Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

W góry na skitury 2024/2025

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, sstar napisał:

Lepiej by było jakbyś zapamiętał za co je dostałeś, ale rozumiem, że to nieistotne. PS. Zieleniec to przynajmniej coś nt. Jeeb ciągle się zbiera na skitury póki co próbuje zaistnieć w wątku nt. dobrze, że z ubiegłego sezonu, w tegorocznym pewno nie zaistnieje, skończyło się na szukaniu sprzętu.

gdzie na Skionline są dostępne wszystkie like, thanks, downy, końskie uśmiechy itp. jakie zarobiło dane konto od momentu jego stworzenia? kiedyś tam dotarłem, obecnie nie mogę znaleźć ile w sumie downów zarobiłem.

• Thanks 1

14 minut temu, grimson napisał:

gdzie na Skionline są dostępne wszystkie like, thanks, downy, końskie uśmiechy itp. jakie zarobiło dane konto od momentu jego stworzenia? kiedyś tam dotarłem, obecnie nie mogę znaleźć ile w sumie downów zarobiłem.

Proszę

https://www.skionline.pl/forum/profile/3918-marekbtl/reputation/

podmienisz na siebie. Nie znałem tej opcji dzięki za info.

Edytowane przez sstar

Godzinę temu, grimson napisał:

Wchodzisz na  profil interesującej  Ciebie osoby (może być własny) i klikasz na reputację (zielony kolor). Dostałeś ogółem 9 czerwońców, kolegów potraktowałeś 13-toma czerwońcami... szczerze to nie mam pojęcia do czego to jest potrzebne.

• Thanks 1

6 godzin temu, marionen napisał:

Wchodzisz na  profil interesującej  Ciebie osoby (może być własny) i klikasz na reputację (zielony kolor). Dostałeś ogółem 9 czerwońców, kolegów potraktowałeś 13-toma czerwońcami... szczerze to nie mam pojęcia do czego to jest potrzebne.

Na skiforum nie ma.

• Haha 1

13 minut temu, sstar napisał:

A ty?

jak będą warunki,

10 sierpnia  wystartowałem sezon trasowy w Saas Fee

IMG_5260.jpg

IMG_5286.jpg

IMG_5305.jpg

IMG_5306.jpg

IMG_5307.jpg

IMG_5333.jpg

i 11 sierpnia 2025 na lodowcu w Zermatt.

Do dyspozycji mamy 4 wyciągi orczykowe i jedną dużą kabinę między 3420 m.npm i 3890m. 

Rano o 7 kilka stopni poniżej zera, trasy zmrożone i bardzo twarde, od 11 godziny zaczynają być miękkie

ale wytrzymują do zamknięcia o 13. 

IMG_5403.jpg

IMG_5409.jpg

IMG_5422.jpg

IMG_5426.jpg

IMG_5444.jpg

IMG_5457.jpg

IMG_5458.jpg

IMG_5478.jpg

IMG_5483.jpg

a na Allalinie spotkałem nawet skiturowca

IMG_5824.jpg

IMG_5894.jpg

Edytowane przez Jeeb
  • Like 4
  • Thanks 1

8 godzin temu, Jeeb napisał:

jak będą warunki,

10 sierpnia  wystartowałem sezon trasowy w Saas Fee

IMG_5260.jpg

IMG_5286.jpg

IMG_5305.jpg

IMG_5306.jpg

IMG_5307.jpg

IMG_5333.jpg

i 11 sierpnia 2025 na lodowcu w Zermatt.

Do dyspozycji mamy 4 wyciągi orczykowe i jedną dużą kabinę między 3420 m.npm i 3890m. 

Rano o 7 kilka stopni poniżej zera, trasy zmrożone i bardzo twarde, od 11 godziny zaczynają być miękkie

ale wytrzymują do zamknięcia o 13. 

IMG_5403.jpg

IMG_5409.jpg

IMG_5422.jpg

IMG_5426.jpg

IMG_5444.jpg

IMG_5457.jpg

IMG_5458.jpg

IMG_5478.jpg

IMG_5483.jpg

a na Allalinie spotkałem nawet skiturowca

IMG_5824.jpg

IMG_5894.jpg

Sprzęt kupiłeś?

• 2 weeks later...
Teraz, sstar napisał:

Zjechał już aklimatyzacyjne z Przeleczy Południowej https://wspinanie.pl/2025/09/everest-bargiel-po-kolejnej-rundzie-aklimatyzacyjnej-morisson-sprobuje-zjechac-polnocna-sciana/ a ktoś tam Jim Morrison próbuje zjechać Kuluarem Hornbeina od strony Tybetu wow, a Ziemski na Manaslu.

a Ciebie tam nie ma ?

• Confused 1

37 minut temu, Jeeb napisał:

komary gryzą czy da się wytrzymać ?

Nie ma komarów, znaczy są ale mało. Chłodno jest. To ciekawe bo właśnie z tego powodu nie byłem fanem mazurskich jezior choć nad wielkopolskie jeździłem a tu miła niespodzianka. Pewno dlatego że chłodno. Ale pływać się da i słonko się przebija. Nie pada. Myślałem, że coś o Mt Evereście np z tlenem czy bez;-)

• 2 weeks later...
7 godzin temu, grimson napisał:

kiedyś czytałem o tym, i utkwiło mi w pamięci.

Oki,

Dawa Sherpa był jakiś czas temu 8 razy na Evereście. Wtedy miał 29 lat. Więc młodszy od Bargiela i też harpagan. Zdarzało mu się znosić klientów z Everestu. Może nie ze szczytu ale jednak. Warto obejrzeć jego filmiki, niekoniecznie ten z trupem.

https://www.instagram.com/sdawa9044?igsh=MTcyc2QydXJ2YXEzOA==

22 godziny temu, sstar napisał:

Oki,

Dawa Sherpa był jakiś czas temu 8 razy na Evereście. Wtedy miał 29 lat. Więc młodszy od Bargiela i też harpagan. Zdarzało mu się znosić klientów z Everestu. Może nie ze szczytu ale jednak. Warto obejrzeć jego filmiki, niekoniecznie ten z trupem.

https://www.instagram.com/sdawa9044?igsh=MTcyc2QydXJ2YXEzOA==

Z rodziną...

IMG_1109.jpeg