JC Napisano 5 Czerwiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 15 godzin temu, WojtekM napisał: Jaki jest teraz, po tej wizycie, Twój subiektywny ranking stacji lodowcowych w Austrii? Wojtek, taki ranking będzie miarodajny, gdy w Kaprun dokończą inwestycję, bo bardzo dużo ta inwestycja zmieni. Kaprun będzie pierwszym lodowcem w Austrii, gdzie dojedziemy bezpośrednio z miasta, nawet ja nie ma śniegu (czego nie da się zrobić w Soelden). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 4 godziny temu, JC napisał: Wojtek, taki ranking będzie miarodajny, gdy w Kaprun dokończą inwestycję, bo bardzo dużo ta inwestycja zmieni. Kaprun będzie pierwszym lodowcem w Austrii, gdzie dojedziemy bezpośrednio z miasta, nawet ja nie ma śniegu (czego nie da się zrobić w Soelden). Taki ranking nigdy w zasadzie nie będzie w 100% miarodajny - bo wrażenia z danego ośrodka i tak w dużej mierze zależą od warunków, które zastaniesz na miejscu. Ale, gdybyś usiadł na początku października, i zaczął planować wypad na narty na drugą połowę października (nie uwzględniając czynnika pogody jaka może być, bo lubisz przecież ryzyko :p), to jak kształtowałaby się pierwsza trójka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 W dniu 5.06.2019 o 10:27, JC napisał: Wojtek, taki ranking będzie miarodajny, gdy w Kaprun dokończą inwestycję, bo bardzo dużo ta inwestycja zmieni. Kaprun będzie pierwszym lodowcem w Austrii, gdzie dojedziemy bezpośrednio z miasta, nawet ja nie ma śniegu (czego nie da się zrobić w Soelden). a może teraz wizyta tutaj: https://rower.karyntia.pl/pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Czerwiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2019 W dniu 7.06.2019 o 08:54, Sariensis napisał: a może teraz wizyta tutaj: https://rower.karyntia.pl/pl/ Cicho! W planie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2019 Poniżej pierwszy z filmów jakie powstały po moim wyjeździe do Zell am See - Kaprun. Dzień pierwszy w Zell am See - Kaprun - WODA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2019 Opublikowałem kolejny Vlog z mojego pobytu w Zell am See - Kaprun. Tym razem trochę deptam po tutejszych górkach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 Nareszcie! Jest film o nartach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 27 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2019 Chodzi mi te Kaprun po głowie na drugą połowę października. Jak tam było historycznie w tym okresie w poprzednich latach - jeżeli chodzi o możliwość jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 29 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2019 Powinni już uruchomić główną magistralę od GletcherJet 1 do 4. Pewnie od początku października. Ja byłem pod koniec listopada 2 lata temu, wszystko już działało. Ale problemem jest liczba ludzi, wszystkie inne stacje narciarskie ruszają od początku grudnia, jest tam dosyć dużo ludzi, a nie jest to duży lodowiec. W wielu miejscach jest bardzo zmuldzone, od godz. 11-12 mi się już źle jeździło. Jak ktoś chce sobie zrobić wypad na lodowiec 2-3 x w tygodniu, coś zjechać, napić się piwka, poopalać (jeśli jest pogoda), to jak najbardziej polecam. Jeśli chce się wyjeździć, to nie. Warto pojechać dopiero jak inne stacje w okolicy się otworzą, wtedy na lodowcu robi się luźniej. Polecałbym jednak lodowce w Tyrolu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2019 To już ostatni film z Zell am See - Kaprun. Po nartach wsiadam na rower i... zobaczcie sami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz98520 Napisano 5 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2019 zazdroszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2019 Znam już ceny Ski ALPIN CARD - czyli skipassu, który od nowego sezonu będzie obowiązywał w połączonych ośrodkach: Zell am See Schmitten, Kaprun Kitzsteinhorn, Maiskogel i Lechnerberg, Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn. Jeżeli chcecie się zapoznać z cennikiem na sezon 19/20 zapraszam na stronę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2019 1 godzinę temu, JC napisał: Jeżeli chcecie się zapoznać z cennikiem na sezon 19/20 zapraszam na stronę Od którego rocznika liczą się seniorzy bo wygląda w tabelce że mają za darmo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2019 43 minuty temu, Jeeb napisał: Od którego rocznika liczą się seniorzy bo wygląda w tabelce że mają za darmo ? Niestety nie ma zniżek dla seniorów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi