sstar Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Kiedyś myślałem, że w naszej rodzinie to ja jestem ten szalony czy romantyczny a siostra jest rozważna… a tu patrz panie… quo vadis SiStars? Można zgadywać… att.WxwJTUuAKXnY3vdX0nLSREiE-e2XdpjJsUv4_ek3spg.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty (edytowane) Miało być Sistars presents ale AI zmieniła. Był Dubaj. Jest Kathmandu. Będzie Lukla. att.NyPb8nElLBZQwUXTzO5GOoH7X8ItZ3ZQJRlMC3dC1X0.mp4 Edytowane 17 Luty przez sstar 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty W dniu 14.02.2025 o 07:39, sstar napisał: Kiedyś myślałem, że w naszej rodzinie to ja jestem ten szalony czy romantyczny a siostra jest rozważna… a tu patrz panie… quo vadis SiStars? Można zgadywać… att.WxwJTUuAKXnY3vdX0nLSREiE-e2XdpjJsUv4_ek3spg.mp4 Dubaj??? pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Godzinę temu, marekbtl napisał: Dubaj??? pozdro Tadek, no co, zgadłem czy nie ? pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty W dniu 17.02.2025 o 18:56, marekbtl napisał: Tadek, no co, zgadłem czy nie ? pozdro Nie zgadłeś. No jak? Pisałem przecież, że Katmandu;-) Zgaduj dalej:-) A tymczasem samolot do Lukli odwołany i jedziemy z siostrą jeepem. att.fEJlfsBMOf6rNXuyWBiTy-W5ZiUR1b5jQUtshFoHMWE.mp4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Dotarła z Katmandu do Salleri jutro dalej jeepem do Surke czyli Lukla https://www.havenholidaysnepal.com/blogs/salleri-to-surke-bus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty (edytowane) Ruszyła do Surke tuż obok Lukli https://www.nepaltrekadventures.com/blog/lukla Niby 50km ale bite 7h jazdy… taka droga. Edytowane 20 Luty przez sstar 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 5 godzin temu, sstar napisał: Ruszyła do Surke tuż obok Lukli https://www.nepaltrekadventures.com/blog/lukla Niby 50km ale bite 7h jazdy… taka droga. to czekamy na pierwszą fote z Everestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty (edytowane) 8 godzin temu, Jeeb napisał: to czekamy na pierwszą fote z Everestem Ja nie czekam. Jedyne czego życzę siostrze to udanego trekkingu i szczęśliwego powrotu do kraju. Czasem droga jest celem. Fotkę Everestu można sobie obejrzeć w necie. A tu sistars jak Mackiewicz - spędzasz sporo czasu pośród lokalesów i gór to jak dla mnie wystarczy. Jak dojdzie do Namche Bazaar to git jak nie też dobrze. Aby zdrowie dopisało. Jutro lampa, ale już od pojutrza śnieg niby… komplikacje z lotem się pojawiły i potrafiła je jakoś przezwyciężyć… dla mnie już jest bohaterką;-) z tym jeepem to przynajmniej aklimatyzacja jakaś… a jak ty znosiłeś wysokość? Edytowane 20 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 41 minut temu, sstar napisał: … a jak ty znosiłeś wysokość raz się tylko zerzygałem w okolicach 4000 a potem już było OK 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) 7 godzin temu, Jeeb napisał: raz się tylko zerzygałem w okolicach 4000 a potem już było OK A szedłeś z Lukli do BC? Wszedłeś na jaką wysokość? Tam jest jakiś punkt 5500 na jaki czasem wchodzą w okolicy BC jakąś przełęcz czy szczyt? PS leciałeś samolotem do Lukli? Ile dni trwała aklimatyzacja? Edytowane 21 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) O przypomniałem sobie jak widać teraz poza zasięgiem tak czy owak… tendencja pogodowa z zachowaniem proporcji podobna na dole dziś ok od jutra opady… Edytowane 21 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) A tymczasem siostra ruszyła z Surke… Edytowane 21 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Fotki… jest nawet jakiś szczyt w okolicy.. każdemu jego Everest… att.Q5pCwRewEIvXc6RKENuzUim4CS-Eyx6Xx8IJk1hJjiw.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) Most chyba w okolicy Surke a teraz… 2550 Cheplung… Doliną Dudh Koshi Edytowane 21 Luty przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) Fajny poboczny wątek… wpis o trekkingu do BC Everest wbrew pozorom https://www.skiforum.pl/topic/58904-spadli-z-gerlacha…/?do=findComment&comment=685726 cyt. Oglądałem z satelity niemiecki film dokumentalny. Zaproszono na wyprawę kilku byłych himalaistów, którzy kilkadziesiąt lat wcześniej wychodzili na 8 kilometrów. Czwórka byłych kolegów. Szli z karawaną z Lukli(lotnisko) do obozu na 5300 m, na lodowcu Khumbu. Jeden już miał problemy na dojściu i zrezygnował. Jednego zabrał helikopter po dojściu do bazy. Nie pamiętam dokładnie, ale ostatni, który się wykruszył, dotarł na jakiś szczycik 5600 m. Nie przypuszczam, by po Himalajach zupełnie zapomnieli o górach. I nie robili sobie "spacerków" w Alpach. Edytowane 21 Luty przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) Siostra napiera... serce rośnie... fotka z początku lokalizacja bieżąca. Na koniec Lhotse Glacier palcem po mapie musi być widok imponujący bo blisko ściany... Edytowane 21 Luty przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 47 minut temu, sstar napisał: Siostra napiera... serce rośnie... fotka z początku lokalizacja bieżąca. Na koniec Lhotse Glacier palcem po mapie musi być widok imponujący bo blisko ściany... Naprawdę podziwiam - tak sama wędruje i jeszcze 2 plecaki niesie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) 9 minut temu, Jeeb napisał: Naprawdę podziwiam - tak sama wędruje i jeszcze 2 plecaki niesie Znajoma która szła na Elbrus i chyba z powodów złej pogody nie doszła, taterniczka w każdym razie, po kursie, szła z jakimś lokalesem i spotkała jakiegoś ruskiego, on zobaczywszy ją samą niosąca swój plecak powiedział jeśli kobieta może nieść swój plecak może nieść i twój... nomen omen stało się to ciałem jak wracaliśmy przez Rysy do PL i kumpel się zatruł już przed ChpRysmi, wtedy wzięła dwa plecaki jeden z przodu drugi z tyłu i zeszliśmy do MOKa. Ja z kolei z kumplem kiedyś schodziliśmy w Pieninach na rympał jakimś usypującym się. zlebem i nieśliśmy swoje plecaki i dam, gdy przewróciliśmy się to jak żuczek ciężko było się podnieść. Wracając do siostry to ten z przodu mały, w sumie chyba z 15 kg na starcie. My w Alpach mieliśmy jakoś po 25 ale wtedy namiot i takie tam. Ciekawa historia śmierci żony i córki Hilllary'ego https://www.stuff.co.nz/national/96860943/dishevelled-pilot-who-caused-hillary-family-tragedy-should-have-been-barred-from-flying-new-biography-reveals ps a nieco serio to nasza mama miała drużynę chyba zuchów raczej niż harcerzy, ale tak czy owak np w niedzielę brała kuzyna i szli na cały dzień do lasu z 10km, potem będąc wiekowa już kobitka podobny km robiła na cmentarz z buta bo w autobusie ponoć źle się czuła tak więc trochę nas tak wychowała, a ojciec z kolei odpowiedzialny był za sport tenis, piłka, pływanie, sanki i narty... choć jakoś do nart ona się nie przekonała... teraz wraca ale idzie jak po grudzie... Edytowane 21 Luty przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 11 minut temu, sstar napisał: to ten z przodu mały, w sumie chyba z 15 kg na starcie jak ten mały 15 to ile waży ten duży ??? mój podziw rośnie z każdym postem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 1 minutę temu, Jeeb napisał: jak ten mały 15 to ile waży ten duży ??? mój podziw rośnie z każdym postem Słowo w sumie ogarniasz czy mam ci to rozrysować? ps druga żona Hillary'ego też zaangażowana była jak i on w pomóc regionowi https://www.rnz.co.nz/news/national/518444/lady-june-hillary-sir-edmund-hillary-s-wife-dies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 5 minut temu, sstar napisał: Słowo w sumie ogarniasz czy mam ci to rozrysować? ps druga żona Hillary'ego też zaangażowana była jak i on w pomóc regionowi https://www.rnz.co.nz/news/national/518444/lady-june-hillary-sir-edmund-hillary-s-wife-dies pisz wolniej bo trudno się połapać, co ma wspólnego historia 2 żony Hillarego z aktualną wędrówką Twojej siostry ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) 16 minut temu, Jeeb napisał: pisz wolniej bo trudno się połapać, co ma wspólnego historia 2 żony Hillarego z aktualną wędrówką Twojej siostry ? Nepal? Jakby wolniej szła to bym wolniej pisał. Staram się nadążać. A u ciebie to nawet sumowanie wag dwóch plecaków to challenge. Ja rozumiem, że preferujesz myślenie liniowe, a i to przychodzi ci z pewnym trudem, najlepiej jedna osoba, jedna trasa, jedna historia, lepiej prosta, jak u Lyncha, cyt. Skojarzenia to przekleństwo, więc możemy dziś dać głowę, jakiekolwiek podobieństwo, jest zupełnie przypadkowe Edytowane 21 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) Dziś nocleg przed podejściem do Namche Bazar gdzie zima panuje, a na dole jakby wiosna… dokładnie jak na fotce siostra i pewien Kanadyjczyk… Edytowane 21 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty W stronę Namche Bazar… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi