FerraEnzo Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Koledzy i koleżanki, w sumie mamy już zarezerwowane mieszkanie w Dolinie Ziller, ale znajomy pokazał mi Soll Skiwelt. Z zakwaterowaniem w Westendorf wygląda to na prawdę fajnie. Jedynie co mnie martwi to wysokość. Maks 1800. Jak tam ze śniegiem między 11 - 18 Marca ? W zeszłym roku byliśmy w Zillertal w tym samym terminie i poniżej 1500 metrów było miękko. Byłbym wdzięczny za porady Bo sam ośrodek wygląda bardzo fajnie, zwarty, wszędzie blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 (edytowane) 18 minutes ago, FerraEnzo said: Jedynie co mnie martwi to wysokość. Maks 1800. Jak tam ze śniegiem między 11 - 18 Marca ? W zeszłym roku byliśmy w Zillertal w tym samym terminie i poniżej 1500 metrów było miękko. W zeszłym roku byłem w tym terminie w Wagrain, podobne wysokości. W nocy był mróz, więc stoki z rana twarde. Po południu wszystko miękło, od samej góry. Byłem też kiedyś w tym terminie w Zillertal i było mega ciepło, w dolinie +20, na górze +10, tyle, że w nocy mroziło. Jedyne miejsce gdzie było twardo to Hintertux i niektóre północne stoki. Wszystko zależy na jaką trafisz pogodę. Ja zazwyczaj rezerwuję takie wyjazdy parę dni wcześniej, jak już wiadomo jakie będa warunki. Edytowane 10 Styczeń 2017 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 10 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 W zeszłym roku byliśmy w tym samym terminie i było idealnie (zillertal). Z tą rezerwacją to nie wiem jak wy to robicie (już któraś osoba pisze, że rezerwuje późno). Dwa miesiące do wyjazdu a z ciekawszych obiektów (w dolinie) zostało kilka. Nie licząc takich, gdzie doba przekracza 50euro/osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 1 minute ago, FerraEnzo said: W zeszłym roku byliśmy w tym samym terminie i było idealnie (zillertal). Z tą rezerwacją to nie wiem jak wy to robicie (już któraś osoba pisze, że rezerwuje późno). Dwa miesiące do wyjazdu a z ciekawszych obiektów (w dolinie) zostało kilka. Nie licząc takich, gdzie doba przekracza 50euro/osoba. Booking, Bergfex, strony ośrodków, trochę maili trzeba popisać, tyle, że ja nigdy nie wiem gdzie do końca pojadę no i pewnie miejsce dla 2 osób znaleźć jest ławiej. W poprzednim sezonie chciałem jechać do Schladming. Nocleg znalazł się w Wagrain, 1 km od gondoli, 25e od osoby (apartament 2osobowy). To zrobiłem Schladming 1 i 4 dzień "po drodze", a Wagrain/Flachau/Alpendorf w 2 i 3 dzień. W tym sezonie byłem na Stubaiu w listopadzie, dojazd 20 min, 26e, też apartament. Tyle, że szukałem pod wszystkimi lodowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 3 godziny temu, FerraEnzo napisał: ........w Dolinie Ziller, ale znajomy pokazał mi Soll Skiwelt. ..... Oba ośrodki fajne, na obu byłem w marcu. Tyle że w Zell-u 6 razy a w Skiwelt - 1raz. termin 11-18 marca jest bardzo fajny i nie bałbym się o śnieg ani na jednym ani na drugim rejonie. Oczywiście, że prawdopodobieństwo gorszych warunków będzie większe na Skiwelt - fizyki nie oszukamy (to jest różnica 300-500m) Nie mniej ja bym wybrał Zillertall. Dla czego? A bo ja wiem - jest więcej możliwości, bardziej mi się podoba......awaryjnie jest pod nosem Tux...... Śmiem twierdzić FerraEnzo, że i tu i tu będziesz zadowolony. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu. PS: Chyba nie pomogłem, może jeszcze namieszałem , ale co tam - w końcu to forum jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 10 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Plywak napisał: Booking, Bergfex, strony ośrodków, trochę maili trzeba popisać, tyle, że ja nigdy nie wiem gdzie do końca pojadę no i pewnie miejsce dla 2 osób znaleźć jest ławiej. W poprzednim sezonie chciałem jechać do Schladming. Nocleg znalazł się w Wagrain, 1 km od gondoli, 25e od osoby (apartament 2osobowy). To zrobiłem Schladming 1 i 4 dzień "po drodze", a Wagrain/Flachau/Alpendorf w 2 i 3 dzień. W tym sezonie byłem na Stubaiu w listopadzie, dojazd 20 min, 26e, też apartament. Tyle, że szukałem pod wszystkimi lodowcami Niezły plan Ja zostanę raczej z Zillertal. Zaliczkę już mamy wpłaconą (co prawda można odwołać do 8.02) i strasznie nam się podobało w zeszłym roku. Ten Soll mi się spodobał bo taki kompaktowy jest. Wszystko na miejscu, nie trzeba jeździć z ośrodka do ośrodka. Nie chcę jednak ryzykować z pogodą. Tam można jechać teraz, ewentualnie Luty. 26 euro dobra cena. Będziemy mieszkać za 31e. Głównym priorytetem była bliskość doliny, a to niestety kosztuje. Zaczynając poszukiwania celowałem w Mayrhofen, ale tam ceny są astronomiczne. Ostatecznie padło na Hippach, Schwendau. 50 minut temu, Piotr_67 napisał: PS: Chyba nie pomogłem, może jeszcze namieszałem , ale co tam - w końcu to forum jest Piotrze właśnie, że pomogłeś. Tak samo Pływak. Jakoś nie skupiałem się, że w Ziller zawsze będziemy mieć Tux'a! Nawet jeśli będzie bardzo ciepło. Zostaje z Ziller, masy tras nie zaliczyliśmy w zeszłym roku. Oczywiście będzie relacja, ale to jeszcze dwa miesiące Edytowane 10 Styczeń 2017 przez FerraEnzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Schwendau to juz prawie Mayrhofen. Będzie Pan zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 2 godziny temu, FerraEnzo napisał: W zeszłym roku byliśmy w tym samym terminie i było idealnie (zillertal). Z tą rezerwacją to nie wiem jak wy to robicie (już któraś osoba pisze, że rezerwuje późno). Dwa miesiące do wyjazdu a z ciekawszych obiektów (w dolinie) zostało kilka. Nie licząc takich, gdzie doba przekracza 50euro/osoba. Dziwne,ja zawsze jadę na super lastminute,śpię w Hippach za 18-20 euro... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 10 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 (edytowane) 59 minut temu, idealist napisał: Schwendau to juz prawie Mayrhofen. Będzie Pan zadowolony ? No właśnie! Oczywiście Pani Monika dołożyła swoje 3 grosze do lokalizacji Dziękuje! Na pewno będziemy zadowoleni! 35 minut temu, lski@interia.pl napisał: Dziwne,ja zawsze jadę na super lastminute,śpię w Hippach za 18-20 euro... Właśnie nie mam pojęcia jak?! Sprawdzałem booking, casamundo, vacation-apartments.com i owszem były tańsze oferty ale daleko od doliny. Jedna ciekawa (fajna lokalizacja, 21euro) uciekła sprzed nosa. Jedyną fanaberią były dwie sypialnie. W zeszłym roku spaliśmy za 16 euro, ale było to naprawdę wysoko. W niczym to nie przeszkadzało oprócz tego, że nie było się gdzie ruszyć wieczorem. Jedynie samochodem. Edytowane 10 Styczeń 2017 przez FerraEnzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 No to się wyjaśniło,pewnie spałeś tam,gdzie ja,bo ja i tak się wieczorem nie mogę ruszać,wię cśpię wysoko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 4 hours ago, FerraEnzo said: Zostaje z Ziller, masy tras nie zaliczyliśmy w zeszłym roku. To bedzie dobry wybór, jakbym miał coś rezerwować z tych dwóch ośrodków na 2 miesiące w przód, to też bym wybrał Zill. Ja za każdym razem spałem w Fugen. Blisko do Hochfugen i HochZillertal, ale już dalej do pozostałych. Możesz pomysleć też o Ischgl, w marcu nie zawodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 11 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 14 godzin temu, Plywak napisał: To bedzie dobry wybór, jakbym miał coś rezerwować z tych dwóch ośrodków na 2 miesiące w przód, to też bym wybrał Zill. Ja za każdym razem spałem w Fugen. Blisko do Hochfugen i HochZillertal, ale już dalej do pozostałych. Możesz pomysleć też o Ischgl, w marcu nie zawodzi Dobrze wiedzieć Nam nie tyle chodziło o bliskość ośrodków, bo bez względu na to którą miejscowość się wybierze, zawsze do któregoś będzie dalej. Bardziej chodziło o bliskość doliny (nisko) i bliskość Mayrhofen (chcemy coś poimprezować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi