grimson Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty Zacny materiał z MP z 1995: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Luty Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty Padło na Karpacz. W samo południe jak w westernie. Parkowałem przy Orlinku, 40 zeta. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 12 Luty Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty Ministerstwo Klimatu i Środowiska oraz Karkonoski Park Narodowy otworzyły stacji Karpacz Ski Arena furtkę do rozbudowy naszego ośrodka. - Ogromnie dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w ten projekt za dotychczasowe wsparcie. Szczególne podziękowania kieruję do: dyrektora Karkonoski Park Narodowy Andrzeja Raja, Radosław Jęcek - Burmistrz Karpacza i Jerzy Pokój - Przewodniczący Sejmiku Województwa Dolnośląskiego. Liczę także na pomoc w realizacji jego kolejnych etapów – powiedział Karol Warecki wiceprezes zarządu spółki Karpacz Ski Arena. Zgoda ministra na zmianę przeznaczenia 2,7 ha gruntów leśnych, pozostających w użytkowaniu wieczystym KPN w rejonie nartostrady „Euro” pozwoli nam na wydłużenie tej trasy do ok. 1000 m (obecnie 700 m) i postawienie 4-osobowej kolei linowej. Zamierzamy też prawie dwukrotnie poszerzyć tę nartostradę do ok. 80 metrów. Przy nowej kolei ma powstać stok treningowy dla młodzieży z karkonoskich klubów narciarskich. Oczywiście będą mogli z niego korzystać także narciarze niezrzeszeni. Realizacja tych zamierzeń będzie z pewnością niełatwa. Musimy przygotować: raport oddziaływania na środowisko, uzyskać decyzję środowiskową, przygotować projekt budowlany, wylesić teren i przeprowadzić montaż finansowy przedsięwzięcia. Szacujemy, że budowa może kosztować ponad 30 mln zł. - Rozwój stacji jest dla nas priorytetem, dlatego liczymy na dalsze wsparcie dyrekcji Karkonoskiego Parku Narodowego i władz Miasto Karpacz. Zwrot tej inwestycji będzie możliwy dopiero po kilkudziesięciu latach, ale zależy nam na podniesieniu jakości oferty narciarskiej Karpacza – dodaje Karol Warecki. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Luty Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Ministerstwo Klimatu i Środowiska oraz Karkonoski Park Narodowy otworzyły stacji Karpacz Ski Arena furtkę do rozbudowy naszego ośrodka. - Ogromnie dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w ten projekt za dotychczasowe wsparcie. Szczególne podziękowania kieruję do: dyrektora Karkonoski Park Narodowy Andrzeja Raja, Radosław Jęcek - Burmistrz Karpacza i Jerzy Pokój - Przewodniczący Sejmiku Województwa Dolnośląskiego. Liczę także na pomoc w realizacji jego kolejnych etapów – powiedział Karol Warecki wiceprezes zarządu spółki Karpacz Ski Arena. Zgoda ministra na zmianę przeznaczenia 2,7 ha gruntów leśnych, pozostających w użytkowaniu wieczystym KPN w rejonie nartostrady „Euro” pozwoli nam na wydłużenie tej trasy do ok. 1000 m (obecnie 700 m) i postawienie 4-osobowej kolei linowej. Zamierzamy też prawie dwukrotnie poszerzyć tę nartostradę do ok. 80 metrów. Przy nowej kolei ma powstać stok treningowy dla młodzieży z karkonoskich klubów narciarskich. Oczywiście będą mogli z niego korzystać także narciarze niezrzeszeni. Realizacja tych zamierzeń będzie z pewnością niełatwa. Musimy przygotować: raport oddziaływania na środowisko, uzyskać decyzję środowiskową, przygotować projekt budowlany, wylesić teren i przeprowadzić montaż finansowy przedsięwzięcia. Szacujemy, że budowa może kosztować ponad 30 mln zł. - Rozwój stacji jest dla nas priorytetem, dlatego liczymy na dalsze wsparcie dyrekcji Karkonoskiego Parku Narodowego i władz Miasto Karpacz. Zwrot tej inwestycji będzie możliwy dopiero po kilkudziesięciu latach, ale zależy nam na podniesieniu jakości oferty narciarskiej Karpacza – dodaje Karol Warecki. znając polskie chore warunki, uruchomienie kanapy z poszerzonym i wydłużonym stokiem w 2035r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 12 Luty Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 5 minut temu, grimson napisał: znając polskie chore warunki, uruchomienie kanapy z poszerzonym i wydłużonym stokiem w 2035r. A ja pomyślałem że zajmie im to 8 lat. Czyli 2033. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 10 lat trwało uzyskanie zgody na poszerzenie nartostrady Euro🙄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty (edytowane) W tym materiale pada data zakończenia inwestycji w 2027 roku ( jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem😉) https://www.facebook.com/share/p/15ceCwksgw/ Edytowane 13 Luty przez ZdolnyŚlązak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 9 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: 10 lat trwało uzyskanie zgody na poszerzenie nartostrady Euro🙄 jprd, jak państwo z dykty robi pod górkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień Trza uważać na parkingu fotki trzepią na powitanie i pożegnanie, a tak lodowisko… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Maj Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj Via FB, sprzed 4 dni: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Maj Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 20 godzin temu, grimson napisał: Via FB, sprzed 4 dni: jedziesz w góry to przygotuj się do zimowej wędrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj W dniu 21.05.2025 o 21:21, grimson napisał: Via FB, sprzed 4 dni: To chyba Łabska Bouda? A może z Karkonskiej co się idzie na zachód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 48 minut temu, sstar napisał: To chyba Łabska Bouda? A może z Karkonskiej co się idzie na zachód? Very słabo, Twoja znajomość Karkonoszy tylko po obcej stronie. Z patriotyzmu ocena mierna. 😁 To jest nasza polska, narodowa strona. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj (edytowane) 43 minuty temu, MarioJ napisał: Very słabo, Twoja znajomość Karkonoszy tylko po obcej stronie. Z patriotyzmu ocena mierna. 😁 To jest nasza polska, narodowa strona. Mam nadzieję, że nie będę się wstydził tak za tydzień;-) Kopa? W ostatnich sezonach częściej bywałem niż na Szrenicy. Chociaż parking mnie wkurza. Parkingowi też, ostatnio jak parkowałem i jak odjeżdżałem kontrolowali, a dzień był po sezonie, mglisty taki... Edytowane 23 Maj przez sstar 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 46 minut temu, sstar napisał: Mam nadzieję, że nie będę się wstydził tak za tydzień;-) Kopa? W ostatnich sezonach częściej bywałem niż na Szrenicy. Chociaż parking mnie wkurza. Parkingowi też, ostatnio jak parkowałem i jak odjeżdżałem kontrolowali, a dzień był po sezonie, mglisty taki... Mam nadzieję, że za tydzień przestanie być Jeebowi do śmiechu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2 godziny temu, sstar napisał: Mam nadzieję, że za tydzień przestanie być Jeebowi do śmiechu. wręcz przeciwnie, Jeeb w wesołym towarzystwie będzie się taplał w morzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 3 godziny temu, Jeeb napisał: wręcz przeciwnie, Jeeb w wesołym towarzystwie będzie się taplał w morzu My w PL będziemy głosowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 10 godzin temu, sstar napisał: To chyba Łabska Bouda? A może z Karkonskiej co się idzie na zachód? szczerze? nie mam bladego pojęcia, może bez tych chmur byłoby łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj (edytowane) 7 godzin temu, grimson napisał: szczerze? nie mam bladego pojęcia, może bez tych chmur byłoby łatwiej. MarioJ już mnie wyjaśnił;-) Kopa. Choć trasy nie widać. Edytowane 24 Maj przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 13 godzin temu, sstar napisał: My w PL będziemy głosowali. znowu 😳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj (edytowane) 6 godzin temu, sstar napisał: MarioJ już mnie wyjaśnił;-) Kopa. Choć trasy nie widać. jak się mocno przyjrzałem, to fakt. Widać górną stację na Kopę. byłem tam turystycznie 31.12.2024, fajny efekt jak zaczyna się jechać kanapą w dół -> przyśpieszenie wyprzęganej kanapy. Co młodsi pasażerowie piszczeli: Edytowane 24 Maj przez grimson 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 9 godzin temu, sstar napisał: MarioJ już mnie wyjaśnił;-) Kopa. Choć trasy nie widać. Widać dobrze dwa pierwsze słupy kolejki. I szlak pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 5 godzin temu, grimson napisał: jak się mocno przyjrzałem, to fakt. Widać górną stację na Kopę. byłem tam turystycznie 31.12.2024, fajny efekt jak zaczyna się jechać kanapą w dół -> przyśpieszenie wyprzęganej kanapy. Co młodsi pasażerowie piszczeli: Ja siódmego kwietnia... tego roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 9 godzin temu, Jeeb napisał: znowu 😳 Mamy demokrację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Maj Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 5 godzin temu, MarioJ napisał: Widać dobrze dwa pierwsze słupy kolejki. I szlak pasuje. No właśnie po szlaku poznałem, jak mi podpowiedziałeś, że to PL:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi