relax1984 Napisano 2 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2022 Tak na marginesie jak to jest z restrykcjami ? czy musze miec szczepienie badz test zeby wejsc na stok do restauracji sklepow itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2022 Cześć To musisz najpierw nas przekonać że nie przyniesiesz nam wstydu. Czy masz odpowiednia kondycję na przejechanie 3-4 km bez zatrzymania ? I czy ładnie i technicznie umiesz jeździć ? Może pokażesz jakiś swój film ? 😀 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2022 Wątek o restrykcjach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relax1984 Napisano 2 Styczeń 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2022 Kondycje mysle ze mam ok od 14 lat gram w pilke nozna , dodatkowo bylem juz kilka razy na nartach w Pl tym roku takze juz troche rozruszalem kosci . Chcialem jechac z zona takze wolal bym miejsca z jakimis w miare latwymi trasami lub dla srednio zaawansowanych . Filmow ze swoja jazda raczej nie mam . Zastanawiam sie nad wyborem miejsca i dlatego pytam tych bardziej doswiadczonych o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 3 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2022 Jeżeli mają być widoki, trasy w miarę długie i jak piszesz w miarę łatwe to Alta Badia w Dolomitach. Wszystkie kryteria zostaną spełnione. Jeżeli chciałeś porady w sprawie tak subiektywnej jak osobisty odbiór widoków, to propozycje też będą subiektywne😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 3 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2022 A co się tyczy obostrzeń to bezwzględnie konieczny jest green pass. Do końca stycznia 2022 ważność jest 9 miesięcy, od 1. lutego skraca się do 6. Na test wjedziesz do Włoch i tam się skończy Twoja przygoda. Śledź wątek o obostrzeniach w krajach alpejskich, tam wszystko znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BloodyPixi Napisano 8 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2022 @waldek71ja też szukam czegoś fajnego na ten sezon, to co podałeś: Alta Badia wygląda super, ale mam jeszcze pytanie, czy we Włoszech polecasz jakieś miejsce, do którego byłoby troche bliżej? ja wybieram się z malutkim dzieckiem samochodem i zależy mi, żeby jak najkrótszą drogę mieć, żeby dziecka nie zmęczyć na początku planowałam Laax, ale teraz zastanawiam się czy tych planów nie zmienić (bo chciałabym na 2 tygodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 8 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2022 (edytowane) 2 godziny temu, BloodyPixi napisał: @waldek71ja też szukam czegoś fajnego na ten sezon, to co podałeś: Alta Badia wygląda super, ale mam jeszcze pytanie, czy we Włoszech polecasz jakieś miejsce, do którego byłoby troche bliżej? ja wybieram się z malutkim dzieckiem samochodem i zależy mi, żeby jak najkrótszą drogę mieć, żeby dziecka nie zmęczyć na początku planowałam Laax, ale teraz zastanawiam się czy tych planów nie zmienić (bo chciałabym na 2 tygodnie) Odległość do Laax jest mniej więcej podobna jak w Dolomity, przynajmniej z Opola. W Laax byłem, ale pogoda (opad śniegu 5/6 dni z widocznością do 20 metrów) uniemożliwiła mi dobre poznanie tego ośrodka. Niemniej jestem pewien, że Dolomity dają dużo większe możliwości. Geograficznie najbliżej Polski znajdują się dwa miejsca. Jedno to okolice 3 Zinnen, SanCandido i Kronplatz z doliną Ahrntal. Wtedy wjeżdża się do Włoch od wschodu z Austrii od strony Lienz i Silian. Drugie, wjeżdżając z Austrii przez przełęcz Brenner to ośrodki koło Vipiteno: Ladurns, Rosskopf i Racines. Tylko, że... z Vipiteno do n.p. Colfosco w AltaBadia jest 85 kilometrów (1,5 godziny jazdy samochodem), natomiast z Versciaco 3 Zinnen) 70 kilometrów. Czy to jest dużo, to sama musisz sobie odpowiedzieć🙂. Ale n.p.: z Vipiteno do Siusi jest już 60 kilometrów, a ośrodek Alpe di Siusi położony w Val Gardenie w kontekście małych dzieci jako propozycja jest prawie domyślny. Opcja najkrótszej trasy do Alta Badia jadąc od strony 3 Zinnen to 65 kilometrów do La Villa (do Badia czy La Val kilka kilometrów mniej). Edytowane 8 Styczeń 2022 przez waldek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2022 3 godziny temu, BloodyPixi napisał: Laax w profilu napisałeś że mieszkasz w Laax więc najlepie nigdzie nie jedź i oszczędź dziecku trudy podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BloodyPixi Napisano 9 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2022 @waldek71super, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi