lski@interia.pl Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Wybrałem się dziś wczesnym rankiem,by zawalczyć o puchar burmistrza Dukli w stacji Chyrowa.Na drodze Gorlice-Chyrowa spotkałem parę niewielkich zasp, ale ufny w swoje napędy z blokadą kontynuowałem podróż. Ale w miejscowości Pielgrzymka nagle wpakowałem się w zaspę,którą sforsować mógłby tylko ratrak. Zaspa nie była pusta,tkwiły w niej 4 auta zasypane po dach ,jeden z kierowców w desperacji grzebał w śniegu nartą.Udało mi się wycofać po śladach,zostawiając tych nieszczęśników pewnie na parę godzin,bo zamieć nie ustawała a tylko pług wirnikowy mógł ich uwolnić.... Zmartwiony,że puchar przejdzie koło nosa, wróciłem do domu, w którym już była informacja na stronie stacji, że zawody odwołane z powodu warunków atmosferycznych... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 a mówiłem, że tam jest ciężki dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 To nie wszędzie i nie zawsze na drogach,o których pisałeś,ta droga jest specyficzna ze względu na zamiecie i nawiewanie. W latach 90 utknąłem tam,na płaskiej drodze w zaspie w połowie kwietnia.Jechałem Nissanem Patrolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toolpusher Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Ta droga jest słynna z tego. Przy takim wietrze i śniegu nie ma szans na odśnieżanie bo momentalnie zasypuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi