fikol Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 Taka informacja jest na stronie ośrodka: Informujemy, iż Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych ogłosił upadłość Ośrodka Turystyczno-Narciarkiego "Mosorny Groń" Sp. z . w Zawoi obejmującą likwidację majątku dłużnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 i bardzo dobrze...większość szemranych spółek w tym kraju powinno upaść,żeby z popiołów jak Fenix mogły narodzić sie inne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 i pewnie nic a fajna górka była dobrze że to na takim odludziu jest bo by pewnie na złom to rozkradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 a miałem tam w tym roku pojechać Na 1 dzień ale zawsze . Szkoda , latem wyglądał fajnie ze szlaku na Babią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 To smutne:(. Fajna górka była (w każdym razie przy solidnej zimie), może ktoś sensowny to przejmie, ale kiedy? Trudno być optymistą - moment b. niestosowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 Szkoda, bo faktycznie fajna górka. W zeszłym roku zima im nie dopisała i zabawki musieli pozbierać . Dwa - trzy lata temu, jak jeszcze dbali i porządnie naśnieżali śmigałem sobie tam wieczorami, była to dobra alternatywa dla Białki i Rabki, gdzie zawsze było sporo osób. Poza tym ok 16-tej godziny mieli zwyczaj przejeżdżać ratrakiem co znacznie poprawiało jakość wieczornej jazdy. Zobaczymy w czyje ręce trafi ten ośrodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 szkoda, fajna trasa, byłem tam kilka razy czyżby pierwsza ofiara globalnego ocieplenia:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 A mnie jakoś łza w oku się nie zakręciła, byłem tam 3 razy... z uporem maniaka dałem im 3 szanse i za każdym razem było do dupy: lud, muldy po pas... zresztą sam fakt przecież jak by było wszystko perfekt to ośrodek by miał "obłożenie" i by funkcjonował, za każdym razem jak tam bywałem byłem świadkiem jak niezadowoleni narciarze dosłownie po jednym zjeździe oznajmiali że nie będą na tej górze jeździć i rezygnowali z dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2008 Ten ośrodek już od początku fukcjonowania jakoś nie miał farta. Pamiętam , że zaraz po otwarciu mieli awarię wyciągu i ludziska kilka godzin dyndali na krzesełkach zanim ich nie pościągali na ziemię.I chyba wtedy to niedobre tam przyszło :eek: i musiało się tak skończyć Ale może ktoś kupi ten biznes za rozsadne pieniądze , dokończy karczmę na górze , trochę doinwestuje stację i bedzie znowu dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 23 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2008 Byłem tam kilka razy. Ani razu nie miałem problemów z muldami czy przetartą trasą. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Szkoda. Mam nadzieję na reanimację tego miejsca. Wielokrotnie jeździłem tam na jednodniowy wypad w środku tygodnia - zawsze było ok. Irytujący było tylko to krzesło poruszające się w tempie ślimaczym ale na tej górce dało sie fajnie pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoły gościec Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Przecież stok w Zawoji już został wydzierzawiony albo kupiony i w tym roku będzie działał. Jeśli oczywiście przyjdzie mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 24 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2008 Przecież stok w Zawoji już został wydzierzawiony albo kupiony i w tym roku będzie działał. Jeśli oczywiście przyjdzie mróz. I bardzo dobrze - szkoda by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin i Justyna Napisano 26 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2008 http://www.zawoja-ski.pl/index.html Mosorny russza od niedzieli 28.12.2008.Pozdrawiamhttp://www.skionline.pl/forum/images/smilies/biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoły gościec Napisano 26 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2008 A nie mówiłem że ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 26 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2008 Cieszę się, też robiłam tam wypady w ciągu tygodnia, albo na 1 dzień w weekend. A w dodatku zaletą Zawoi jest to, że można do niej z Krakóffka dojechać omijając całkowicie narąbaną Zakopiankę. Kiedyś, po czterogodzinnym powrocie tąże Ojciec kazał mi (żartem, oczywiście): Napisz 100 razy "Rozumny człowiek nie jeździ w niedzielę po Zakopiance", i powieś sobie nad łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 26 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2008 Fajnie, duża szansa, że 7.01 sie tam wybiorę na dzień pośmigać - no chyba, że otworzą Kasinę znaczy się Śnieżnicę bo jakoś wolę tamten stok a i bliżej nieco z Kra. Wie ktoś co tam z Kasiną może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tikk Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Byłem, widziałem i nawet pojeździłem. Od początku instalacji krzesła w Kasinie byłem na wszystkich 3 otwarciach sezonu. Teraz było najlepiej. Ludzi mało tzn.o 10 rano można było wjechać pod stację PKP i spokojnie zaparkować co już jest sukcesem. Stok przygotowywali ponoć od 3 dni i warunki dość dobre. Oczywiście byli goście przy kasach oddający karnety ze słowami: "Tragedia" i przez to kupiłem najpierw 1 przejazd ale okazało się OK. Po pierwszym zjeździe kupiłem dzienny karnet i rozpocząłem sezon. P.S. Też lubię Kasinę, po tym wyjeździe jeszcze bardziej bo nie było dzikich tłumów na otwarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Ja tam jeżdrzę tylko w tygodniu, nigdy nie ma tłumów a stok bardzo fajny ze względu na długosc i brak płaskich odcinków, do tego szybki dojazd i nie przesadzone ceny. Trzy i cztery zimy temu bywałem tam raz na tydzień i zawsze solidnie pojeździłem, dwi zimy na zad tylko raz i było koszmarnie ze wzgledu na małą ilość śniegu i ciepłotę a w eszłym roku ni razu bo warunki były....... Liczę, że w styczniu się wybiorę kilka razy by się rozjeździć przed Alpami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Byłem, widziałem i nawet pojeździłem. Od początku instalacji krzesła w Kasinie byłem na wszystkich 3 otwarciach sezonu. Teraz było najlepiej. Ludzi mało tzn.o 10 rano można było wjechać pod stację PKP i spokojnie zaparkować co już jest sukcesem. Stok przygotowywali ponoć od 3 dni i warunki dość dobre. Oczywiście byli goście przy kasach oddający karnety ze słowami: "Tragedia" i przez to kupiłem najpierw 1 przejazd ale okazało się OK. Po pierwszym zjeździe kupiłem dzienny karnet i rozpocząłem sezon. P.S. Też lubię Kasinę, po tym wyjeździe jeszcze bardziej bo nie było dzikich tłumów na otwarciu. Jak widać po przeczytaniu tekstu powyżej: Co dla jednych jest sufitem To dla drugich jest podłogą :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Co dla jednych jest sufitem To dla drugich jest podłogą :eek: Dla mnie Kasina to jednak to drugie. Dla niezorientowanych: tam nie ma praktycznie parkingu. Jak nie ma mrozu stoisz w blocku. Piernicze takie luksusy i tam nie jezdze chociaz mam blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 To wracamy do Mosornego: http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6100723,Drugie_zycie_Mosornego_Gronia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2008 Mosorny Groń uruchomiony Na stronie GOPR przeczytałem że Mosorny Groń jest otwarty. I faktycznie wyciąg działa od wczoraj. Więcej informacji znajdziecie tu: www.zawoja-ski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 warunki po opadach ma ktos jakies swieze i pewne informacje o sytuacji na mosornym ?? ile tego nasypalo i czy nadaje sie do jazdy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 ma ktos jakies swieze i pewne informacje o sytuacji na mosornym ?? ile tego nasypalo i czy nadaje sie do jazdy ?? znajomy był wczoraj i mówił , że fajowo - metr śniegu i mało człowieków na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi