Jeeb Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu 17 minut temu, pinky_ok napisał: O ile generalnie nowe wyciągi są ok, to ta idea na narty w środku gondoli jest jednak krokiem w tył. Ale niestety mam wrażenie, że większość nowych inwestycji jest tak robiona. wydaje mi się że w ten sposób przy wsiadaniu i wysiadaniu robi się mniejsze zamieszanie, nowoczesne gondole mają w podłodze otwory na wsadzenie nart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu 39 minut temu, pinky_ok napisał: O ile generalnie nowe wyciągi są ok, to ta idea na narty w środku gondoli jest jednak krokiem w tył. Ale niestety mam wrażenie, że większość nowych inwestycji jest tak robiona. To chodzi o prostą rzecz: szybkość wchodzenia. Od lat narzekam na zwalnianie gondoli na Halę Skrzyczeńską, jednakże pracownicy mi kiedyś tłumaczyli, że... jak puszczają normalnie, to ludzie nie potrafią wejść. Zasadniczo dzieci mamy dziś ubezwłasnowolnione i "niepełnosprawne", więc tata próbuje włożyć do sakwy narty Zosi, potem Krzysia, potem swoje, w dodatku się nie mieszczą (wąskie sakwy), a gondola już dawno odjechała. Jechałem w tym sezonie takimi gondolami typ "w środku" w Obertauern i w Folgarii. Faktycznie załadunek szedł bez problemu, wyładunek też, warto jednakże apelować, aby ludzie te narty lekko otrzepali przed wejściem. W środku są takie dziury na te gondole i bariery. Na Kronplatzu już lata temu zrobili takie gondolo-wagoniki: bardzo duże. Do wagonika na Kasprowy też się wchodzi z całym sprzętem. Nie rozstrzygam, ale tendencja dziś jest jasna: idzie to w tym właśnie kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Do wagonika na Kasprowy też się wchodzi z całym sprzętem. przedwojenne wagony na Kasprowy miały z przodu koszyk do przewożenia nart. Obecnie we wszystkich kabinach poruszających się wahadłowo sprzęt bierze się do środka Najnowsza gondola na Mały Matterhorn jest w ruchu ciągłym ale na stacji zatrzymuje się całkowicie na 2 minuty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi