Narty - skionline.pl
Jump to content

Testy Iron Man naszych kadr

lski@interia.pl

Recommended Posts

https://www.facebook.com/groups/828481854637360      

bardzo ciekawe wyniki testów naszych kadr,łącznie z Maryną i Habdasem.Dla tych kolegów,którzy mają nienaganną technikę,a swe braki narciarskie  widzą w motoryce,teraz mogą zobaczyć,ile trzeba byłoby dźwignąć w przysiadzie ze sztangą,albo ile razy podciągnąć się na drążku,by jeździć jak Maryna czy Habdas...

• Like 2

12 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

https://www.facebook.com/groups/828481854637360      

bardzo ciekawe wyniki testów naszych kadr,łącznie z Maryną i Habdasem.Dla tych kolegów,którzy mają nienaganną technikę,a swe braki narciarskie  widzą w motoryce,teraz mogą zobaczyć,ile trzeba byłoby dźwignąć w przysiadzie ze sztangą,albo ile razy podciągnąć się na drążku,by jeździć jak Maryna czy Habdas...

Super materiał. 

Analizując wyniki Maryny, waga ciała 58,5kg:

- przysiad ze sztangą: 110kg, prawie 2x waga ciała!

- wyciskanie ławka leżąc: 57,5k, a więc prawie idealnie 1x waga ciała. 

- podciąganie na drążku: 15x

Pokażcie mi forumowicza, który przy wadze np 85kg robi przysiad ze sztangą 170kg, podciąga się na drążku 15x i ciśnie na klatę dobre 100kg [tak, wiem, facetom łatwiej idzie wyciskanie niż kobietom].

Do tego Maryna trenuje stricte narciarstwo alpejskie, a nie sporty siłowe.

image.thumb.png.d000812ece91c96ff3a4b244b3c0d52e.png

• Like 1

1 godzinę temu, grimson napisał:

Super materiał. 

Analizując wyniki Maryny, waga ciała 58,5kg:

- przysiad ze sztangą: 110kg, prawie 2x waga ciała!

- wyciskanie ławka leżąc: 57,5k, a więc prawie idealnie 1x waga ciała. 

- podciąganie na drążku: 15x

Pokażcie mi forumowicza, który przy wadze np 85kg robi przysiad ze sztangą 170kg, podciąga się na drążku 15x i ciśnie na klatę dobre 100kg [tak, wiem, facetom łatwiej idzie wyciskanie niż kobietom].

Do tego Maryna trenuje stricte narciarstwo alpejskie, a nie sporty siłowe.

image.thumb.png.d000812ece91c96ff3a4b244b3c0d52e.png

Tak,mnie też zaskoczył poziom wyników w sile statycznej. u tych najlepszych.Ale z forumowiczami nie jest tak źle,jak myślisz,znam takiego,który choć  w niektórych na górę  -ilość podciągnięć i wyciskanie na klatę,robi mniej więcej to,o co pytasz przy wadze 87 kg i wieku 72 lata...

• Like 1

2 minuty temu, lski@interia.pl napisał:

Tak,mnie też zaskoczył poziom wyników w sile statycznej. u tych najlepszych.Ale z forumowiczami nie jest tak źle,jak myślisz,znam takiego,który choć  w niektórych na górę  -ilość podciągnięć i wyciskanie na klatę,robi mniej więcej to,o co pytasz przy wadze 87 kg i wieku 72 lata...

w wieku +70 masa mięśniowa, bez stymulacji, idzie już mocno w dół, co za tym idzie siła zostaje w szczątkowej wartości z czasów prime time.

dlatego szacunek dla forumowicza za trzymanie ręki na pulsie w kwestii sprawności fizycznej. Niejeden 20 latek zrobi max 3 podciągnięcia, a na ławce poziomej walczy z wyciśnięciem 40kg...