mosskit Napisano 5 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2024 Cześć Mierzę się z zakupem nowego sprzętu. Jeździec po jakichś 20+ sezonach. Wiek 35+. Waga:80kg. Wzrost 190cm. Zostałem gdzieś w 2008 na sprzęcie Fishera: Worldcup SC / buty Somatec 8000MF i tłukłem go do 2020. Świetny sprzęt. Dobra, twarda narta chodź przy mojej wadze i sile miałem wrażenenie po całym dniu, że mogła być ciut bardziej miękka/allroundowa. Po prostu nie wybaczała błędów. Poziom jazdy: zaawansowany. Nie ma góry z której nie zjadę. Jeździłem też trochę freeridowo, jakaś tyczka… ale raczej preferuję szybszą jazdę zjazdową. 3 lata temu rekonstruowałem ACL (zerwany podczas innego sportu ) i w tym roku planuję wrócić na stok, więc będzie ostrożniej jeżdżone. Mam dość wąską stopę i szczupłą łydkę. Jaki but (marka/model) o flexie 110-120 powinienem celować? Jaką deskę proponujecie do zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2024 22 godziny temu, mosskit napisał: Cześć Mierzę się z zakupem nowego sprzętu. Jeździec po jakichś 20+ sezonach. Wiek 35+. Waga:80kg. Wzrost 190cm. Zostałem gdzieś w 2008 na sprzęcie Fishera: Worldcup SC / buty Somatec 8000MF i tłukłem go do 2020. Świetny sprzęt. Dobra, twarda narta chodź przy mojej wadze i sile miałem wrażenenie po całym dniu, że mogła być ciut bardziej miękka/allroundowa. Po prostu nie wybaczała błędów. Poziom jazdy: zaawansowany. Nie ma góry z której nie zjadę. Jeździłem też trochę freeridowo, jakaś tyczka… ale raczej preferuję szybszą jazdę zjazdową. 3 lata temu rekonstruowałem ACL (zerwany podczas innego sportu ) i w tym roku planuję wrócić na stok, więc będzie ostrożniej jeżdżone. Mam dość wąską stopę i szczupłą łydkę. Jaki but (marka/model) o flexie 110-120 powinienem celować? Jaką deskę proponujecie do zestawu? Proponuje wyższy flex co zapewne potwierdzi spec od butów którego proponuje koniecznie odwiedzić...nie takiego który z chmur Ci coś poleci ale takiego który obejrzy, pomaca i pomierzy Twoją nogę a potem dopiero zacznie radzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosskit Napisano 6 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2024 Jakieś konkretne miejsce/sklep w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2024 Opcja "szukaj" w serwisie.. https://www.skionline.pl/forum/topic/31669-bootfitting-w-warszawie-gdzie-najlepiej/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2024 13 godzin temu, mosskit napisał: Jakieś konkretne miejsce/sklep w Warszawie? Mając trochę czasu warto podjechać do Skifanatic - umów się wcześniej. Na dobranie butów trzeba mieć "trochę" czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi