MarioJ Napisano 13 Październik Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 4 godziny temu, sstar napisał: powiedz kto inny jest na zdjęciu jak taki z ciebie kozak:-) Na zdjęciu jest Twoja siostra w poprzednim życiu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 3 godziny temu, MarioJ napisał: Na zdjęciu jest Twoja siostra w poprzednim życiu. Dobre. Dla wierzących w inkarnację przynajmniej, pewno pełno tu takich na forum;-) A przy okazji warto przeczytać https://jbc.bj.uj.edu.pl/Content/467084/smoluchowski-czlowiek-gor.html#przypis2 a może coś i kupić bo artykuł Goetla niestety zablokowany https://antykwariat-filar.pl/sklep/wierchy-1953-rocznik-p-20035/ fajny antykwariat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik (edytowane) Karawana jedzie dalej... Edytowane 15 Październik przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Październik Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik W Tatrach panują bardzo trudne warunki turystyczne. Szlaki są śliskie, poruszanie się w wyższych partiach wymaga aktualnie dużych umiejętności używania sprzętu zimowego. W wielu miejscach śniegu jest na tyle mało, że poruszanie się w rakach stanowi duże wyzwanie, bez nich zaś śmiertelne niebezpieczeństwo. kopiuj - wklej ze strony: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/tragedia-w-tatrach-turysci-zjechali-oblodzonym-zlebem-jeden-nie-zyje/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 15 godzin temu, Jeeb napisał: W Tatrach panują bardzo trudne warunki turystyczne. Szlaki są śliskie, poruszanie się w wyższych partiach wymaga aktualnie dużych umiejętności używania sprzętu zimowego. W wielu miejscach śniegu jest na tyle mało, że poruszanie się w rakach stanowi duże wyzwanie, bez nich zaś śmiertelne niebezpieczeństwo. kopiuj - wklej ze strony: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/tragedia-w-tatrach-turysci-zjechali-oblodzonym-zlebem-jeden-nie-zyje/ Zamieniłeś się w cytowacza? Będziesz konkurował? 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2 godziny temu, MarioJ napisał: Zamieniłeś się w cytowacza? Będziesz konkurował? 🙂 wielkiego wysiłku nie ma a konto postów i reputacji rośnie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 4 godziny temu, Jeeb napisał: wielkiego wysiłku nie ma a konto postów i reputacji rośnie Musisz jeszcze popracować nad wyborem ciekawych tematów a nie byle linkowanie byle czego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik (edytowane) 7 godzin temu, Wujot napisał: Musisz jeszcze popracować nad wyborem ciekawych tematów a nie byle linkowanie byle czego. On tego nie zrozumie. PS. Bez linka, ale cytat z Waligorskiego, bez związku z tematem;-) ĆWERĆINTELIGENTKA Ponoć dwa razy daje ten, kto daje prędko, Myślałem, kręcąc romans z ćwierćinteligentką. Już po krótkich staraniach, jak rybak na wędkę Złapałem upatrzoną ćwierćinteligentkę. Była młoda i ładna, pokochałem więc ją, Nie zrażając się wcale ćwierćinteligencją. Niestety, moja radość skończyła się wartko Gdy ćwierćinteligentka upiła się ćwiartką. Przedtem tylko się śmiała lub milczała skrzętnie, A teraz dawaj gadać ćwierćinteligentnie. Przez jakieś pół godziny truła jak najęta Na temat swego męża półinteligenta. Że dowcipny, bo wlazłszy onegdaj na szafę Spadł na pysk... - Ha! - mruknąłem - cóż za auto da fe! Ta ćwierćinteligentka naparła się gwałtem Wołając: - Da pfe auto! Ja ciem jechać autem! I dalej warczeć, trąbić głośniej od Bentleya. - Ach - szepnąłem - urocza onomatopeja! Zaś ćwierćinteligentka fryzurą tlenioną Potrząsnąwszy, spytała: - To peja ma ono??? Przy tym tak uroczego zrobiła zezika, Że krzyknąłem ze śmiechem: - Oto vis comica! - Owszem - inteligentki ćwiartka, z dumą w głosie Odparła - Wim komika z cyrku numer osiem! - Jeździ po świecie, ale czasem tu zaglunda... - Ha - westchnąłem - rzecz zwykła, terra est rotunda... Jej ćwierćinteligencja stopniała do zera, Bo beknęła bezmyślnie: - Co, powiadasz, tera??? - Tera? Tera rotunda! - wrzasnąłem z rozpaczą, I zdjąwszy płaszcz - rotundę - dusić żem ją zaczął, Krzycząc przy tym "Apage, giń, bo cię nie znoszę!" A ta, słysząc "Apage", pyta: - A co, proszę? Wtedy od niej uciekłem, i do jednej Zofii Przystałem, co doktorat robi z filozofii, A mądra!!!! ... choć brzydotą wyróżnia się w tłumie... ... inna rzecz, że tu znowu ja jej nie rozumiem I czuję kiełkującą we mnie myśl obłędną Że ćwierćinteligencja jest miarą dość względną! Edytowane 17 Październik przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik (edytowane) 14 godzin temu, MarioJ napisał: Zamieniłeś się w cytowacza? Będziesz konkurował? 🙂 MarioJ cóż rzec, lepiej być cytowaczem (neologizm? czy nieznajomość polskiego?) czy donosicielem? Cyt. Uwaga, uwaga, zaczynamy się oswajać z myślą, że można kogoś wykluczyć, że można kogoś stygmatyzować, że można kogoś wyalienować. I tak powolutku, stopniowo, dzień za dniem ludzie zaczynają się z tym oswajać - i ofiary, i oprawcy, i świadkowie, ci, których nazywamy bystanders Edytowane 17 Październik przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik (edytowane) 11 godzin temu, Jeeb napisał: wielkiego wysiłku nie ma a konto postów i reputacji rośnie Tylko w twojej głowie. Proszę bez projekcji. Nie interesują mnie twoje motywacje. Edytowane 17 Październik przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Październik Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 8 godzin temu, sstar napisał: MarioJ cóż rzec, lepiej być cytowaczem (neologizm? czy nieznajomość polskiego?) czy donosicielem? Cyt. Uwaga, uwaga, zaczynamy się oswajać z myślą, że można kogoś wykluczyć, że można kogoś stygmatyzować, że można kogoś wyalienować. I tak powolutku, stopniowo, dzień za dniem ludzie zaczynają się z tym oswajać - i ofiary, i oprawcy, i świadkowie, ci, których nazywamy bystanders Przeproś za wszystkie oszczerstwa to przestaniesz być stygmatyzowany. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Przeproś za wszystkie oszczerstwa to przestaniesz być stygmatyzowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi