grimson Napisano Niedziela o 07:12 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 07:12 Takie tam z jedndniowki w Mielnie. Pierwsza wizyta w Mielnie od 2020 roku. Plaza została naprawiona po sztormie, który uszkodził jedną z lepszych tego typu miejscówek w PL. Na miejscu sporo ludzi, ale bez tłumów. Pogoda piękna. Sporo lokalów z gastro już otwartych. Droga do i z Mielna Ok, bez korków. Szczególnie z powrotem było pusto, przejechane na esce Koszalin- Szczecin 100km na tempomacie bez redukowania prędkości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano Niedziela o 17:24 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 17:24 10 godzin temu, grimson napisał: Takie tam z jedndniowki w Mielnie. Pierwsza wizyta w Mielnie od 2020 roku. Plaza została naprawiona po sztormie, który uszkodził jedną z lepszych tego typu miejscówek w PL. Na miejscu sporo ludzi, ale bez tłumów. Pogoda piękna. Sporo lokalów z gastro już otwartych. Droga do i z Mielna Ok, bez korków. Szczególnie z powrotem było pusto, przejechane na esce Koszalin- Szczecin 100km na tempomacie bez redukowania prędkości. Mielno niszczy. A serio, to kiedyś dostałem gratis jako dodatek do hamburgera płytę Tede właśnie w Mielnie, bo koncert był tego dnia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Niedziela o 19:34 Autor Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 19:34 2 godziny temu, sstar napisał: Mielno niszczy. A serio, to kiedyś dostałem gratis jako dodatek do hamburgera płytę Tede właśnie w Mielnie, bo koncert był tego dnia... Sporo wczoraj na miejscu dobrze zbudowanych i wydzieranych panów z Poznania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano Poniedziałek o 09:34 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 09:34 W dniu 22.06.2025 o 09:12, grimson napisał: przejechane Średnia prędkość 133km/h z ponad 500 km dystansu? Łoooo, ja bym się tym raczej nie chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Poniedziałek o 11:50 Autor Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 11:50 2 godziny temu, WojtekM napisał: Średnia prędkość 133km/h z ponad 500 km dystansu? Łoooo, ja bym się tym raczej nie chwalił. błąd GPS, widocznie zagłuszarki działają w pasie Pomorze-Wielkopolska 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano Poniedziałek o 14:51 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 14:51 2 godziny temu, grimson napisał: błąd GPS, widocznie zagłuszarki działają w pasie Pomorze-Wielkopolska 😁 A ja się zastanawiam dlaczego jechałeś na około do tego Mielna jak od siebie masz pewnie. 300 km? a Ty na granicę zachodnią dymasz…..po emigrantów miałeś kurs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Poniedziałek o 20:14 Autor Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 20:14 5 godzin temu, marcinn napisał: A ja się zastanawiam dlaczego jechałeś na około do tego Mielna jak od siebie masz pewnie. 300 km? a Ty na granicę zachodnią dymasz…..po emigrantów miałeś kurs Z tej prostej racji, że droga krajowa jednopasmowa to jakieś 100km, reszta to autostrada i droga ekspresowa. Znajomy jechał z moich okolic opłotkami do Mielna i czystej jazdy wyszło mu 5.5 godziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano Poniedziałek o 20:41 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 20:41 25 minut temu, grimson napisał: Z tej prostej racji, że droga krajowa jednopasmowa to jakieś 100km, reszta to autostrada i droga ekspresowa. Znajomy jechał z moich okolic opłotkami do Mielna i czystej jazdy wyszło mu 5.5 godziny. I pojechałeś na 1 dzień do Mielna ? Przeca to bez sensu. Nawet nie można zaimprezowac... Juz nie wspomne, ze jest przed sezonem wiec czynne są 3 budki z lodami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano Poniedziałek o 21:09 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 21:09 51 minut temu, grimson napisał: że droga krajowa jednopasmowa to jakieś 100km, no to faktycznie dałeś popalić, mnie się tylko raz udało z Gdańska do Zabrza zejść poniżej 4 godzin ale tam jest tylko autostrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano wczoraj o 05:29 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 05:29 8 godzin temu, Jusik2002 napisał: Juz nie wspomne, ze jest przed sezonem wiec czynne są 3 budki z lodami... I to już jest powód, żeby jechać tam w tym terminie, choćby na jeden dzień:-D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano wczoraj o 06:21 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 06:21 9 godzin temu, Jeeb napisał: no to faktycznie dałeś popalić, mnie się tylko raz udało z Gdańska do Zabrza zejść poniżej 4 godzin ale tam jest tylko autostrada Fakt. 133 to na PL bardzo wysoka średnia, choć im dłuższa trasa wyłącznie autostradowa tym łatwiej taką średnią osiągnąć. Tu dochodzi jeszcze fakt, że małe miasta na początku i końcu trasy więc nie trzeba długo się przebijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 06:53 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 06:53 10 godzin temu, Jusik2002 napisał: I pojechałeś na 1 dzień do Mielna ? Przeca to bez sensu. Nawet nie można zaimprezowac... Juz nie wspomne, ze jest przed sezonem wiec czynne są 3 budki z lodami... znakomita większość gastronomii, budek z towarem wszelakim już działa, więc nie to są tylko 3 budki z lodami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano wczoraj o 08:34 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 08:34 2 godziny temu, sstar napisał: Fakt. 133 to na PL bardzo wysoka średnia, choć im dłuższa trasa wyłącznie autostradowa tym łatwiej taką średnią osiągnąć. Tu dochodzi jeszcze fakt, że małe miasta na początku i końcu trasy więc nie trzeba długo się przebijać. i w zasadzie jedynie w PL do osiągnięcia, ostatnio jechałem do Paryża, mam z pod domu równe 500 i poniżej 5 godzin nie ma szans 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 09:14 Autor Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 09:14 31 minut temu, Jeeb napisał: i w zasadzie jedynie w PL do osiągnięcia, ostatnio jechałem do Paryża, mam z pod domu równe 500 i poniżej 5 godzin nie ma szans zależy o której godzinie wyjedziesz, ja opuściłem Mielno o 20.40. Pierwsza część drogi ekspresowej na Szczecin mocno pusto, zapięty tempomat i tak przejechałem ponad 100km bez redukcji prędkości. Potem wolniej w okolicach Szczecina, do Gorzowa dalej też było w porządku, bo pusto. Od Gorzowa był mały kibel, bo skończył się w tym mieście Speedway Grand Prix i dużo aut ruszyło w kierunku na autostradę. Potem autostrada na Poznań pusta, zmierzyłem się z poganiaczem długimi światłami -> BMW X5, SUV jechał dobre dwa złote. Przy 2zł 20gr odpuściłem wygłupy za kierownicą. Następnie krajówka nr 11 na moje miasto mocno pusta. Jechałem do Mielna w ciągu dnia, czas przejazdu 4 godz 39 min, V średnia 1zł 17gr. Tak więc wszystko zależy od pory dnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 23 godziny temu 7 godzin temu, grimson napisał: zależy o której godzinie wyjedziesz, ja opuściłem Mielno o 20.40. Pierwsza część drogi ekspresowej na Szczecin mocno pusto, zapięty tempomat i tak przejechałem ponad 100km bez redukcji prędkości. Potem wolniej w okolicach Szczecina, do Gorzowa dalej też było w porządku, bo pusto. Od Gorzowa był mały kibel, bo skończył się w tym mieście Speedway Grand Prix i dużo aut ruszyło w kierunku na autostradę. Potem autostrada na Poznań pusta, zmierzyłem się z poganiaczem długimi światłami -> BMW X5, SUV jechał dobre dwa złote. Przy 2zł 20gr odpuściłem wygłupy za kierownicą. Następnie krajówka nr 11 na moje miasto mocno pusta. Jechałem do Mielna w ciągu dnia, czas przejazdu 4 godz 39 min, V średnia 1zł 17gr. Tak więc wszystko zależy od pory dnia. Czym jechałeś? Niestety poganiaczy też nie lubię i czasem zdarzy się do skarbonki zajrzeć, ostatnio 2zl 30gr, nowe sprzęgło, nowa dusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 godziny temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 godziny temu 35 minut temu, sstar napisał: Czym jechałeś? Niestety poganiaczy też nie lubię i czasem zdarzy się do skarbonki zajrzeć, ostatnio 2zl 30gr, nowe sprzęgło, nowa dusza. Passat B8 2.0 TSI 190PS. Teoretycznie powinien pójść 2zł 40gr, ale jeszcze nie odważyłem się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, grimson napisał: Passat B8 2.0 TSI 190PS. Teoretycznie powinien pójść 2zł 40gr, ale jeszcze nie odważyłem się. A jaki ma moment obrotowy? To wkręcanie się na limit trochę trwa i potrzeba kawałek pustej niemieckiej autostrady. Edytowane 21 godzin temu przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu 30 minut temu, sstar napisał: A jaki ma moment obrotowy? To wkręcanie się na limit trochę trwa i potrzeba kawałek pustej niemieckiej autostrady. 320 Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 12 godzin temu 10 godzin temu, grimson napisał: powinien pójść 2zł 40gr, ale jeszcze nie odważyłem się. Odwagi! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, WojtekM napisał: Odwagi! może będzie informacja w mediach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Jeeb napisał: może będzie informacja w mediach Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi