comar Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Co możecie polecić na 3 dniowy wypad do Austrii dla dwóch osób. Jechalibyśmy autem z Rybnika. Przede wszystkim liczy się cena, ma być niska Drugi warunek to w miarę długie łatwe trasy, bo żona początkująca jest. Ogólnie ma to być alternatywa do Chopoka, bo najpierw tam planowałem pojechać, ale jakby dało w dobrej cenie Austrie to czemu nie. Termin początek lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Hochkar-najbliższa poważna stacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Zell am See - Kaprun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 ZillertalArena , Skiamade ( Flachau itd ) , Saalbach .Którys z tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 (edytowane) Kolega pisze że chce tanio, a Wy mu walicie górną półkę cenową:eek: Skoro tanio to i blisko, więc ja polecam Ci Kreischberg koło Murau. Odległość od Rybnika ok 600 km. Tu masz relacje z tego ośrodka: Moja Lupusa Link do strony Czego się tam możesz spodziewać? Pięknych łatwych i szerokich tras do nauki. Zdecydowanie tańszego karnetu w porównaniu z większością ośrodków które zaproponowali koledzy- ok 50 e taniej za 3-4 dni przy 2 os Zdecydowanie tańszych kwater - myślę że też z 50 e taniej Taniej jest również w lokalach gastronomicznych.... Z racji niewielkiej odległości możesz przy 3 nocach spędzić 4 dni na nartach. W dzień wyjazdu również możecie iść na narty, a po nartach ok 15-16 ruszyć do domu i spokojnie dojedziecie na godziny późnowieczorne do Rybnika. Polecam ten ośrodek i nie wierzę że wrócicie nie zadowoleni:), no chyba że pogoda nie dopisze, ale to już siła wyższa:cool:. Edytowane 5 Styczeń 2011 przez SB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Hochkaru nie polecam - trasy dużo krótsze niż na Chopoku, wyciągi wolne, dojazd niby niedaleki, ale "wspinaczka" autem serpentnami na 1460 m zajmuje tyle samo czasu co przejechanie kolejnych 100 km autostradą do "prawdziwych" ośrodków. Nie byłem w Lachtal, ale tam może być ciekawie, a chyba najbliżej spośród ośrodków przekraczających 2000 m npm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal79 Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Jakis czas temu miałem podobny dylemat i zdecydowałem sie na Flachau. Za mieszkanie w styczniu na 4 osoby placimy 72 EUR, wiec chyba rozsadna cena. Karnet na 4 dni ok 150 EUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Jakis czas temu miałem podobny dylemat i zdecydowałem sie na Flachau. Za mieszkanie w styczniu na 4 osoby placimy 72 EUR, wiec chyba rozsadna cena. Karnet na 4 dni ok 150 EUR. Trochę się wtrącę w wątek Dojazd do samego miasta jest "zwyczajny" czy są jakieś ciągnące się serpentyny? Przykładowo ile tobie czasu zajęło pokonanie tej trasy? No i gdybyś na pw mógł zapodać namiar na te mieszkanko to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comar Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 dzięki bardzo, wezmę pod uwagę wszystkie ośrodki które napisaliście i sprawdzę warunki/ceny. U mnie jest jeden problem, ze jedziemy w 2 osoby, a większość domków jest na 4/6 osób żeby się opłacało. Zostaje hotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) dzięki bardzo, wezmę pod uwagę wszystkie ośrodki które napisaliście i sprawdzę warunki/ceny. U mnie jest jeden problem, ze jedziemy w 2 osoby, a większość domków jest na 4/6 osób żeby się opłacało. Zostaje hotel. Upierałbym bym się przy Kreischbergu dla początkującej osoby. Niech to zdjęcie mówi samo za siebie; http://www.skionline.pl/forum/gallery/files/4/5/0/0/kreischberg1.jpg Niestety nie mam namiarów na apartamenty pod Kreischbergiem,prócz tylko tego;http://www.ferien-park.at/ Trochę się wtrącę w wątek Dojazd do samego miasta jest "zwyczajny" czy są jakieś ciągnące się serpentyny? Przykładowo ile tobie czasu zajęło pokonanie tej trasy? No i gdybyś na pw mógł zapodać namiar na te mieszkanko to byłbym wdzięczny Chodzi o dojazd do Flachau,jak rozumiem. We Flachau to niemal,że z autostrady wsiada się na krzesło,czy do gondoli. Noclegów poszukaj np. tu: http://dms.algo.at/ortsplan/flachau/betriebsanzeige.php?BetriebID=887 powiększ sobie mapkę i szukaj gdzie Ci pasuje. Albo tu;http://www.bergfex.at/flachau/unterkunft/ferienwohnung/ Comar. zależy w którym terminie chcesz wyskoczyć na te 3 dni jeśli teraz to bez problemu wynajmiesz większy apartament w cenie za dwie osoby,trzeba dzwonić lub mailować. Jeszcze jedno Lachtal jest w pobliżu i na jednym skipasie z Kreischbergiem,coś mi się widzi ,że to taki ośrodek na jeden dzień. Można więc to sprawdzić będąc na Kreischbergu. Edytowane 6 Styczeń 2011 przez MB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal79 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Trochę się wtrącę w wątek Dojazd do samego miasta jest "zwyczajny" czy są jakieś ciągnące się serpentyny? Przykładowo ile tobie czasu zajęło pokonanie tej trasy? No i gdybyś na pw mógł zapodać namiar na te mieszkanko to byłbym wdzięczny Mario, do Flachau jadę dopiero 16 stycznia tak więc moje opinie póki co bazują na opiniach przeczytanych na forach polsko- anglo i niemieckojęzycznych. Flachau leży przy samej autostradzie, więc z dojazdem nie powinno byc najmniejszego problemu, chyba że znajdziesz jakieś mieszkanie / hotel położone wysoko. Na to jestem akurat bardzo uwrażliwiony po pewnym pobycie w dolinie Zillertal, gdzie przez 15 minut musieliśmy wdrapywać się samochodem niemal na szczyt góry. Widoki niezapomniane, ale szkoda auta i czasu. Co do mieszkania we Flachau, korzystałem z tej strony http://www.flachau.com/de/winter/unterkuenfte.html a finalnie zarezerwowałem to http://light.algo.at/hausamreiteckweg/ Jak będziesz miał problemy z językiem, daj znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ja już we Flachau jeździłem ale mieszkał będę pierwszy raz. Od tej soboty będę mieszkał tutaj;http://www.aparthotel-pichler.at/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal79 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ja już we Flachau jeździłem ale mieszkał będę pierwszy raz. Od tej soboty będę mieszkał tutaj;http://www.aparthotel-pichler.at/ Poproszę o relacje po powrocie. Mój kumpel też wybiera się w tym terminie, więc na bieżąco komentujemy prognozę pogodę. Zapowiadało się kiepsko, teraz już wygląda dużo bardziej optymistycznie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 dzięki bardzo, wezmę pod uwagę wszystkie ośrodki które napisaliście i sprawdzę warunki/ceny. U mnie jest jeden problem, ze jedziemy w 2 osoby, a większość domków jest na 4/6 osób żeby się opłacało. Zostaje hotel. Możesz jechać tu: http://www.hochficht.at/de/start.html Bardzo tanio i blisko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Polecam okolice Flachau/Flachau Winkl/ Wagrain - fajne trasy, sporo kwater z całą pewnością znajdziesz coś w dobrej cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Też kiedyś szukałem miejscówek narciarskich w Austrii jak najbliżej położonych domu-z tego co pamiętam to wyglądało to tak (odległości od najkrótszych -podaję z Bydgoszczy) Hochficht 750 km Semmering 770 km Hochkar 800 km Kasberg 820 km Hinterstoder 850 km Dachstein West 900 km Schladming-Dachstein (Haus) 920 km Flachau 970 km Saalbach-Hinterglemm 1000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Przy wyszukiwaniu kwatery możesz skorzystać np. z tej wyszukiwarki http://www.fewo-direkt.de/urlaub-ferienwohnung-ferienhaus/oesterreich/r26 Dla dwóch osób na pewno znajdziecie pokój z obfitym austriackim śniadaniem w dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 A to i ja zapytam... A zna ktoś region w Dolnej Austrii - Annaberg, otoczony masywem Ötscher? 100 km od Wiednia...warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 dzięki bardzo, wezmę pod uwagę wszystkie ośrodki które napisaliście i sprawdzę warunki/ceny. U mnie jest jeden problem, ze jedziemy w 2 osoby, a większość domków jest na 4/6 osób żeby się opłacało. Zostaje hotel. Jak poszukasz to bez problemu znajdziesz apartament na 2 osoby z dobrze wyposażoną kuchnią, jeśli to będzie w styczniu lub w marcu to dobrze położony takowy w każdym ośrodku powinien zamykać się w przedziale 18-25 euro od osoby - albo jak Figo pisał, w tej cenie wynajmą ci większy. Kiedyś w Flattach mieszkaliśmy z żoną za 36 euro w apartamencie 108 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ja już we Flachau jeździłem ale mieszkał będę pierwszy raz. Od tej soboty będę mieszkał tutaj;http://www.aparthotel-pichler.at/ Nie bardzo rozumiem. Biorę np. Apartament A Za dobę płacę 72 ojro, dodatkowo na koniec 30 za sprzątanie i 19 za prąd + plus dzienny podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 A to i ja zapytam... A zna ktoś region w Dolnej Austrii - Annaberg, otoczony masywem Ötscher? 100 km od Wiednia...warto? Spójrz na mapkę ośrodka i będziesz wiedział czy warto.Jeśli priorytetem jest dla Ciebie zaoszczędzenie paru euro i jeżdżenie na kilku trasach to ok-jeśli wolisz większe ośrodki to jedź 100 km dalej chociażby do któregoś z ośrodków Ski Amade - ja tak bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Za dobę płacę 72 ojro, dodatkowo na koniec 30 za sprzątanie i 19 za prąd + plus dzienny podatek? Zgadza się, tak to trzeba liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 wiem...wiem o co Ci chodzi. Pytam, jeśli ktoś zna, czy warto na weekend no powiedzmy 3 dni, bo blisko. Nie chodzi o kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Spójrz na mapkę ośrodka i będziesz wiedział czy warto.Jeśli priorytetem jest dla Ciebie zaoszczędzenie paru euro i jeżdżenie na kilku trasach to ok-jeśli wolisz większe ośrodki to jedź 100 km dalej chociażby do któregoś z ośrodków Ski Amade - ja tak bym zrobił wiem...wiem o co Ci chodzi. Pytam, jeśli ktoś zna, czy warto na weekend no powiedzmy 3 dni, bo blisko. Nie chodzi o kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Ale czy warto? Może nie warto? Ech, chyba warto... Tak, tak - warto. Bardzo to warto. O, tak - to warto. Jeszcze jak warto. E.Stachura Edytowane 9 Styczeń 2011 przez fikol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi