marcinn Posted July 31 Report Share Posted July 31 Pewnie sporo osób o tym miejscu słyszało i korzystało. Ja pierwszy raz miałem możliwość w weekend tam być z rodzinką i powiem Wam że jestem bardzo miło zaskoczony Dwie godziny jazdy autem praktycznie do centrum Krakowa-kąpielisko znajduje się ok 3,5 km od Wawelu i jakże inne bardzo pozytywne doświadczenia…jak by nie z PL, ładne widoki, błękitna woda-Polska Chorwacja 🤭 Kąpielisko-( pozostałości kamieniołomu) jest spore , darmowe z pełnym węzłem sanitarnym , ratownikami i różne strefy do kąpieli.Przy wejściu dostaje się opaskę i zostaje wpuszczonych max 600 osób . Jest i strefa dla naszych milusińskich zwierzaków. Didatkowo jest miejsce do wspinaczki po skałkach i wyznaczone miejsce na biwakowanie,a i na rowerku jest gdzie pochasać Ogólnie jestem pod wrażeniem i na bank odwiedzę to miejsce jeszcze 👌 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted July 31 Report Share Posted July 31 O której trzeba być żeby się załapać na wejście "w pierwszej turze"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted July 31 Author Report Share Posted July 31 5 minut temu, zając napisał: O której trzeba być żeby się załapać na wejście "w pierwszej turze"? Ja byłem ciut po 9 rano i już była spora kolejka…. tak więc jak najwcześniej Oficjalnie otwierają o 10 ale już wpuszczają od 9 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted July 31 Report Share Posted July 31 Jeździłem tam jak jeszcze osiedli naokoło nie było..przełom 80/90' ..testowaliśmy pierwsze amatorskie echosondy sprowadzone ze stanów.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted August 1 Report Share Posted August 1 17 godzin temu, marcinn napisał: Ja byłem ciut po 9 rano i już była spora kolejka…. tak więc jak najwcześniej Oficjalnie otwierają o 10 ale już wpuszczają od 9 Ok, rozumiem że teren wokół - np. oznaczony na google jako "park Zakrzówek", ścieżki i punkt widokowy, etc. są ogólnodostępne cały czas? Myślę o podjechaniu na moto z Katowic w jakiś mniej atrakcyjny pogodowo czas celem zwiadu przed ewentualnym odwiedzeniem kiedyś kąpieliska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted August 1 Author Report Share Posted August 1 12 godzin temu, zając napisał: Ok, rozumiem że teren wokół - np. oznaczony na google jako "park Zakrzówek", ścieżki i punkt widokowy, etc. są ogólnodostępne cały czas? Myślę o podjechaniu na moto z Katowic w jakiś mniej atrakcyjny pogodowo czas celem zwiadu przed ewentualnym odwiedzeniem kiedyś kąpieliska Tak ogólnodostępne cały czas Poz.motorowo 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted August 6 Report Share Posted August 6 W dniu 1.08.2024 o 09:11, zając napisał: Ok, rozumiem że teren wokół - np. oznaczony na google jako "park Zakrzówek", ścieżki i punkt widokowy, etc. są ogólnodostępne cały czas? Myślę o podjechaniu na moto z Katowic w jakiś mniej atrakcyjny pogodowo czas celem zwiadu przed ewentualnym odwiedzeniem kiedyś kąpieliska Zapraszam, w niedzielę były pustki, ale w sobotę padało wieczorem. pozdrawiam 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted August 7 Author Report Share Posted August 7 No i wygląda na to że zaczyna się szukanie kasiorki… Właśnie w radiu słyszałem że chcą wprowadzić opłaty od następnego sezonu 5 zł miejscowi 10 zł przyjezdni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted August 7 Report Share Posted August 7 59 minut temu, marcinn napisał: No i wygląda na to że zaczyna się szukanie kasiorki… Właśnie w radiu słyszałem że chcą wprowadzić opłaty od następnego sezonu 5 zł miejscowi 10 zł przyjezdni A to wstęp był darmowy?! Wow. Ale zaproponowane kwoty to chyba nie jest specjalnie wygórowana cena zważywszy na koszty utrzymania. Wszystkie miejskie baseny w Kato mają jakiś cennik - preferencyjny przeważnie dla mieszkańców miasta oraz dzieci, młodzieży i emerytów (dla dzieciaków kiedyś były bezpłatne baseny miejskie w wakacje, ale nie jestem na bieżąco). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted August 7 Report Share Posted August 7 Będzie tam ktoś w sobotę poi poludniu?Wypadałoby się wreszcie wybrać,jeśli nigdy tam nie byłem,a urodziłem się w KRK,5 lat na studiach,i teraz często bywam,ale zawsze Bagry i Przylasek,bo wake... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted August 7 Report Share Posted August 7 6 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Będzie tam ktoś w sobotę poi poludniu? Gwarantuję Ci Zbychu że jeśli tylko pogoda dopisze to nie będziesz tam sam.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lski@interia.pl Posted August 7 Report Share Posted August 7 2 godziny temu, Lexi napisał: Gwarantuję Ci Zbychu że jeśli tylko pogoda dopisze to nie będziesz tam sam.. Pytałem o dobre towarzystwo,ostatnio słyszałem tylko o bywalcach goniących się z maczetami... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosworth240 Posted August 8 Report Share Posted August 8 @lski@interia.pl - jako, że mieszkam w linii prostej jakieś 800-900 metrów od Zakrzówka, to może i bym się wybrał, ale jak wiesz akurat jestem TU (zaproszenie na halę aktualne, więc jakby co to dzwoń): 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted August 10 Report Share Posted August 10 W dniu 7.08.2024 o 13:05, lski@interia.pl napisał: Będzie tam ktoś w sobotę poi poludniu?Wypadałoby się wreszcie wybrać,jeśli nigdy tam nie byłem,a urodziłem się w KRK,5 lat na studiach,i teraz często bywam,ale zawsze Bagry i Przylasek,bo wake... Ja się deklaruję, wysłałem Ci numer na priv. Sorry że tak późno, ale w sobotę to trudno coś ustalić na pewniaka, jak się w domu nie rządzi😉, tylko sprząta. pozdro 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekbtl Posted August 10 Report Share Posted August 10 @lski@interia.pl jakby coś to jestem i szukam Cię w tym tłumie, ale nikogo nie widzę w …… kolorowej gumie😉. pozdro 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts