marionen Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 (edytowane) Mnie się wydaje, że Marcel pogodził się z pozycją drugiego slalomisty i dlatego u niego taki luz, co wcześniej się jemu nie zdarzało. Sądzę, że po wyeliminowaniu ALS-a skoncentruje się na gigancie oraz poszuka punktów w superkombinacji i supergigancie, żeby mieć pewność, że mu Henrik K. nie zagrozi w generalce, a pozycje w slalomie spróbuje odzyskać w przyszłym sezonie (jeśli w ogóle będzie to możliwe). Pozdrawiam serdecznie. PS A ten luz i mimo wszystko zadowolenie u niego, to chyba spodziewał się, że Kule za slalom zabierze mu Kristoffersen, a Dużą Kulę odda genialnie jeżdżącemu do tej pory ALS-owi. Ale to tylko moje przypuszczenia. Edytowane 25 Styczeń 2016 przez marionen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Mnie się wydaje, że Marcel pogodził się z pozycją drugiego slalomisty i dlatego u niego taki luz, co wcześniej się jemu nie zdarzało. Sądzę, że po wyeliminowaniu ALS-a skoncentruje się na gigancie oraz poszuka punktów w superkombinacji i supergigancie, żeby mieć pewność, że mu Henrik K. nie zagrozi w generalce, a pozycje w slalomie spróbuje odzyskać w przyszłym sezonie (jeśli w ogóle będzie to możliwe). Pozdrawiam serdecznie. PS A ten luz i mimo wszystko zadowolenie u niego, to chyba spodziewał się, że Kule za slalom zabierze mu Kristoffersen, a Dużą Kulę odda genialnie jeżdżącemu do tej pory ALS-owi. Ale to tylko moje przypuszczenia. Moim zdaniem (jeżeli MC nie dopadnie jakaś kontuzja) Marcel ma dużą w kieszeni. Samym slalomem Kristoffersen mu nie zagrozi. Mała w slalomie już w zasadzie też jest przesądzona:smile: Mała w GS-e również:smile: Z powodu bidnego Aksela będą trochę nudy. Szkoda bo była by fantastyczna walka o wielką kulkę. "Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas". Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu kibicować ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Moim zdaniem (jeżeli MC nie dopadnie jakaś kontuzja) Marcel ma dużą w kieszeni. Samym slalomem Kristoffersen mu nie zagrozi. Mała w slalomie już w zasadzie też jest przesądzona:smile: Mała w GS-e również:smile: Z powodu bidnego Aksela będą trochę nudy. Szkoda bo była by fantastyczna walka o wielką kulkę. "Live is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas". Pozdrawiam Nieco w cieniu genialnej jazdy Svindala i Kristoffersena pozostaje fakt, ze Hirscher ma tak naprawdę najlepszy sezon w karierze, w gs póki co dominuje, a w slalomie przegrywa tylko z Henrikiem, w poprzednich sezonach w gigancie i Ligety i Pinturault walczyli z nim skuteczniej, w slalomie w zeszłym roku wygrywali zawody i Horoszyłow i Neureuther i Gross i Hargin, a w tym roku mamy stabilną pierwszą dwójkę. Walka o generalkę może być jeszcze ciekawa, jeżeli Kristoffersen zacznie wygrywać giganty,a Hirscher będzie przyjeżdzał dalej niż drugi w slalomie, ale patrząc na dotychczasową walkę sznasa na to jest niewielka, ale za rok na Henrika może nie byc mocnych w gs również. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dziś Schladming, a w weekend: Sobota 30.01. 10:15 Maribor - Gigant kobiet, 1. przejazd (45min) E2 11:00 Garmisch Partenkirchen - Zjazd mężczyzn (120min) E2 13:00 Maribor - Gigant kobiet, 2. przejazd (60min) E2 Niedziela 31.01. 09:30 Maribor - Slalom kobiet, 1. przejazd (60min) E2 10:30 Garmisch Partenkirchen - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (60min) E2 12:45 Maribor - Slalom kobiet, 2. przejazd (45min) 13:30 Garmisch Partenkirchen - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (60min) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 tak w temacie: [ATTACH=CONFIG]26470[/ATTACH] Zdjęcie z FB ze strony Streitberger-a. Podpis głosił: Ta sama kompresja, te same uszkodzenia ten sam pokój. Jeszcze pisał o tej samej pielęgniarce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 (edytowane) To jeszcze filmik z upadków w Kitz... [video=youtube;SHUdlEuqQGg] Edytowane 28 Styczeń 2016 przez marboru 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Oglądam sobie teraz II przejazd nocnego slalomu. Bardzo cenię Szafę, za to że ogólnie wie o czym mówi (na eurosporcie to już coś). Natomiast mam do innych forumowiczów zagadkę, jak można ubrać szyby które w modelu używanym przez Marcela są sferyczne na lewą stronę? : Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Oglądam sobie teraz II przejazd nocnego slalomu. Bardzo cenię Szafę, za to że ogólnie wie o czym mówi (na eurosporcie to już coś). Natomiast mam do innych forumowiczów zagadkę, jak można ubrać szyby które w modelu używanym przez Marcela są sferyczne na lewą stronę? : Pozdrawiam Też mi tu coś śmierdzi jakimś blefem:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Hirscher!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 A się zastanawiam jak wogóle można szybę od gogli założyć na drugą stronę? A może ma o czymś nie wiem? :eek: Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 A się zastanawiam jak wogóle można szybę od gogli założyć na drugą stronę? A może ma o czymś nie wiem? :eek: Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka '"" Jest to wykonalne, gdy szyby nie są sferyczne (w racingowych modelach Uvexa, Rossignola czy POC'a które miałem przyjemność używać). Wymienne szyby w takich goglach gdy nie są "ubrane" do ramek - są totalnie płaskie, jak wycięte z tafli pleksi. Natomiast nigdy nie zastanawiałem się nad lewą/prawą stroną bo na zewnętrznej w są napisy . Natomiast z tego co zauważyłem, przynajmniej w drugim przejeździe Marcel jechał w goglach z szybą sferyczną. W tym wypadku założenie jej na "lewą" stronę jest równie proste co ubranie hełmu na lewą stronę. :biggrin: Wracając do drugiego przejazdu, to Marcel pokazał klasę (można go lubić lub nie) natomiast przegrał głównie dzięki temu nieporozumieniu z goglami... Noo, ale szczęście sprzyja lepszym i w tym wypadku bardzo mi się to podoba - HENIU klasa! <3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Wygląda na to, że w tym sezonie niezależnie od tego jakie są wyniki pierwszego przejazdu, kolejność na mecie musi być zachowana. Drugi kolejny slalom, gdzie ani Henrik, ani Marcel nie byli na podium po pierwszym, a kończą jak zwykle, szkoda mi dzisiaj Felixa, bo jechał na spokojnie drugie, a może nawet pierwsze miejsce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Homar Ty chyba musisz poza granicami kraju poprzebywać, żeby na forum pisać Szkoda tego Felixa, bo chłopak fajnie jeździ i sympatyczny jest. A co do pudła - tak to właśnie widziałem Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Oglądam sobie teraz II przejazd nocnego slalomu. Bardzo cenię Szafę, za to że ogólnie wie o czym mówi (na eurosporcie to już coś). Natomiast mam do innych forumowiczów zagadkę, jak można ubrać szyby które w modelu używanym przez Marcela są sferyczne na lewą stronę? : No można. Ja sobie po usiąściu na takowych zrobiłem sferyczne inaczej:wink: Znaczy się w drugą stronę:biggrin: A wracając do meritum to strasznie mnie wczoraj rozczarował Pan prowadzący na ES. W zasadzie jego komentarz w pierwszym przejeździe sprowadził się do stwierdzania kto przyjechał przed lub za Hirscherem. No i dołożył do pieca stwierdzeniem, że nie wie czy to dobrze, że dziewczyna (Hirschera) może być tak blisko zawodnika. :eek: A na koniec to już kompletnie poległ w przypadku Felixa. No jak można tak gadać - "jak mu łyso" Żenada. Sam slalom bardzo fajny. Fakt, szkoda mi również Felix-a, Miałem wczoraj nadzieję, że wreszcie wygra. Się chłopina nie potrafi przełamać. Naprawdę szkoda. Pozdrawiam PS: w razie błędów proszę o wybaczenie ale zapomniałem do roboty okularów i piszę trochę na "ślepo" :smile: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Mnie jeszcze zaskoczyła informacja o tym, że na górę puszczonych jest sześć gondolek... muszę odszukać to i jeszcze raz przesłuchać - może zrozumiem o co chodziło. No i "Manuel Moelgg" - mistrz! PS. Piotr, okularów?? A może patrzysz przez gogle w których na odwrót szybki sobie wstawiłeś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 ...Piotr, okularów?? ... No niestety do pracy przy kompie i czytania są mi niezbędne. Zobaczysz wszystko przed tobą :smile: Jest jednak jeden plus - "Tak mądrze się wygląda" Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Jako blondynka - doskonale znam ten chwyt! Od lat go stosuję! Na egzaminy, ważne spotkania itp. - zawsze w okularach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 ... PS: w razie błędów proszę o wybaczenie ale zapomniałem do roboty okularów i piszę trochę na "ślepo" :smile: To jak Ty chopie pracujesz??? Lepiej do domu idź... :smile: Bo jeszcze narozrabiasz... :biggrin: Tadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 szkoda mi dzisiaj Felixa, bo jechał na spokojnie drugie, a może nawet pierwsze miejsce. Szkoda tego Felixa, bo chłopak fajnie jeździ i sympatyczny jest. Sam slalom bardzo fajny. Fakt, szkoda mi również Felix-a, Miałem wczoraj nadzieję, że wreszcie wygra. Się chłopina nie potrafi przełamać. Naprawdę szkoda. Ja niestety również bardzo żałuję, że Felix nie wygrał zawodów w Schladming. Sądzę, że zasłużył sobie na taki sukces. Jest bardzo lubiany przez sporą część kibiców, ale także zawodników (co nie jest już takie oczywiste i częste). Nazwałbym Jego narodowość jako Niemco-Austriako-Polak. Ma przyjaciół w Karpaczu których często odwiedza (zwłaszcza poza zimą). I w ogóle lubi przyjeżdżać do Polski. Więc jak ktoś będzie wiosną, albo latem w Karpaczu lub Jeleniej Górze niech się nie dziwi widząc spacerującego Neureuthera Felixa. Pozdrawiam serdecznie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 To jak Ty chopie pracujesz??? Lepiej do domu idź... :smile: Bo jeszcze narozrabiasz... :biggrin:... Na szczęście z daleka widzę doskonale, wiec wpadłem na pomysł - daleko od roboty :biggrin: Dało radę. Raz, że można bez okularów, dwa człowiek się znacznie mniej męczy.:wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 NAJNOWSZY NEWS... TED LIGETY najprawdopodobniej zakończył dzisiaj sezon, podczas treningu zerwał ACL. Pozostaje mi tylko zadać pytanie ile jeszcze więzadeł musi zostać urwanych i u jakich zawodników żeby ktoś z FIS pochylił się nad pomysłem zmiany nart z radiusem 35m? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Kolega mnie uprzedził. Potwierdzenie jest Ligety zerwał więzadło i zakończył sezon, do tego dzisiaj jeszcze bardzo poważny wypadek Marka Berthod (pamiętacie jeszcze tego zawodnika?) w trakcie zawodów PE w Davos. Wstrząs mózgu, połamane żebra, problemy z płucami... masakra w tym sezonie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 ...TED LIGETY najprawdopodobniej zakończył dzisiaj sezon, podczas treningu zerwał ACL.... Na FB jest nawet filmik z tego zdarzenia (oficjalna strona Teda). Co do związku urazów kolan z radiusem nart GS to chyba niezbyt trafione. Ted narzekał bardziej na obciążenia kręgosłupa. Zresztą o wiele więcej urazów kolan jest chyba w SL. Pozdrawiam PS: faktycznie jakiś "czarny" ten rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Zauważcie, że H. Kristoffersen ma poniżej 100 pkt straty do M.Hirschera w klasyfikacji generalnej. To tylko powodzenie bądź niepowodzenie w 1 zawodach i sytuacja staje się więcej niż bardzo ciekawa. Większe szanse mimo wszystko ma Hirscher ale po cichu stawiam na Kristoffersena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi