jacekk Posted March 19, 2025 Report Share Posted March 19, 2025 Pytanie jak w temacie. Mam możliwość pojechania na narty w tym terminie, autem z Wrocławia. Patrząc na prognozy pogody nie są one za fajne, bo poniżej ~2000m ma padać deszcz. Także patrzę raczej na wysoko położone ośrodki: Hintertux, Stubai, Solden/Gurgle. Z drugiej strony wysoko mogą być zamknięte wyciągi ze względu na wiatr / pewnie będzie też słaba widoczność, z drugiej strony fajnie bo może być świeży puch. Z trzeciej strony te prognozy pokazują raptem kilka centymetrów śniegu, więc może w ogóle nie spaść. Może deszczu też w sumie nie będzie i może być spoko gdzieś niżej? Trochę nie wiem w co najlepiej celować, kwaterę będę pewnie i tak ogarniał na ostatnią chwilę, ale zastanawiam się gdzie mogą być najlepsze warunki. Temperaturowo to już mocno wiosennie, a pokrywa śnieżna w tym roku ogólnie mała, więc wydaje się, że niżej położone ośrodki odpadają, ale może nie mam racji? Ze względu na dystans w grę wchodzi tylko Austria, do Włoch za daleko na tak krótki wyjazd. Macie jakieś pomysły? Ogólnie chciałbym zmaksymalizować szanse na fajne warunki Z góry dzięki za rady! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted March 19, 2025 Report Share Posted March 19, 2025 5 minut temu, jacekk napisał: Pytanie jak w temacie. Mam możliwość pojechania na narty w tym terminie, autem z Wrocławia. Patrząc na prognozy pogody nie są one za fajne, bo poniżej ~2000m ma padać deszcz. Także patrzę raczej na wysoko położone ośrodki: Hintertux, Stubai, Solden/Gurgle. Z drugiej strony wysoko mogą być zamknięte wyciągi ze względu na wiatr / pewnie będzie też słaba widoczność, z drugiej strony fajnie bo może być świeży puch. Z trzeciej strony te prognozy pokazują raptem kilka centymetrów śniegu, więc może w ogóle nie spaść. Może deszczu też w sumie nie będzie i może być spoko gdzieś niżej? Trochę nie wiem w co najlepiej celować, kwaterę będę pewnie i tak ogarniał na ostatnią chwilę, ale zastanawiam się gdzie mogą być najlepsze warunki. Temperaturowo to już mocno wiosennie, a pokrywa śnieżna w tym roku ogólnie mała, więc wydaje się, że niżej położone ośrodki odpadają, ale może nie mam racji? Ze względu na dystans w grę wchodzi tylko Austria, do Włoch za daleko na tak krótki wyjazd. Macie jakieś pomysły? Ogólnie chciałbym zmaksymalizować szanse na fajne warunki Z góry dzięki za rady! W takim Tuxie masz wybór lodowiec lub niżej, decydujesz na miejscu, w danym dniu, w zależności od pogody. Tak więc polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted March 19, 2025 Report Share Posted March 19, 2025 Godzinę temu, jacekk napisał: Pytanie jak w temacie. Mam możliwość pojechania na narty w tym terminie, autem z Wrocławia. Patrząc na prognozy pogody nie są one za fajne, bo poniżej ~2000m ma padać deszcz. Także patrzę raczej na wysoko położone ośrodki: Hintertux, Stubai, Solden/Gurgle. Z drugiej strony wysoko mogą być zamknięte wyciągi ze względu na wiatr / pewnie będzie też słaba widoczność, z drugiej strony fajnie bo może być świeży puch. Z trzeciej strony te prognozy pokazują raptem kilka centymetrów śniegu, więc może w ogóle nie spaść. Może deszczu też w sumie nie będzie i może być spoko gdzieś niżej? Trochę nie wiem w co najlepiej celować, kwaterę będę pewnie i tak ogarniał na ostatnią chwilę, ale zastanawiam się gdzie mogą być najlepsze warunki. Temperaturowo to już mocno wiosennie, a pokrywa śnieżna w tym roku ogólnie mała, więc wydaje się, że niżej położone ośrodki odpadają, ale może nie mam racji? Ze względu na dystans w grę wchodzi tylko Austria, do Włoch za daleko na tak krótki wyjazd. Macie jakieś pomysły? Ogólnie chciałbym zmaksymalizować szanse na fajne warunki Z góry dzięki za rady! Obertauern Obergurgl Obersölden 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted March 24, 2025 Report Share Posted March 24, 2025 W dniu 19.03.2025 o 22:13, Jeeb napisał: Obertauern Obergurgl Obersölden Oberkasina.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts