filok Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Witam chciałbym w połowie grudnia wyskoczyć znowu na 1 dzień na deski do Austrii Jako że Hochkar juz dobrze znamy i byliśmy wielokrotnie to szukałem czegoś nowego do max 550km od domu znalazłem Tauplitz ( Bad Mitterndorf) kilometrów nartostrad więcej o połowę jak w Hochkar czy ktoś może się wypowiedziec jak tam wygląda ? tzn ciekawe trasy,ilość ludzi na stokach w weekend itd byłbym bardzo wdzięczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 A mógłbyś syntetycznie napisać,jak wygląda Hochkar,bo wybieram się już dłuższy czas i nie mogę dojechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 26 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Tak pokrótce Z Raciborza 475km Ośrodek fajnie położony bo do samego ośrodka dojeżdżasz z głównej drogi około 10 km serpentyną w górę (ma swój mikroklimat),parkingów masa W sumie 19 km nartostrad ale bardzo ciekawych.Każdy znajdzie coś dla siebie tzn są czarne wymagające (5a,8 w kotle,10a , średnie czerwone i dla dzieciaków z samego centrum ośrodka rozchodzą się wyciągi w trzy strony nie ma problemów z połączeniem tras lub później z powrotem do parkingu czasami w weekend może być sporo ludzi co skutkuje zamuldzonymi trasami po 12 kanapy w miarę szybkie jest jedna całkowicie z prawej strony dwu osobowa która jest trochę archaiczna ale za to wiedzie do świetnej trasy czarno czerwonej w tzw kotle Ogólnie ośrodek typowo rodzinny i maksymalnie według mnie na trzy dni w pobliskim Gestling jest aquapark z wodami termalnymi i zewnętrznym basenem z podgrzewaną wodą to tak w bardzo wielkim skrócie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Bliżej od Tauplitz masz Hinsterstroder z Wurzeralm. Razem mają ponad 60 km tras. Samochodem jedzie się tam ok 30 min dłużej niż do Hochkaru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 27 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Dzięki Honza muszę popatrzeć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 HIWU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 17 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Do samego wyjazdu w nocy byliśmy przekonani by wyskoczyć na jeden dzień do Schaldming bo cóż to jest 610km w jedną stronę a tam czeka 120km nartostrad niestety prognozy pogody jednak odradzały tam wyjazd -miał być intensywny opad śniegu od samego rana więc baliśmy się że będzie kit i słaba widoczność w ostatniej chwili podjęliśmy decyzję i bus poleciał do sprawdzonego Hochkar pogoda tyłka nie urywała ale pozwoliła na rozpoczęcie sezonu alpejskich wyjazdów jednodniowych ludzi mało,praktycznie wszystko otwarte oprócz czarnej 8 w kotle dopiero popołudniu zaczął padać snieg na moje pytanie czy warto gnać na jeden dzień 500 km jednogłośnie w aucie odpowiedz była pozytywna teraz święta ale po świętach lecimy do Schladming 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Zajebiś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 17 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 raczej mamy lekko skopane ale co tam wyjazd 2.30 w nocy na miejscu o 8 a powrót do domu około 23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 (edytowane) Czyli wszystko pod kontrolą. Ps.Kopsnij więcej fotek,bo nie ukrywam że lubię Hochkar Edytowane 17 Grudzień 2017 przez marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 17 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 W tym problem że czekam na fotki od kumpli a wrzuciłem tylko co miałem niestety tym razem widoków na alpy nie było heh ale za to prawie puste trasy pierwszy raz w Hochkar przez cały dzień nie było muld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 17 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 (edytowane) Na fotkach widać tłumy na trasach Edytowane 17 Grudzień 2017 przez filok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Podobnie wyglądało Wagrain/Flachau w poniedziałek i wtorek. Czasami warto zamienić widoki na sztruks do wieczora :-) Ważne, że nie było mgły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 17 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Widoczność się pogorszyła dopiero około 15 jak zaczął padać śnieg i standartowo na szczytach które były w chmurach z powodu niskiego pułapu ale nie było źle zauważyłem też sporo austryjaków którzy przyjechali wcześnie na otwarcie by na sztruksie wyciąć pierwsze ślady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Swojego czasu robiłem podobny wypad na 3 dni do... Hinterstoder i Wurzeralm. Polecam, na prawde blisko, przywoicie cenowo a i pojezdzic gdzie jest Hintersotder... troche większy niz Wurzeralm. Z dołu leci gondola na duża halę, skąd orczyki i krzesła wiozą na szczyt. Jest troche tras. Dodatkowo jeśli warunki są dobre, jest puszczona trasa FIS do samego dołu. Raz na jakiś jest tu Puchar Świata mężczyzn w Super G. Wurzeralm... Wjeżdżamy wagonikiem niczym na Gubałówkę czy Żar. pare krzeseł i trochę tras. Świene widoki i czuć niesmowity klimat kamerlanego ośrodka gdzieś wysoko w górach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi