Stary bywalec Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 (edytowane) A więc ( a jednak się zaczyna od a więc) wracam do nart po długich chorobach i operacjach . Miałem Atomic GS 10 i Voelkle Racer Tiger Evo ( 174 i 176 cm) . I tragedia. Zapomniałem jak się jeździ , boję się prędkości itp. W mojej dotychczasowej skali umiejętności 3/10 . Nie jestem w stanie jeździć szybko , nie wiem czemu, asekuracja , strach ???? . Po kilkudniowym pobycie na Chopoku , po jeździe w Szczyrku powiedziałem sobie dość. Skoro "gigantki" wymagają prędkości a ja na razie nie jestem w stanie się przełamać to poszedłem na giełdę , pogadałem z kilkoma sprzedawcami i prawie każdy polecił mi właśnie damski co prawda model , Heada Super Joy . Każdy z nich jeździł i wszyscy twierdził że narta co prawda damska ale gość z 100kg twierdzi że to bardziej uniseks niż damski. No i zamieniłem się na ten model. Żona się śmieje a ja........... zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłem . Pytanie takie generalne: czy na damskiej narcie można spokojnie ( facet) jeździć ????? Czekam na Wasze opinie Edytowane 30 Grudzień 2017 przez Stary bywalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Jasne że nie może, ona tylko (narta) czeka i niespodziewanie zaprotestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 30 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 To znaczy co ? Będzie gryzła w stopę czy wypominała wszystko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Jeździłem na Joy na testach i przy mojej wadze 85 no problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Ty będziesz chciał w prawo, a one w lewo - BO TAK ! Dodatkowo jesteś narażony na podrywy lwów stokowych. Ryzykowna zamiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 30 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 (edytowane) Czyli błędu nie popełniłem :-) Na lwow stokowych będę uważał. A jutro test na Beskid Arenie Edytowane 30 Grudzień 2017 przez Stary bywalec zmiana tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 30 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 (edytowane) 48 minut temu, artix napisał: Jeździłem na Joy na testach i przy mojej wadze 85 no problem. Czyli błędu nie popełniłem. A narty mi się podobają .......... i oby fajnie się na nich jeździło. Choć warunki do testów są paskudne Edytowane 30 Grudzień 2017 przez Stary bywalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 31 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 I po testach na Beskid Ski Arena w Szczyrku. REWELACJA W mojej 10 stopniowej skali dobre 8/10 . warunki trochę takie sobie czyli mokry śnieg i deszcz ale mimo wszystko. Łatwość inicjowania skrętów , trzymanie w skręcie .Prawie wcale nie czuję nóg , czego nie mogłem powiedzieć przed tygodniem i po Chopoku . Powiem wprost- to super narty dla takiego lamera jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Po pobycie na Rohace mogę z czystym sumieniem polecić te narty. Trzymanie na przewianym gipsie 10, kontrola 10 , inicjowanie skrętu 10 . Te narty dają max frajdy . Bałem się że będę za ciężki na nie ( 88kg masy biologicznie czynnej....) ale spokojnie na ściance, na lodzie , trzymały krawędź . Świetnie wycinały łuki . Generalnie polecam "babskie" narty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 czy już pezypomńiales sobie jak sie jeździ na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Oj tak. W skali forumowej to chyba 6 . Odzyskałem czucie mięśniowe , przestałem bać się prędkości. Wróciła chęć życia :-) I myślę że to zasługa także nart . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Przeceniasz narty, nie doceniasz własnych umiejętności. Narty same nie jeżdżą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 No i mam nadzieje ze masz najdluzsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 13 minut temu, artix napisał: No i mam nadzieje ze masz najdluzsze ? Niestety nie, 158 cm .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 2 godziny temu, Stary bywalec napisał: Po pobycie na Rohace mogę z czystym sumieniem polecić te narty. Trzymanie na przewianym gipsie 10, kontrola 10 , inicjowanie skrętu 10 . Te narty dają max frajdy . Bałem się że będę za ciężki na nie ( 88kg masy biologicznie czynnej....) ale spokojnie na ściance, na lodzie , trzymały krawędź . Świetnie wycinały łuki . Generalnie polecam "babskie" narty Cześć Niestety te wartości, które podałeś są złudne i mylne. Oby nie zmyliły kogoś kto umie jeździć na nartach i dokonuje wyboru. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 (edytowane) Czyli - co miałeś na myśli . Ja pisałem o sobie , o osobie która coś tam jednak jeździ ale nie jest "Stenmarkiem" Edytowane 16 Styczeń 2018 przez Stary bywalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi