lokiec3 Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 Jako, że majówka na lodowcach dobiegła końca, myślę że dla przeważającej większości sezon można uznać za zakończony. Może trochę refleksyjnie można się pokusić o wskazanie największych radości, sukcesów narciarskich i nie tylko. Również tych mniej radosnych chwil. Moje refleksje posezonowe: 16 dni na nartach - najdłuższy mój sezon jeśli chodzi o ilość spędzonych dni jak i też rozpiętość w czasie: od przełomu października i listopada aż do 7 kwietnia. Ośrodki które odwiedziłem: Hintertux - jakoś mi nie przypadł może ze względu na ilość ludzi, na 4 dni niestety nie pojeździłem sobie tak jak to powinno wyglądać w Alpach. Białka- no Białka jak to Białka, co tu dużo krytykować - wyjazd sponsorowany, ale w sumie sobie pojeździłem i poćwiczyłem więc narzekać nie mogę. Schladming - nooooo- to jest to co jest kwintesencją amatorskiego uprawiania tego sportu, rewelacyjny ośrodek, choć niezbyt tani. Szpindlerowy Młyn - od dwóch lat tradycyjny wyjazd i spotkanie z narciarską rodziną Soczków - bardzo edukacyjne od strony narciarstwa - jak też bardzo miłe od strony towarzyskiej. Największa radość: 1. Niezmiennie od kilku lat postępy teraz już 8 letniego Janka, na dzień dzisiejszy jest pełnoprawnym partnerem do śmigania po stokach. Nasza wspólna integracja ojcowsko-synowska podczas takich "męskich" wyjazdów. 2. Nareszcie mogę jeździć z radością na GS FIS co prawda w specyfikacji sprzed kilu lat (r21) -ale jakoś sobie radzę i z prędkością też się oswoiłem. Czasem też i przykre rzeczy się zdarzają: moja koleżanka w Schladming złamała podudzie - takiej samej kontuzji doznałem dwa lata temu. Ja po 9 miesiącach założyłem narty i jeżdżę do dziś. Ona niestety zapłaciła najwyższą cenę, choć do końca nie wiadomo jakie były przyczyny. Takie bardzo tragiczne zdarzenia skłaniają do refleksji i umiaru. Tego drugiego wszystkim życzę. Do zobaczenia na stokach w przyszłym sezonie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 (edytowane) Idąc śladem "łokcia", moja spowiedż:smile:. Niby 35 dni na nartach ( z tego 20 w prawdziwych górach, a 15 w moich górach), ale mam niedosyt. Te 20 dni spędziłem tam gdzie zawsze, znaczy się w Krynicy i Wierchomli. A plany były, odwiedzić w czasie dobrej pogody Pilsko, wyskoczyć na Chopok, no i zaliczyć "free ski" w Val di Sole. Nie udało się, trudno. Tak jakoś wyszło, trochę w planach przeszkodziło choróbsko, trochę długiiiiiiii okres ferii, no i też lenistwo czy pogoda. Cóż, w nowym sezonie może uda się zrealizować plany. Pozytywy. Poznanie "na żywo" fajnych skionlajnowców, dwóch z Kielc i jednego z Radomia. Są co prawda młodsi ode mnie, ale tylko ciałem, duchem im dorównuję:smile: Mam nadzieję że w nowym sezonie umocnimy znajomość. PS. Rozumiem "łokieć" Twoją radość ze wspólnego nartowania z synem. Dobrze pamietam jak w Donovalach czy na Velkiej Racy śmigałem z moim synem. Żeby nadążyć za mna, cały był upocony i ziejacy, a żona opierdzielała mnie, że z dziecka zrobiłem "flaka"! Nawet sie nie spostrzegłem jak mój syn ze mnie zrobił "falaka". Łap więc każdą chwilę! Edytowane 7 Maj 2013 przez Bumer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 No to ja trochę przewrotnie... Dni na nartach - 0 Dni w szpitalu - 2 Rehabilitacja - mija 5 miesięcy Pozytywy - kilka dni z dzieciakami na stoku ( w zasadzie przy stoku - zmarzłem jak pies :smile:) Tyle że trochę za mało jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 Szkoda że to koniec ale sezon udany i tak chronologicznie listopad 2012 Stubai 6 dni grudzien Ischgl 3 dni sylwester 2012 Podhale 5 dni styczeń Alta Badia 7 dni styczen kwiecień Spinlerouvy Mlyn 3 weekendy po 2 dni luty Janskie Laznie 2 dni marzec Dolni Morava 2 dni marzec Zieleniec 2 dni majówka Stubai 3 dni Juz zaczynam odliczac dni .......:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 No to ja trochę przewrotnie... Dni na nartach - 0 Dni w szpitalu - 2 Rehabilitacja - mija 5 miesięcy Pozytywy - kilka dni z dzieciakami na stoku ( w zasadzie przy stoku - zmarzłem jak pies :smile:) Tyle że trochę za mało jak dla mnie... 28 styczeń - operacja na kręgosłupie, miesiąc później na stoku i tak dwanaście razy w Szczyrku, życzę powrotu na stoki w nowym sezonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 Ja podobnie jak Bumer miał być chopok lomnica kubinska rohacze a wyszło jak zawsze SON 5 razy pierwszy raz 12 stycznia ostatni 14 kwietnia. Ale nie narzekam ponieważ wszystkie wyjazdy co najmniej dobre. Przyszły rok chciałbym chociaż 2 razy słowacja a teraz czekam na wiadomości o budowie nowych wyciągów, tras. W łomnicy już zaczeli koparką coś robić w związku z nową gondolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu 55 Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 Mój sezon ; Łysa Góra- Sopot - 1x Wieżyca -3x Skijuwel /Alpbach,Wildschonau / - 2x Fiemme /AlpeCermis,Alpe Lusia, Latemar /- 6x Biała Tatzańska - 1x Kluszkowce - 1x Jurgów -1x Najfajnieszy ośrodek -Alpe Lusia .Od wymagających czarnych do super niebieskich.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 Bumer napisał : " no i zaliczyć "free ski" w Val di Sole. Nie udało się, trudno." W terminie Free ski w Val di Sole (od 6 do 13 kwietnia) byli moi znajomi - nie masz czego żałować jeżeli chodzi o słońce, które mieli tylko przez półtora dnia. Ale za to "śniegowo" i "ludnościowo" jeden z lepszych wyjazdów w tamten region. Nawet w Madonnie d'Campiglio na Groste przez cały dzień było pusto. Jeszcze jednym minusem (dużym) były zamknięte (od poniedziałku) trasy w Pejo, Pinzolo, Paganelli i Ponte d'Legno. A ja w tym roku 18 dni - 6 Alta Badia (było jedwabiście, w przyszłym roku powtórka z noclegiem w Val Gardenie) i 12 za rogiem - Szczyrk, Wisła, Dębowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 I ja coś skrobnę od siebie! 7 dni zakopane 5 dni szczyrk i kilka razy wieżyca A teraz olfen75 + witamina b12 i rtg:frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 To i mój wpis się tu znajdzie. Niestety dni nie liczyłem-teraz będę o tym pamiętał. Wypadów było spooooro ale miejscówki tylko 3 :Cieńków 1,Wierchomla 7, Szczyrk xrazy. Zapraszam na mój profil i dział z wpisami w profilu tam wszystkie filmiki od pierwszych prób po ostatnie(przy okazji widać że jest coraz lepiej). Lub na YouTube -http://www.youtube.com/user/182Adamek/videos- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi.p Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 Czytając Wasze wpisy ciężko z niektórymi o porównanie, lecz uważam że tegoroczne dokonania nie były takie złe: grudzień 2012 - 3 doliny Francja - 7 dni styczeń-luty 2013 - Wierchomla - 6 dni + 1 dzień Jaworzyna Krynicka luty 2013 - 3 dni Gołdap Piękna Góra 1 dzień Rybno k. Łomży ( ;-) o 1 dzień za dużo, co najwyżej na sanki z dzieckiem można się tam wybrać ) kwiecień 2013 - 5 dni Chopok Niestety nie mam pobliskich górek i stoków poza Gołdapią, ale z każdym rokiem rośnie grono pasjonatów narciarstwa wśród moich znajomych i nie mieliśmy problemów z kompletowaniem ekipy na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 tofi.p napisał: Niestety nie mam pobliskich górek i stoków poza Gołdapią, ale z każdym rokiem rośnie grono pasjonatów narciarstwa wśród moich znajomych i nie mieliśmy problemów z kompletowaniem ekipy na wyjazdy U mnie odwrotnie, -starzeją się skurczybyki! Niektórych zdrowie opuściło, innych pieniądze:smile: Ciężko, panie, ciężko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 No to ja chyba blado wypadam: grudzień 2012 Les2Alpes 6 dni styczeń 2013 Les Meniuers 6 dni Pozdrawiam Logos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprostumatejko Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 To był mój najdłuższy sezon , 27 dni - ale to i tak za mało i wciąż niedosyt ... - Grandvalira 5 - Vallnord 1 - Sarikamis 1 - Palandoken 5 - Ski arena Szrenica 1 - Kopa 3 - Dwie doliny 2 - Szczyrkowski 2 - Kotelnica 0,5 - Soszów 1 - Jurgów 0,5 - Cienków 0,5 - Zagroń 0,5 - Złoty groń 0,5 - Sosnowiec DSD 0,5 - Skrzyczne 0,5 - Biały jar 1 - Pod wangiem 0,5 - Ski suche 0,5 - Ski zwardoń 0,5 Sezon uznaje za udany i do tego rekordowo pozno zakończony 14 kwietnia Szczyrkowski . Zapraszam do obejrzenia moich filmików z wyjazdów . Andorra Ski Zwardoń http://www.youtube.com/watch?v=oDs8cX2Bg-U Narty w Turcji Ski suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 Witam breć narciarską.TO i ja coś dodam od siebie. Jak co roku sezon zaczynamy w listopadzie/grudniu: Kaunertal-listopad Dolni Morawa-początek sezonu obok nas-grudzień świąteczno/noworocznie Ricki Czechy-dwa wspaniałe wyjazdy na początek sezonu Hemsedal-Norwegi-styczń(narty tam są super,mam z kim mocno do poszalenia) Zieleniec-luty(po małej kontuzji prawej ręki)dawałem czadu na stokach Mieszka Karpacz-luty(FAMILI CUP-2013)-2 RUGI W SWOJEJ KATEGORI Polska-zieleniec/treningi na tyczkach-slalom i gs Dolni Morawa-marzec(na koniec sezonu w tym roku wybraliśmy dwa razy,jeszcze się niezawiodłem,zawsze super śnieg i piwko po nartach) A od kwietnia-rowerek(szosa/mtb)na zmianę pozdrawiam i zapraszam w kotlinę Kłodzką oraz do sąsiadów-Dolni Morawa/Riczki(dala nas najlepsze narty w tym sezonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 Ja mam za sobą 13 wyjazdów: Weremień 3x Karlików 4x Kiczera Ski 1x Laworta 4x Krynica Zdrój 1x Trochę słabo, za rok może pojadę w Alpy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 Ja w tym roku okolo 30+ dni. Nie moge sie doliczyc :biggrin: Zaczalem w grudniu w Szwecji, i tak do marca prwie w kazdy weekend Luty Zakopane. Kwiecien Stubai. Kwiecien Trysil. Juz sie nie moge doczekac pierwszego dnia na nartach po lecie :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 To ja też przekornie dni na nartach 0 słownie zero za to z pozytywów dwie najwspanialsze na świecie córeczki tatusia (urodzone jednego dnia 25.12.2012) :stupid::biggrin::angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 To nic lepszego nie mogło ciebie spotkać:smile: jedyne co lepsze to = czwórkę...2 chopaki + 2 dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 21 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2013 Wysłałem. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2013 Witam wszystkich. Mam wielką prośbę. Piszę pracę magisterską o temacie: Badanie postaw konsumentów na rynku sprzętu narciarskiego. Poniższy link do ankiety wspomaga jej pisanie. Wypełnienie jej trwa tylko kilka minut. Z góry dziękuje za wypełnienie. Podstawowe założenie, że ktoś używa sprzętu jeden j firmy i ....no tak magisterka... To powienien byćmultiselect i tak w kolejnych punktach podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Poznanie "na żywo" fajnych skionlajnowców, dwóch z Kielc i jednego z Radomia. Są co prawda młodsi ode mnie, ale tylko ciałem, duchem im dorównuję:smile: Mam nadzieję że w nowym sezonie umocnimy znajomość. i ja się cieszę ze spotkania. teraz nie masz już wymówki, żeby nie śmigać razem w przyszłym sezonie. a może w międzyczasie podszkolisz też kolegę z jazdy (nie na nartach:) oczywiście) pzdr m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Ja, najbliższe szkolenie ( nie na nartach) będę miał 15.06.2013 na torze w Miedzianej Górze. Patrząc na moje ostatnie wyniki, to coś mi się wydaje, że nauka z wiekiem ucieka mi w las.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi