Madzialenos Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Planujemy wyskoczyć z mężem na 7-8 dni na urlop do Austrii. Nasz dwupak to (sredniozaawansowany + początkujacy dobrze wprawiony ). Nasza planowana przygoda z Austrią to pierwszy wypad w Alpy . Chcielibyśmy połaczyć jakies 6-dniowe szusowania z wypadem na pozwiedzanie Salsburga / Insbrucka . Jezdzilismy do tej pory w Polsce i Czechach, mnie wiecej do wysokosci 1500m. Będę wdzięczna za info i polecenia ośrodków. A może znacie połączenie jakości tras + widoki ( mąż fotograf więc chetnie pofoci gdzieś wyżej.) Poradzcie czy planując wyjazd warto czekać na ostatnią chwile w tym okresie i bazować na pogodzie , czy smiało brać się za to już teraz. Niech nie będzie monotonnie ale realnie jak na pierwszy raz co do ilosci tras i i ... dobrego apres ski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Ischgl, byłem kilkukrotnie w terminach marcowych i kwietniowych, nie zawodzi. Jednakże, zawsze warto sprawdzić przed wyjazdem jakie panują warunki. W tych terminach nie ma już sezonu, więc kwaterkę spokojnie można znaleźć kilka dni przed wyjazdem, zwłaszcza dla dwóch osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 (edytowane) Jeśli nie byliście jeszcze w Alpach, to chyba na pierwszy raz najbardziej bym poleciła dolinę Zillertal - dobry dojazd, dużo urozmaiconych tras na jednym karnecie (ok. 500km - nie przejeździcie), w tym lodowiec Hintertux, ale i pozostałe ośrodki o tej porze jeszcze otwarte i zwykle dobre warunki narciarskie, baza noclegowa - kwatery w dużym wyborze i niedrogie, na pewno znajdziecie też coś last minute. Widoki wszędzie są piękne, a i do Innsbrucka niedaleko i do Wattens, do Swarovskiego . Edytowane 30 Styczeń 2017 przez tanova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makuli Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 Popieram Zillertal. Proponuję zakotwiczyć się w okolicy Mayrhofen lub Ramsau skąd można zacząć jazdę od Penken(słynne Harakiri), następnie Zillertal Arena i na deser trzeciego dnia Hintertux gdzie widoki zapierają dech w piersiach. Potem dla relaksu Kaltenbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 W sobotę wróciłem z tego miejsca https://www.google.pl/maps/place/Panoramastraße+27,+6450+Sölden,+Austria/@46.9718689,10.9991197,1070m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x479d3269ea104da7:0x23f9dfbe780ec50e!8m2!3d46.9718653!4d11.0034971 i mogę powiedzieć ,że jeżeli jedziecie na narty to będziecie zachwyceni.Dom dosłownie 40 kroków od nartostrady ,na wysokości ok.1400m a więc w waszym terminie powinno spokojnie zjechać sie do dolnej stacji Giggibahna i na koniec dnia prawie pod narciarnię.Zaletą jak na tą miejscowość są również ceny apartamentu dla 2 osób.Teraz w styczniu płaciłem 370E ,co w tej miejscowości jest ceną okazjonalną. Wady - ok.1 km do miasteczka ,w drodze powrotnej do apartamentu pod górę tutaj strona http://www.karlinger-soelden.at/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murzyn10 Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 Jade w ten nadchodzacy tydzien 25-01.04 do dol Stubai Z tamtad jest najblizej do Insbrucku.Na lodowcu jak i na Schlick 2000 jest wiele tras dla średniozaawansowanych na poczatek nart w Alpach polecam ten rejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi