Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Marki odzieżowe - spodnie

zaj

Rekomendowane odpowiedzi

Hej 

Rozgladam się za spodniami dla lubej, po różnych portalach w poszukiwaniu dobrych obniżek, odpowiedniej wartości na cenę. Na żywo oferta nie jest powalająca więc internet króluje ale oczywiście i tak na koniec trzeba przymierzyć i organoleptycznie sprawdzić, pomacac itp.

macie jakieś zdanie na temat jakości spodni marek Atomic, Colmar Icepeak i Spyder - takie akurat mi się pojawiają…

24 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał:

Lounge by Zalando sprawdzałeś?

Tam także- spory wybór ale akurat emporio Armani wydaje mi się płacisz za markę a nie za jakość.

chodzi mi o to - jak już wejdę na stronę sklepu Zalando czy innego , jakie z tych marek można polecić 

Wszystkie wymienione przez Ciebie marki są bardzo OK; w sumie bardzo zależy czego konretnie Twoja żona szuka - fason, kolor, jakie ewentualnie parametry techniczne, czy to mają być spodnie grubsze, czy raczej jakieś cieńkie shell'e.

Każda z wymienionych przez Ciebie marek ma w asortymencie produkty z różnych półek cenowych. Trochę więc tak za generalne to pytanie.

Tak w ogólności, to w Colmar będzie pewnie najdrożej i dla wielu już przez to znaczy, że będzie najbardziej trendy i najlepsze. Ja mam wiele rzeczy Spyder - nigdy nie narzekałem, choć mają te ciuchy często specyficzny design - nie każdy lubi pająki 😉 A jak słusznie zauważyl przedmówca Icepeak ma zwykle bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Zarówno moja żona jak i córki mają różne rzeczy - polary, kurtki, spodnie i były zawsze bardzo zadowolone. Często kupowałem im to w dobrych cenach w Austrii na jakiś wyprzedażach w InterSport. 

17 godzin temu, zaj napisał:

Hej 

Rozgladam się za spodniami dla lubej, po różnych portalach w poszukiwaniu dobrych obniżek, odpowiedniej wartości na cenę. Na żywo oferta nie jest powalająca więc internet króluje ale oczywiście i tak na koniec trzeba przymierzyć i organoleptycznie sprawdzić, pomacac itp.

macie jakieś zdanie na temat jakości spodni marek Atomic, Colmar Icepeak i Spyder - takie akurat mi się pojawiają…

Cześć, jako kobieta powiem, że kupowanie przez internet z dobrym skutkiem jest możliwe tylko jeśli ktoś ma standardową budowę ciała (i nie chodzi tylko o wzrost i wagę, ale też np. bardziej lub mniej podkreśloną talię itp.) Oczywiście spodnie narciarskie mają często rzepy - da się dużo tym rozwiązać, ale większość znanych mi kobitek jednak szuka pod siebie (żeby nie mieć w talii balona jak ktoś ma np. wąską talię i szersze biodra). To tak na marginesie.
Poza tym ja mam zasadę: nie kupuję marek typowo "narciarskich", bo przeważnie płaci się za markę a nie za parametry. Jeśli szukam czegoś z membraną, to najlepiej gore-tex, ocieplenie - najlepiej primaloft. Sprawdzam ciuchy zimowe marek outdoorowych: Marmot, Black Diamond, Arcteryx, Patagonia, ostatecznie The North Face, Columbia (tańsze), dobra jest też niemiecka marka narciarska/zimowa Ziener.