Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Garda 20-31.08.2025r

marcinn

Rekomendowane odpowiedzi

Po 10 latach znów zawitaliśmy na troszkę dłużej nad Gardę co by przypomnieć sobie bardzo fajny czas nad tym największym a zarazem chyba najczyściejszym jeziorem Włoch otoczonym wysokimi górami.

Aktywnie to i obowiązkowo rowery zabrane ( nie mylić z padalcem😅) i codzienna jazda w większości na północną część- mieszkamy na południu gdzie i temperatura jeziora zdecydowanie cieplejsza niż północna część -ok 25 stopni.

Co tu dużo pisać zdecydowanie świetne miejsce na aktywny wypoczynek,plażowanie i takie  tam 

Jedyna rzecz mocno  oczywista  to spora liczba turystów.Tak czy siak polecam z czystym sumieniem Gardę 👍

Parę foci 

IMG_1421.jpeg

IMG_1427.jpeg

IMG_1513.jpeg

IMG_1518.jpeg

IMG_1524.jpeg

IMG_1526.jpeg

IMG_1534.jpeg

IMG_1529.jpeg

IMG_1550.jpeg

IMG_1558.jpeg

IMG_1565.jpeg

IMG_1578.jpeg

IMG_1581.jpeg

IMG_1582.jpeg

IMG_1586.jpeg

IMG_1589.jpeg

IMG_1588.jpeg

IMG_1585.jpeg

• Like 9
  • Thanks 1

2 godziny temu, marcinn napisał:

Po 10 latach znów zawitaliśmy na troszkę dłużej nad Gardę co by przypomnieć sobie bardzo fajny czas nad tym największym a zarazem chyba najczyściejszym jeziorem Włoch otoczonym wysokimi górami.

Aktywnie to i obowiązkowo rowery zabrane ( nie mylić z padalcem😅) i codzienna jazda w większości na północną część- mieszkamy na południu gdzie i temperatura jeziora zdecydowanie cieplejsza niż północna część -ok 25 stopni.

Co tu dużo pisać zdecydowanie świetne miejsce na aktywny wypoczynek,plażowanie i takie  tam 

Jedyna rzecz mocno  oczywista  to spora liczba turystów.Tak czy siak polecam z czystym sumieniem Gardę 👍

Parę foci 

IMG_1421.jpeg

IMG_1427.jpeg

IMG_1513.jpeg

IMG_1518.jpeg

IMG_1524.jpeg

IMG_1526.jpeg

IMG_1534.jpeg

IMG_1529.jpeg

IMG_1550.jpeg

IMG_1558.jpeg

IMG_1565.jpeg

IMG_1578.jpeg

IMG_1581.jpeg

IMG_1582.jpeg

IMG_1586.jpeg

IMG_1589.jpeg

IMG_1588.jpeg

IMG_1585.jpeg

Piękne fotki. Co do podziału południe i północ to rzeczywiście dwa światy. Miłe wspomnienia mamy z tamtych stron, kilka lat z rzędu tam jeździliśmy, zwykle na via ferraty, ale zdarzyło się zawitać na południe, tak więc Riva albo Peschiera. A co do Cinque Terre, pytałem bo kiedyś szedłem od miasteczka do miasteczka i nawet Sette Terre odhaczyłem, tyle, że czasem są tam obrywy i zamknięty bywa szlak, stąd pytanie.

W dniu 27.08.2025 o 18:51, sstar napisał:

Piękne fotki. Co do podziału południe i północ to rzeczywiście dwa światy. Miłe wspomnienia mamy z tamtych stron, kilka lat z rzędu tam jeździliśmy, zwykle na via ferraty, ale zdarzyło się zawitać na południe, tak więc Riva albo Peschiera. A co do Cinque Terre, pytałem bo kiedyś szedłem od miasteczka do miasteczka i nawet Sette Terre odhaczyłem, tyle, że czasem są tam obrywy i zamknięty bywa szlak, stąd pytanie.

Oczywiście że jest szlak łączący 5 urokliwych miasteczek- płatne,trzeba zakupić specjalną kartę 10 euro. 
Treking do ok 40 km między miasteczkami 👌

IMG_1431.jpeg

IMG_1417.jpeg

IMG_1415.jpeg

IMG_1401.jpeg

IMG_1410.jpeg

IMG_1414.jpeg

IMG_1527.jpeg

IMG_1506.jpeg

IMG_1501.jpeg

• Like 5
  • Thanks 3