Jeeb Napisano 2 Listopad 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 W dniu 31.10.2023 o 14:43, moloo napisał: Gdzie szukać zorganizowanych wyjazdów w ten rejon ? najlepiej przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 46 minut temu, Jeeb napisał: najlepiej przez internet Kurwa uwielbiam tę chęć pomocy innym tu na tym NOWYM forum. Kiedyś dawno, dawno to byli tu ludzie, na których pomoc zawsze można było liczyć. Szkoda, że tamto forum już dawno umarło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 2 minuty temu, moloo napisał: Kurwa uwielbiam tę chęć pomocy innym tu na tym NOWYM forum. Kiedyś dawno, dawno to byli tu ludzie, na których pomoc zawsze można było liczyć. Szkoda, że tamto forum już dawno umarło. Organizatorów wyjazdów narciarskich znajdziesz na FB i, niedobitki, na skiforum.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 Zobacz w ofercie z dojazdem własnym new-dama a dla studentów i młodych snow show. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 39 minut temu, moloo napisał: Kurwa uwielbiam tę chęć pomocy innym tu na tym NOWYM forum. Kiedyś dawno, dawno to byli tu ludzie, na których pomoc zawsze można było liczyć. Szkoda, że tamto forum już dawno umarło. Forum umarło, ale nie zastanowisz się dlaczego? Zwróć uwagę jak miło zwracasz się do innych, a oczekujesz pomocy? Po drugie, "uwielbiam" tego typu pytania - otwarte. Sam otrzymuję kilka dziennie w stylu - Panie Jacku jakie narty mam kupić? Zawsze odpowiadam - Czerwone! Napisz coś więcej: jaki termin, jaki standard, czy z biurem itd. A wtedy możesz liczyć na pomoc, a nie - Podajcie mi na tacy, a jak nie, to Was obrzucę błotem. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 14 minut temu, JC napisał: Forum umarło, ale nie zastanowisz się dlaczego? Zwróć uwagę jak miło zwracasz się do innych, a oczekujesz pomocy? Po drugie, "uwielbiam" tego typu pytania - otwarte. Sam otrzymuję kilka dziennie w stylu - Panie Jacku jakie narty mam kupić? Zawsze odpowiadam - Czerwone! Napisz coś więcej: jaki termin, jaki standard, czy z biurem itd. A wtedy możesz liczyć na pomoc, a nie - Podajcie mi na tacy, a jak nie, to Was obrzucę błotem. Do nikogo źle się nie zwróciłem - napisałem co sądzę o takiej odpowiedzi. Jak ktoś chce pomóc to pomoże, napisałem, że zorganizowane. Inteligentny człowiek domyśli się, że jak nie podaje terminu to nie jest on dla mnie ważny, jak nie podaje standardu też nie ma on znaczenia. Jak nie podaje warunków brzegowych nie są one dla mnie ważne. No ale cóż musisz bronić tego forum, bo starych bywalców już tu nie ma a za chwile nie będzie nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 53 minuty temu, moloo napisał: Kiedyś dawno, dawno to byli tu ludzie, na których pomoc zawsze można było liczyć. Szkoda, że tamto forum już dawno umarło. Dalej sporo osób jest tutaj pomocnych, zawsze można iść na inne forum gdzie jest za to prawie samo szambo (też zaczyna się na s...) Ski Online mi odpowiada i lubię tutaj zaglądać i pisać. Żeby być w temacie wątku, raz byłem na nartach w Dolinie Aosty dawno temu w 2010 roku, wyjazd zorganizowany z krakowskim biurem na W. Ostatnio byłem turystycznie / trekingowo w dolinie Aosty, również w Cervini, leciałem z Krakowa do Turynu Ryanairem, niestety na zimowy rozkład obcięli to połączenie (Swoją drogą co za debil na to wpadł??!! Kasowanie połączenia m.in. narciarskiego w fajny region gdzie jest daleko z Polski i ludzie pewnie wybrali by się samolotem.) Kiedyś chętnie bym się z powrotem tam wybrał na narty ale na wyjazd zorganizowany przez siebie, szkoda że to dosyć daleko... 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 (edytowane) Godzinę temu, moloo napisał: Kurwa uwielbiam tę chęć pomocy innym tu na tym NOWYM forum. Kiedyś dawno, dawno to byli tu ludzie, na których pomoc zawsze można było liczyć. Szkoda, że tamto forum już dawno umarło. Mój znajomy korzystał dwukrotnie z tej oferty https://viaeuropa.com.pl/pl/ To wprawdzie cała Aosta ale koncept jest fajny i skoro nie masz warunków brzegowych to.... voila Edit - jest też tam oferta stacjonarna w Cervinii Edytowane 2 Listopad 2023 przez Capricorn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Listopad 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 50 minut temu, JC napisał: a jak nie, to Was obrzucę błotem. dzięki Jacku bo już myślałem że dostanę bana na 2 tygodnie za moją "poradę" 1 godzinę temu, Wujot napisał: Organizatorów wyjazdów narciarskich znajdziesz na FB i, niedobitki, na skiforum.pl no czyli też w Internecie, na skiforum to raczej wyjazdy w rejony ze skipassem sezonowym bo busikarze mają wtedy większą przebitkę 32 minuty temu, pawelb91 napisał: krakowskim biurem na W. pewnie WYGODA 🙂 spotkałem ich nawet na stoku w Cervinia w lutym tego roku też spotkałem fajną grupę, nawet piwo mi postawili ale biuro było z Bydgoszczy 1 godzinę temu, moloo napisał: Kurwa 7 sekund szukania po wpisaniu do googlarki "Cervinia wyjazd na narty" https://www.primoris.pl/oferta/wyjazdy-na-narty?kraj=Włochy®ion=Aosta&dorosli=2&sortuj=ceny|asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 5 minut temu, Jeeb napisał: 7 sekund szukania po wpisaniu do googlarki "Cervinia wyjazd na narty" https://www.primoris.pl/oferta/wyjazdy-na-narty?kraj=Włochy®ion=Aosta&dorosli=2&sortuj=ceny|asc no i wreszcie się na coś przydałeś, a nie p...., żeby w necie sobie poszukać. Nie lepiej się nie odzywać niż tak pisać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Listopad 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 2 godziny temu, moloo napisał: no i wreszcie się na coś przydałeś, a nie p...., żeby w necie sobie poszukać. Nie lepiej się nie odzywać niż tak pisać ? zawsze to zrobił się ruch na forum, napisz kiedy tam będziesz to może będzie okazja napić się piffka w miłych okolicznościach . Będę się tam kręcił po okolicy na przełomie lutego i marca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2024 dobry znak - pierwszy opad w Zermatt https://zermatt.roundshot.com/zermatterhof/#/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń Takie pytanko: kiedy w Szwajcarii jest wysoki, a kiedy niski sezon? Czy się mylę czy to się zgadza, że ceny skipassów w takim np. Zermatt wychodzą o ok. 100 euro drożej na 6 dni niż w topowym austriackim czy włoskim ośrodku? (poniżej ze strony matterhornparadise.ch/ - karnet 1 os/6 dni) Czy są jakieś duże, wyraźnie tańsze ośrodki narciarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń (edytowane) @zając Hmmm ciekawe, jak sie kupi po stronie Cervini na 6 dni ale ważny też w Zermatt to wychodzi w sezonie €449 (od 26 października do 4 maja) a sama włoska strona Cervinia + Valtournenche to €322. https://drive.google.com/file/d/1mXQHehvBzR39FtN9t_5SFMKihn1bmam4/view Edytowane 24 Styczeń przez pawelb91 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń @zając Także ceny od włoskiej strony lepsze również na międzynarodowy skipass razem z Zermatt, ale jest pewien haczyk. Trzeba zawsze startować po Włoskiej stronie (Valido a Cervinia e Zermatt. Primo ingresso giornaliero da effettuarsi in territorio italiano.) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń No ok, jakieś inne patenty na "tańszą Szwajcarię"? tym razem widzę że raczej odpuścimy, ale przyszłościowo pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 20 minut temu, zając napisał: No ok, jakieś inne patenty na "tańszą Szwajcarię"? tym razem widzę że raczej odpuścimy, ale przyszłościowo pytam. no niestety Euro traci rocznie ok 10% w stosunku do Franka, nie ma szans na zmianę i kolejny sezon będzie tylko droższy. W tym sezonie kupiłem Magic Pass za 420 CHF z ubezpieczeniem https://www.magicpass.ch/de/stations?page=1&states[]=3&keyword=null ale trzeba jechać na więcej niż tydzień aby zaczęło się opłacać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń (edytowane) 34 minuty temu, zając napisał: No ok, jakieś inne patenty na "tańszą Szwajcarię"? tym razem widzę że raczej odpuścimy, ale przyszłościowo pytam. Trzeba wziąć dużo dzieci do lat 9. One są za darmo. Kiedyś tu liczyłem i tygodniowy skipass dla 2 dorosłych plus 3 dzieci w wieku 3-9 lat wychodzi tyle samo w Zermatt co w Małym Cichym zo dokładnością do jakiś 50 zł. Edytowane 24 Styczeń przez Hextor 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 3 minuty temu, Hextor napisał: tyle samo w Zermatt co w Małym Cichym dobre 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń To nie jest żart, serio tak wychodzi. W Małym Cichym różnica pomiędzy np. 4 latkiem, a dorosłym jest minimalna. Z tego co pamiętam to 5 zł. Więc jadąc rodzina musisz tam kupić 5 Skipassów, a w Zermatt tylko dwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń Godzinę temu, Hextor napisał: To nie jest żart, serio tak wychodzi. W Małym Cichym różnica pomiędzy np. 4 latkiem, a dorosłym jest minimalna. Z tego co pamiętam to 5 zł. Więc jadąc rodzina musisz tam kupić 5 Skipassów, a w Zermatt tylko dwa. Pamiętam to zestawienie. Szokujące może dla niektórych i pokazujące że narciarstwo w Polsce (w większości miejsc) jest totalnie nieopłacalne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 5 minut temu, pawelb91 napisał: Pamiętam to zestawienie. Szokujące może dla niektórych i pokazujące że narciarstwo w Polsce (w większości miejsc) jest totalnie nieopłacalne. Dzisiaj było na gazeta.pl że rodzina 2+2 wydała w Białce w jeden dzień 1600zł, czyli 400zł za osobę. Nocleg, karnety, jedzenie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 25 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 10 godzin temu, MarioJ napisał: Dzisiaj było na gazeta.pl że rodzina 2+2 wydała w Białce w jeden dzień 1600zł, czyli 400zł za osobę. Nocleg, karnety, jedzenie. to chyba tanio opędzlowali biorąc pod uwagę że jedna noc w Białce dla takiej rodziny może kosztować 847 euro https://www.booking.com/hotel/pl/hotel-bania-bialka-tatrzanska.de.html?aid=311092&label=pensjonat-bania-bialka-tatrzanska-NQlj88ntNTvzvKbJ3pRvdgS389534569910%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atikwd-298308182350%3Alp9044756%3Ali%3Adec%3Adm%3Appccp%3DUmFuZG9tSVYkc2RlIyh9Ye8F2ouj63ytmVgm98r--p8&sid=026f603e149e0f1e3cbeaf3a6290d26b&age=10&age=8&all_sr_blocks=27242109_388308750_4_1_0&checkin=2025-02-08&checkout=2025-02-09&dest_id=-493372&dest_type=city&dist=0&group_adults=2&group_children=2&hapos=1&highlighted_blocks=27242109_388308750_4_1_0&hpos=1&matching_block_id=27242109_388308750_4_1_0&no_rooms=1&req_adults=2&req_age=10&req_age=8&req_children=2&room1=A%2CA%2C8%2C10&sb_price_type=total&sr_order=popularity&sr_pri_blocks=27242109_388308750_4_1_0__357000&srepoch=1737795571&srpvid=c9c23f33095b029e&type=total&ucfs=1& 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj (edytowane) kilka fotek z 14.02.2025, na Małym Matterhornie wiało ponad 100Km/h i przejazd na włoską stronę był niemożliwy. W całym ośrodku przewaga narciarzy z Północnej Ameryki Edytowane 17 Maj przez Jeeb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 29 Maj Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj Janie, gdzie mieliście nocleg? Albo gdzie Twoim zdaniem najbardziej optymalnie jest startować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi