Narty - skionline.pl
Jump to content

Kąpielisko Zakrzówek

Recommended Posts

Pewnie sporo osób o tym miejscu słyszało i korzystało.

Ja pierwszy raz miałem możliwość w weekend tam być z rodzinką i powiem Wam że jestem bardzo miło zaskoczony 

Dwie godziny jazdy autem praktycznie do centrum Krakowa-kąpielisko znajduje się ok 3,5 km od Wawelu i jakże inne bardzo pozytywne doświadczenia…jak by nie z PL, ładne widoki, błękitna woda-Polska Chorwacja 🤭

Kąpielisko-( pozostałości kamieniołomu) jest spore , darmowe z pełnym węzłem sanitarnym , ratownikami i różne strefy do kąpieli.Przy wejściu dostaje się opaskę i zostaje wpuszczonych  max 600 osób .

Jest i strefa dla naszych milusińskich zwierzaków.

Didatkowo jest miejsce do wspinaczki po skałkach i wyznaczone miejsce na biwakowanie,a i na rowerku jest gdzie pochasać 

Ogólnie jestem pod wrażeniem i na bank odwiedzę to miejsce jeszcze 👌

IMG_5708.jpeg

IMG_5709.jpeg

IMG_5711.jpeg

IMG_5713.jpeg

IMG_5716.jpeg

IMG_5715.jpeg

IMG_5714.jpeg

IMG_5719.jpeg

IMG_5720.jpeg

IMG_5721.jpeg

IMG_5726.jpeg

IMG_5727.jpeg

IMG_5722.jpeg

IMG_5728.jpeg

IMG_5732.jpeg

• Like 11
  • Thanks 1

5 minut temu, zając napisał:

O której trzeba być żeby się załapać na wejście "w pierwszej turze"?

Ja byłem ciut po 9 rano i już była spora kolejka…. tak więc jak najwcześniej 

Oficjalnie otwierają o 10 ale już wpuszczają od 9

• Like 1
  • Thanks 1

17 godzin temu, marcinn napisał:

Ja byłem ciut po 9 rano i już była spora kolejka…. tak więc jak najwcześniej 

Oficjalnie otwierają o 10 ale już wpuszczają od 9

Ok, rozumiem że teren wokół - np. oznaczony na google jako "park Zakrzówek", ścieżki i punkt widokowy, etc. są ogólnodostępne cały czas? Myślę o podjechaniu na moto z Katowic w jakiś mniej atrakcyjny pogodowo czas celem zwiadu przed ewentualnym odwiedzeniem kiedyś kąpieliska :D

12 godzin temu, zając napisał:

Ok, rozumiem że teren wokół - np. oznaczony na google jako "park Zakrzówek", ścieżki i punkt widokowy, etc. są ogólnodostępne cały czas? Myślę o podjechaniu na moto z Katowic w jakiś mniej atrakcyjny pogodowo czas celem zwiadu przed ewentualnym odwiedzeniem kiedyś kąpieliska :D

Tak ogólnodostępne cały czas

Poz.motorowo 

IMG_1131.jpeg

• Like 4

W dniu 1.08.2024 o 09:11, zając napisał:

Zapraszam, w niedzielę były pustki, ale w sobotę padało wieczorem.

pozdrawiam

IMG_4564.thumb.jpeg.56647c7e643c1a6f65d7804e4c9430c4.jpeg

• Like 2

59 minut temu, marcinn napisał:

No i wygląda na to że zaczyna się szukanie kasiorki…

Właśnie w radiu słyszałem że chcą wprowadzić opłaty od  następnego sezonu

5 zł miejscowi 

10 zł przyjezdni

A to wstęp był darmowy?! Wow. Ale zaproponowane kwoty to chyba nie jest specjalnie wygórowana cena zważywszy na koszty utrzymania. Wszystkie miejskie baseny w Kato mają jakiś cennik - preferencyjny przeważnie dla mieszkańców miasta oraz dzieci, młodzieży i emerytów (dla dzieciaków kiedyś były bezpłatne baseny miejskie w wakacje, ale nie jestem na bieżąco).

• Like 1

W dniu 7.08.2024 o 13:05, lski@interia.pl napisał:

Będzie tam ktoś w sobotę poi poludniu?Wypadałoby się wreszcie wybrać,jeśli nigdy tam nie byłem,a urodziłem się w KRK,5 lat na studiach,i teraz często bywam,ale zawsze Bagry i Przylasek,bo wake...

Ja się deklaruję, wysłałem Ci numer na priv. Sorry że tak późno, ale w sobotę to trudno coś ustalić na pewniaka, jak się w domu nie rządzi😉, tylko sprząta.

pozdro

• Like 1
  • Haha 1