Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, waldek71 napisał:

przesadzasz; oczywiście, że nie jest to okolica w bezpośredniej bliskości wyciągów, ale nie ma dramatu. Pod gondolę w Alleghe na Civettę koło 6 km, do Silva di Cadore tamże kolo 8 km, pod dużą gondolę na Marmoladę jakieś 7 km. Jeżeli nawet nie samochodem to jeżdżą skibusy.

Ceny mieszkania są niższe, niż w tych bardziej oczywistych miejscach. Kiedyś mieszkałem w Rocca Pietore, czyli tuż koło Saviner dL- dobre warunki z istotną różnica w cenie. 

W moim prywatnym standardzie miejscówka jest dobra, jeżeli jest dostęp do wielu ośrodków maks. do pół godziny jazdy autem. Tutaj jest trochę takich opcji.

oczywiście dobre miejsce na tzw skisafari i w sumie jeśli rano i tak trzeba pakować się do auta i ubierać buty na parkingu to 5, 10 czy nawet więcej km nie robi różnicy. Był tu taki specjalista @marboru co jeszcze dłuższe dojazdy w Dolomitach robił- gdzieś chyba są jeszcze jego relacje

Zgadza się, Mariusz potrafił nawet, zdaje się, jechać z Selva di Cadore do Carezzy. To podróż ze wschodniej flanki Dolomitów na zachodnią. Osobiście, dla mnie za bardzo. Z drugiej strony potrafię jechać 1000 km na trzy dni jeżdżenia we Włoszech, więc ocena kto jest szalony nie jest taka oczywista😀.

Myślę, że cena noclegu determinuje wybór miejsca. Jest to zwykle najwyższa pozycja w całym kosztorysie i nie dziwię się nieoczywistym czasem wyborem miejsca spania. Sprawa też zmienia się w zależności od liczebności grupy.

• Like 1

15 minut temu, waldek71 napisał:

Zgadza się, Mariusz potrafił nawet, zdaje się, jechać z Selva di Cadore do Carezzy. To podróż ze wschodniej flanki Dolomitów na zachodnią. Osobiście, dla mnie za bardzo. Z drugiej strony potrafię jechać 1000 km na trzy dni jeżdżenia we Włoszech, więc ocena kto jest szalony nie jest taka oczywista😀.

Myślę, że cena noclegu determinuje wybór miejsca. Jest to zwykle najwyższa pozycja w całym kosztorysie i nie dziwię się nieoczywistym czasem wyborem miejsca spania. Sprawa też zmienia się w zależności od liczebności grupy.

taka anegdotka z wyjazdu mojego kumpla do St Moritz, znalazł jakiś 15 km oddalone, jak jechał rano na narty to przeoczył radar za 700 CHF

45 minut temu, Jeeb napisał:

taka anegdotka z wyjazdu mojego kumpla do St Moritz, znalazł jakiś 15 km oddalone, jak jechał rano na narty to przeoczył radar za 700 CHF

Zapłacił mandat, bo jechał za szybko😁. Z tej anegdoty wynika tylko to, żeby jeździć zgodnie z przepisami. Zwłaszcza w takich miejscach jak Szwajcaria.

19 minut temu, grimson napisał:

@pawelb91skąd taka radość?

raz pojechałem do ITA w 2018r i błysnęło raz koło Wiednia, a drugi raz już w ITA. Od tego czasu 7 wyjazdów do ITA, i bez błysków, dzięki Yanosik.

Myślałem, że dzięki temu, że nie przekraczałeś dozwolonej prędkości. Ale pewnie wiesz lepiej.

• Like 2
  • Haha 1

22 godziny temu, grimson napisał:

Yanosik i temat z głowy.

@pawelb91 spróbuj przez tydzień pojeździć po Sląskim bez janosika, życzę powodzenia na odcinkowych pomiarach prędkości(jest ich sporo) ciągnących się przez kilkanaście kilometrów, oczywiście ustawodawca całkiem przypadkowo zapomniał o obowiązku informacji przy info o pomiarze, jaka prędkość obowiązuje na danym odcinku opp, efekt- połowa kierowców jedzie 50 zamiast 80 (70) na na drodze  o 3 szerokich pasach ruchu, świetnej jakości nawierzchnia i długi prosty odcinek drogi poza terenem zabudowanym - bez przejść dla pieszych, skrzyżowań czy świateł. Janosik informuje nas że jesteśmy na takim odcinku i jaka prędkość obowiązuje.

W ciągu pierwszych 13 dni sierpnia aż 5,4 tys. kierowców zostało ukaranych za zbyt szybką jazdę naDTŚ. To oznacza, że każdego dnia notowano tutaj średnio 415 wykroczeń.

Edytowane przez surfing