gregor_g4 Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 Jak co sezon, zakładam ten temat. Jak co sezon od świąt urzęduje w Korbielowie. W tym roku będzie tak samo i w miarę możliwości będę Was informować co się dzieje na Pilsku Oczywiście mile są widziane tutaj (a nawet zalecane!) relacje forumowiczów jeżdzących w Korbielowie W tym roku sezon ruszył wyjątkowo wcześnie - mi nie dane było skorzystać, ale na forum mamy już relacje Górala spod Skrzycznego, z jazdy na Solisku - śnieg jest, to najważniejsze Miejmy nadzieję, że ten wczesny start to zapowiedź długiej i śnieżnej zimy. No i na koniec - jeśli ktoś z Was, będzie się wybierać i ma ochotę się spotkać w celach towarzysko-narciarskich to piszcie Może w zimę jakiś WZF na Pilsku? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 gregor , jak tylko zima dopisze , to trzeba będzie koniecznie powtórzyć jakieś wspólne freerajdowanie na Pilsku serdecznie pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Aklim, zdecydowanie jestem za - juz pare sezonów minęło od naszej wspólnej jazdy W prognozach od środy widać dwudniową odwilż, która może ominąć najwyższe partie, a po niej małą dostawę białego Jednak nawet ta odwilż się przyda - w gorach jest bardzo dużo jak na tą porę roku śniegu i zrobi on idealny podkład na cały sezon, żeby to stopniało musiałby przyjść armagedon jak na przełomie 2013/14 silny halny przez kilka dni i temperatury powyżej 10 stopni na plusie.Póki co Solisko śnieży, wczoraj ok 17 w Korbielowie było -10.Wieczorna jazda od 16 na Solisku i od 17 na Babie do 20 w cenie odpowiednio 20 i 15 pln, to chyba najlepsza oferta w kraju na spędzenie narciarskiego popołudnia.Wysłane za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 2 godziny temu, gregor_g4 napisał: Wieczorna jazda od 16 na Solisku i od 17 na Babie do 20 w cenie odpowiednio 20 i 15 pln, to chyba najlepsza oferta w kraju na spędzenie narciarskiego popołudnia. Właśnie o tym przeczytałem na wiadomej stronce i chyba jutro po pracy pojadę na BABĘ... Kończe o 16, więc ich skipass wpisuje się idealnie. Jak pogoda dopisze, to ja też się pisze na WZF, może być freeride. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 2 godziny temu, johnny_narciarz napisał: Właśnie o tym przeczytałem na wiadomej stronce i chyba jutro po pracy pojadę na BABĘ... Kończe o 16, więc ich skipass wpisuje się idealnie. Jak pogoda dopisze, to ja też się pisze na WZF, może być freeride. Ja też jadę, ale w czwartek na Babę - tylko ja z Żywca po pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Kiedy? Przyjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Ja na razie robota od rana do wieczora ale po weekendzie będę tam wpadał na wieczorne szusowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 6 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Właśnie o tym przeczytałem na wiadomej stronce i chyba jutro po pracy pojadę na BABĘ... Kończe o 16, więc ich skipass wpisuje się idealnie. Jak pogoda dopisze, to ja też się pisze na WZF, może być freeride. ok, ale pod warunkiem, że teraz narty nie zgubisz :D:D widzę, że szykuje się spora ekipa ze skionline, szkoda że mnie tam nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 (edytowane) 4 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Kiedy? Przyjadę. To do mnie ? Nie rozumiem - pytasz o co ? Kurcze pogubiłem się Edytowane 6 Grudzień 2016 przez moloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 4 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Kiedy? Przyjadę. Darek, jak się uda, to może nawet jutro. W weekend ma być odwilż, nawet do +10, więc lepiej wykorzystać chwilę. 31 minut temu, gregor_g4 napisał: ok, ale pod warunkiem, że teraz narty nie zgubisz :D:D Tym razem zabiorę konkretne narty, a nie "biegówki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 kolejne video z Pilska, z dzisiaj święta zapowiadają się Miodnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Dziś Korbielove Warunki na górze bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 super foty, dawno tak nie było w grudniu, a co najważniejsze na horyzoncie bez żadnej poważnej odwilży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 (edytowane) Cóż, relacji z tego napisać nie da ale zastępstwo jest. Dziś mój brat samotnie na Pilsku. Edytowane 17 Grudzień 2016 przez Góral spod Skrzycznego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 Cześć, a jaki warun na Babie - wybieram się w środę albo w czwartek, ale wieczorem - po 16:30 i nie wiem czy jechać na Kamienną - Solisko czy na Babę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 (edytowane) Ze względu na oszczędności z powodu mojej niedyspozycji narciarskiej moje dzieci znów dzisiaj szaleją w Korbielowie a tatuś gotuje ? Edytowane 19 Grudzień 2016 przez Góral spod Skrzycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 23 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Dzisiaj z rana w Korbielowie -8, i slonce przebijajace zza chmur. Sennie i pusto - wszyscy szykują się do świąt. Miałem zrobić mały rekonesans, ale wpadła mi godzinka nauki z grupką, więc poruszałem się godzinę na Cypisku - wyciąg nie działał dopiero po godzinie zjawił się właściciel i odpalił dla kilku Zapaleńców. Śniegu niewiele, ale jest biało i zimowo, warunki ok.Do tego ciekawe prognozy - śnieg na przemian z deszczem, dla szczytu sam śnieg - generalnie opady w dużej ilości i jak to w górach - małe wachnięcie temperatury spowoduje że będzie to śnoeg albo deszcz.Trzymajmy kciuki by z nieba spadł biały puch;)))Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 24 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 W wigilijny poranek w Korbielowie -3stopnie.Rozmawiałem ze starym góralem - moim dziadkiem:) i mówi że tu odwilży nie będzie, babcia to potwierdziła, więc ja jestem o zimę spokojny;)Wg prognoz dzisiaj po południu ma zacząć pruszyć, a jutro niby deszcz, a później znów śnieg - zobaczymy jak będzie, oby deszcz ominął góry.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 Trzymamy kciuki za śnieg przynajmniej na "piętrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Mała aktualizacja:Niestety prognozy się sprawdziły, była odwilż i deszcz. Dzisiaj już temperatura jest w okolicach 0, a od rana pada z przerwami śnieg, ale w połaczeniu z silnym wiatrem, wiec co nasypie to wywiewa...Sniegu na trasach odwilz nie zabrala, bo byla zbyt krotka a snieg byl zmrozony. Niestety po tych opadach deszczu jest lodowisko - szczegolnie na malych wyciagach.Dzisiaj godzine relreacyjnie pojezdzilem na Babie, oblodzenia jedynie w paru miejscach, snieg szybki warunki dobre.Ludzi praktycznie brak, na Solisku jedynie troche wiecej.Jutro znowu Baba;)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 30 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Kolejna aktualizacja:Od ostatniego wpisu i powrotu zimy temperatury ciągle na minusie. Obecnie -9.Były opady śniegu, ale niestety niewielkie, połączone z Barbarą, więc praktycznie wszystko wywiało.Jest 3-5cm pierzyny z tego co spadło. Na Babie i Solisku wykorzystują mróz i naśnieżają.Jeżdżę codziennie na Babie - warunki są ok, jest twardo i szybko, kilka oblozzeń na trasie, ludzi mniej niż na Solisku, także jazda bez kolejek.Czekamy na Nowy Rok i śnieg ale i tak w przeciągu kilku ostatnich lat, mamy najlepsze warunki narciarskie w tym okresie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 (edytowane) Dziś Korbielove bo gdzie niby indziej... Fotki takie jak z przed 2 tyg więc trochę nudno ale musi wystarczyć. Warunki na trasach bardzo dobre/dobre miejscami wyłazi lód. Warunki są jednak odrobinę gorszę niż 2 tygodnie temu lecz sam naturalny śnieg więc nie ma co narzekać Edytowane 30 Grudzień 2016 przez Gość dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 (edytowane) W dodatku podobno śnieżą "Bucynkę" - chyba dla umożliwienia zjazdu z góry, bo na kanapę to już chyba ciężko co liczyć - ale jak BSA ruszyło to sobie tak pomyślałem, że Ci z Korbielowa mogli by pójść do ziomków ze Szczyrku - spytać się - "a jak u Wos to w końcu fungo"??? - podpatrują, dinksy poprawiją, knefle wciskają i ... Bucynka w końcu może Panocku też by i rusyła - a tak nie ...... nie powiem co - zbita P.S. - Ok - teraz wszystko doczytałem już w otwartym w następnej kolejności wątku: "Polska warunki narciarskie" - czyli Panocku jednak u BSA nie podpatrzyli... Edytowane 30 Grudzień 2016 przez fundu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Jak widać na fotach od Sapienta na górze warunki dobre/bardzo dobre, na dole jest podobnie. Twardy szybki śnieg, miejscami oblodzenia.Od 3 dni w Korbielowie pełna lampa, rano w cieniu jest od -5 do -10 ale w ciągu dnia ok 11-12 odczuwalna temperatura jest grubo na plusie - jazda wiosenna bez czapki i kurtki.Na horyzoncie sporo opady przed 3 Króli, także trzymać kciuki żeby prognozy się sprawdziły.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Jeszcze takie poglądowe foto, Cypisek, a w tle przeciwstok, ulica Widokowa w Korbielowie. Ekspozycja południowa i wszystko wytopione, stoki do jazdy północne i nawet pomimo operującego słońca dalej twarde Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi