Orson000 Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 (edytowane) Witam , wiem że tych tematów już było mnóstwo , mnóstwo też przeczytałem i mam mętlik w głowie. Proszę o pomoc w doborze nart carvingowych , zawsze narty pożyczałem w wypożyczalniach czy to przy stoku czy u u siebie w mieście i w końcu podjąłem decyzję o zakupie swojego sprzętu,stąd prośba o pomoc .Jeśli chodzi o umiejętności wydaje mi się że można je ocenić jako średniozawansowane. wiek - 38lat waga 92-97 ( waha się często ) wzrost - 180cm pomimo dużej masy jestem dosyć sprawnym facetem i dosyć mocnej budowy ( wywodzę się z judo ) , ostatnio jeździłem na rossignol pursuit 100 i jeżdziło mi się dobrze , natomisat czy nie były za krótkie?? jeśli chodzi o budżet to 1000-2000zł Pozdrawiam Edytowane 6 Styczeń 2020 przez Orson000 Pominięcie istotnej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Godzinę temu, Orson000 napisał: Witam , wiem że tych tematów już było mnóstwo , mnóstwo też przeczytałem i mam mętlik w głowie. Proszę o pomoc w doborze nart carvingowych , zawsze narty pożyczałem w wypożyczalniach czy to przy stoku czy u u siebie w mieście i w końcu podjąłem decyzję o zakupie swojego sprzętu,stąd prośba o pomoc .Jeśli chodzi o umiejętności wydaje mi się że można je ocenić jako średniozawansowane. wiek - 38lat waga 92-97 ( waha się często ) wzrost - 180cm pomimo dużej masy jestem dosyć sprawnym facetem i dosyć mocnej budowy ( wywodzę się z judo ) , ostatnio jeździłem na rossignol pursuit 100 i jeżdziło mi się dobrze , natomisat czy nie były za krótkie?? jeśli chodzi o budżet to 1000-2000zł Pozdrawiam Cześć P100 to dość podstawowy model, praktycznie dla początkujących. Chcąc na tej narcie jeździć przy Twoich gabarytach - najdłuższa jaka jest czyli 177cm. Dla osoby jeżdżącej odradzam zakup tego typu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orson000 Napisano 6 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć P100 to dość podstawowy model, praktycznie dla początkujących. Chcąc na tej narcie jeździć przy Twoich gabarytach - najdłuższa jaka jest czyli 177cm. Dla osoby jeżdżącej odradzam zakup tego typu. Pozdrowienia A jaki model polecasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orson000 Napisano 6 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Myślałem o tych RTM-ach https://allegro.pl/oferta/narty-volkl-rtm-78-4motion-xl-12-0-2018-177cm-7608652446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 1 godzinę temu, Orson000 napisał: A jaki model polecasz?? @Mitek przeważnie poleca Pursuit 600😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 Godzinę temu, Orson000 napisał: Myślałem o tych RTM-ach https://allegro.pl/oferta/narty-volkl-rtm-78-4motion-xl-12-0-2018-177cm-7608652446 Zastanów sie nad Fischer f19 lub f18 - najdłuższe to jak pamietam 174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 3 minuty temu, wojgoc napisał: Zastanów sie nad Fischer f19 lub f18 - najdłuższe to jak pamietam 174 F18 są 174cm najdłuższe. Natomiast F19 były 177cm, a nawet 182cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 3 godziny temu, Robur82 napisał: Jeżdże na RTM chyba 80, 181cm wzrost 186, waga 90-92, jest ok Ale teraz brałbym heada i.magnum lub i.rally, dla ciebie gdzies około 177cm powinny byc ok Tylko teraz za nowe nie masz szans zmieścić się w budżecie, poszukaj takich sprzed 2-3 sezonów lub dobre używki Ewentualnie poczekaj do marca i za 2tys z lekkim haczykiem wtedy znajdzieśz, może juz w połowie lutego i rally bardzo fajna narta trasowa i na wiosenne free. Co prawda po kilkudziesięciu dniach na freerajdówkach ostatnio nie mogłem się do nich przyzwyczaić ale jak już załapałem to znów ogień. Polecam, z czystym sumieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 (edytowane) A ja polecam takie,tylko na 183-dzięki rockerowi zadziwiająco skrętne,mimo promienia... Edytowane 6 Styczeń 2020 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 2 godziny temu, wojgoc napisał: @Mitek przeważnie poleca Pursuit 600😁 Skomentuj ten post uczciwie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 7 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2020 9 godzin temu, Mitek napisał: Skomentuj ten post uczciwie proszę. A co jest nieuczciwe? Pursuit 600 to bardzo częsta Twoja propozycja dla sredniozaawansowanych narciarzy😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2020 2 minuty temu, wojgoc napisał: A co jest nieuczciwe? Pursuit 600 to bardzo częsta Twoja propozycja dla sredniozaawansowanych narciarzy😁 Cześć Zgadza się ale (być może nie taka była intencja) emotikon sugeruje, że to jakaś głupota a jestem pewien, że nie. P600 to najsłabsza z nart, która można polecić do normalnej jazdy. Tu oczywiście nie chodzi o konkretny model, firmę tylko o typ narty, jej umiejscowienie w katalogu, opis konstrukcyjny itd. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orson000 Napisano 7 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2020 Czyli reasumując , to te modele które polecacie o długosci między 174 a 177 tak?? Pozdrawiam p.s a jaki flex buta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 7 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2020 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Zgadza się ale (być może nie taka była intencja) emotikon sugeruje, że to jakaś głupota a jestem pewien, że nie. Zbyt cenie sobie Twoje doświadczenie, wiedzę o narciarstwie bym sie odważył sugerować, ze w wypisujesz głupoty - zle zinterpretowałes emotikony. 30 minut temu, Orson000 napisał: Czyli reasumując , to te modele które polecacie o długosci między 174 a 177 tak?? Pozdrawiam p.s a jaki flex buta?? Flex 100-120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi