poszedłem to w prawo, w lewo była nieciągłość - trza by narty zdejmować, a tego nie lubię. Natomiast mam opracowaną traskę z Doliny Modrzewi wzdłuż potoku w górę i potem w dół starym zjazdowym szlakiem co nieczynny od dawna, ew. zwykłą trasą zjazdową. Wtedy zaletą jest, że wychodzisz z domu na nartach, jak w Anielskiej Osadzie koło Białki. Ale na to potrzeba śniegu. A tak musiałem auto odpalić, bo z chodzeniem trochę kłopot.

Edytowane przez sstar