Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

World Cup 2010

hucu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie mało dobrej piłki. Poza "Wielokulturową" drużyną Niemiec nikt formy nie pokazał, mecze słabe, brak klimatu i klasycznego dopingu, jak na razie cieniutko. Ale różne bywają mistrzostwa, z wielkimi meczami i przechodzące piłkarsko do historii (1978 Argentyna, 1982 Hiszpania, 1986 Meksyk, 1994 USA), ze sporą liczbą dobrych meczów i kilkoma rodzynkami ( 2006 Niemcy, 1998 Francja) czy całkiem marne (1990 Włochy i 2002 Korea-Japonia). Moja ocena z turniejów które pamiętam i oglądałem. Niestety wydaje mi się, że ten turniej wyladuje w tej najniższej szufladzie-obym się mylił.

"Faceci, którzy nie interesują się piłką nożną są dla mnie podejrzani".

Taka grupa powstała na jednym z serwisów społecznościowych i z poglądem takim identyfikuje się już około 500 osób w tym i ja :-)

Musisz mnie zaliczyć do "podejrzanych" :);):D

Ostatnio interesowałem się piłką nożną w latach 70-tych ubiegłego wieku.:rolleyes:

Z wiadomych powodów.

Taki już ze mnie kibic piłkarski.

Jak się naszym dobrze wiodło to im kibicowałem.

Pewnie gdyby teraz dobrze grali to bym im kibicował.

Ale sama piłka kopana niestety mnie nie interesuje.

Mnie się Mistrzostwa podobają. Począwszy od koncertu, na którym Shakira pokazała talent, urodę i charyzmę, poprzez inność tego kraju, również dopingu, do gry zespołów. Argentyna mi się podoba, Anglia, Mimców nie widziałem, ale ponoć Poloki dają radę;), tak więc dla mnie jest fajnie. Wielka piłka powinna się objawić później, na razie grają aby nie przegrać.

Dzisiaj Kość dobrze pograło z przereklamowaną Portugalią.

Figo, dobrze, że dałeś trzy gębki, to teraz wierzę.:D

Ostatnio interesowałem się piłką nożną w latach 70-tych ubiegłego wieku.:rolleyes:

Z wiadomych powodów.

Taki już ze mnie kibic piłkarski.

Jak się naszym dobrze wiodło to im kibicowałem.

Pewnie gdyby teraz dobrze grali to bym im kibicował.

Ale sama piłka kopana niestety mnie nie interesuje.

"Od kiedy Szombierki spadły z Ligi piłka nożna mnie już nie interesuje"

Wisława Szymborska

• Like 1

Dzisiejsze typowania:

Honduras - Chile 2:2

Hiszpania - Szwajcaria 4:0

RPA - Urugwaj 1:0

A wiecie, ze w reprezentacji Hondurasu zagra...BONIEK :) , Oscar Boniek Garcia Ramires

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/m/2010/boniek-na-czesc-bonka_sto2350672/story.shtml

A co do wuwuzeli to porazka, nic nie slychac i oglada sie bardzo dziwnie. Gdyby nie te trabki to moze daloby sie uslyszec bardzo znane i bardzo lubiane w polsce spiewy: "PZPN, PZPN, J...Ć, J...Ć, PZPN" albo "ITI SP..AJ" hehe

Cześć

Koreańczycy z północy byli super.

Nasi piłkokopacze powinni uczyć się zaangażowania i ... PRZYJĘCIA PIŁKI.

Osobiście: jestem pod wrażeniem właśnie tego, jak potrafili przyjąć piłkę i conajmniej dwa razy podać DO NOGI.

Nasi mistrzostwie tego nawet nie potrafią ...

Dokładnie tak jak piszesz choc nawet na stojącą Brazylię to nie wystarczyło.

Podziam jednak sprawiedliwy wynik meczu. Bramka sie koreańczykom należała i Brazylijczycy zachowali sie honorwo dając im ja strzelić - przynajmniej tak to wyglądało.

Pozdro

Szwajcaria bardzo dobrze ;)

Trochę to komplikuje sytuacje Hiszpanów, czytałem gdzieś, że gdyby wyszli z grupy z drugiego miejsca to w drugiej rundzie mogą już trafić na Brazylijczyków :))

Urugwaj wczoraj pokazał , że trzeba się z nimi liczyć.

Dziś kolejne spotkania, kolejnych faworytów, zobaczymy co to będzie.

Szwajcaria bardzo dobrze ;)

Trochę to komplikuje sytuacje Hiszpanów, czytałem gdzieś, że gdyby wyszli z grupy z drugiego miejsca to w drugiej rundzie mogą już trafić na Brazylijczyków :))

Urugwaj wczoraj pokazał , że trzeba się z nimi liczyć.

Dziś kolejne spotkania, kolejnych faworytów, zobaczymy co to będzie.

"Gramy jak nigdy przegrywamy jak zawsze" :)

Stare pilkarskie hiszpanskie "przysłowie" :)

Większego fajansu piłkarskiego dawno nie widziałem z udziałem niby dobrej drużyny brazylijskiej???

Np o brawo dla Szwajcarów!

zastanawiam się czy ci "gwiazdorzy" ( zresztą nie tylko brazylijscy ) nie chcą , nie potrafią czy też po prostu nie mają siły żeby z sercem walczyć w drużynach narodowych:confused::rolleyes:

Z wiadomych powodów.

No to i ja również należę do tych "podejrzanych"(czytać normalnych), przy czym ja nigdy się piłką nie interesowałem, mało tego nigdy piłki nie miałem i nigdy nie chciałem mieć:rolleyes:

i żeby nie było.......:rolleyes:

oglądam mecz!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRECJA-NIGERIA

Nie wierzyłem że możesz się upodlić do tego stopnia....

... i miałem rację:D, bo jak było to obaj wiemy:cool:

Co się dzieje! Czy im to zimno doskwiera, czy ich pogięło...

Anglia dzisiaj pokazuje wielki "brandzel", Francja prawie ugotowana, Niemców załatwili nasi;) - po prostu rzeź.

Jedynie Boski Diego na razie triumfuje. No i kraje mniej faworyzowane pokazują się z bardzo dobrej strony.

Ciekawie...:)

Na górze też swoje wiedzą.Skoro fifa postanowiła zorganizować MŚ w RPA to szefostwo w niebiosach podrzuciło tubylcom wuwuzele,żeby uprzykrzyć wszystkim te mistrzostwa.A na dodatek do najlepszej 16 zaplanowało najwyżej 4 drużyny z tych którym z urzędu należy się tam miejsce.Jak dla mnie jest ciekawie .

A tak trochę już nie na czasie,bo Angole z Algierią grali wczoraj(niestety nie miałem na tyle dobrego zasięgu,żeby się połączyć z netem) Taki angielski smsik.W oryginale:

Friday 18th of june,dont miss it!!!!

A war of two nations!!!!

England and algeria!!

One of them,a fanatical muslim country,

where bombers and terrorists are born and trained!!!

Where tough sharia law is bein implemented

and white christians are outcasts and live in fear!!!!

The other is

Algeria:D

• Like 1