Narty - skionline.pl
Jump to content

Silvretta Montafon i Damüls Mellan

Victor

Recommended Posts

Witam 

Jak w tytule ktoś był w tych ośrodkach narciarskich ? Mógłby coś więcej napisać jak przede wszystkim z obłożeniem turystycznym w drugiej połowie stycznia . Gastronomia jadalna czy tylko jedzenia z bemarów jak w topowym 😜 Ischgl . Jak widokowo i trasowo .
Planuje trzy max czterodniowe nartowanie  bo mnie nosi na tej mglistej nizinie w następnym tygodniu i tak szukam czegoś nowego a jak nie to  będzie stara wisienka którą znam 😉 .

pozdrawiam 

• Like 1
  • Haha 1

24 minuty temu, tanova napisał:

Do opisu Montafonu - jak widzę - dotarłeś 9_9, a relację z Mellau-Damüls znajdziesz tutaj. Pozdrawiam serdecznie. 

@tanova piękne dzięki,super relacje a warunki wyśmienite trafiliście , miód i malina -mam ból głowy 😉

pozdrawiam serdecznie 

• Like 1

Byłem w zeszłym tygodniu, można kupić karnet wspólny na Silvrettę, Golm, Gargellen i Brandnertal. Sama Silvretta zdecydowanie największa, w zasadzie dwa ośrodki połączone gondolami. Ciekawsza moim zdaniem część Nova. Trasy były przygotowane bardzo dobrze (ale nie wszystkie zjazdy do dolin), ludzi malutko. Trasy raczej czerwone, te które na mapach są niebieskie to w większości byłyby u nas czerwone, no ale to nie dziwi w Austrii.

MI się bardzo podobało, trochę taka druga klasa austriacka (mówię ogólnie o ośrodkach w dolinie, samej Silvreccie, szczególnie po stronie Nova trudno coś zarzucić chociaż i na niej jest kilka niezłych zabytków), natomiast brak ludzi nadrabiał braki w infrastrukturze. Ze wszystkich ośrodków w jakich byłem ten teren jest zdecydowanie najmniej popularny wśród naszych rodaków, byli głównie lokalsi.

Co do jedzenia to mi smakowało, chociaż szczególnie w Novej ceny już trochę przekroczyły przyzwoitość i pojawiają się zupy za ponad 10 euro (chociaż spore porcje)

Edited by Przemekc1
  • Like 2