Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rohace spalena dolina

mifilim

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, marekbtl napisał:

Maryja, toś nie widziała na stoku Atosa, Portosa, Aramisa i D’Artagnan nie wspominając już o Gerardzie ze Spychowa i nie pedejszła Waćpanna i nie zagadała. Toż to afront i nietakt z Waszej strony.

pozdro

Bardzo Waćpanów przepraszam! Nie wiedziałam jak wyglądacie. Dopiero po powrocie, zobaczywszy Wasze zdjęcia, skojarzyłam, że Was widziałam… Właściwie to trzeba chyba wiedzieć, jak człowiek jest ubrany, żeby go rozpoznać na stoku.  

Pozdro!

Edytowane przez Maria
  • Haha 2

10 godzin temu, marekbtl napisał:

nie pedejszła Waćpanna i nie zagadała. Toż to afront i nietakt z Waszej strony.

Powiadam  Ci za prawdę że od lat ubiegam się o łaskę ugoszczenia @Maria kielichem wybornej Kofoli w grodzie Chopoka a i w Spalonym zamczysku atoli... a to karoca nie dojechała ..a to giermek smarowanie nart zbrodził .. stajenemu dni tygodnia się pomieszały... wykoncypowałem więc że Waćpana chudopacholską kompaniję ma za nic i gotowa jedynie łaskawym okiem spojrzeć na rycerza na białych Volantach w zbroję od Bognera odzianego lubo własną kompanije miłuje jeno z wzajemnością.. azaliż fałeczność to?

;)

• Haha 11

24 minuty temu, Lexi napisał:

Powiadam  Ci za prawdę że od lat ubiegam się o łaskę ugoszczenia @Maria kielichem wybornej Kofoli w grodzie Chopoka a i w Spalonym zamczysku atoli... a to karoca nie dojechała ..a to giermek smarowanie nart zbrodził .. stajenemu dni tygodnia się pomieszały... wykoncypowałem więc że Waćpana chudopacholską kompaniję ma za nic i gotowa jedynie łaskawym okiem spojrzeć na rycerza na białych Volantach w zbroję od Bognera odzianego lubo własną kompanije miłuje jeno z wzajemnością.. azaliż fałeczność to?

;)

Mylisz się, cny Lexi! Jeno nie zawsze siły dopiszą czy pogoda. A i trochę wstyd mi jazdy samouka (choć się staram doskonalić w sztuce zjazdowej jak potrafię) i kondycji ostatnio mocno cherlawej. Sama raczej chudopacholsko się czuję. 

A strojnych - nie mam w poważaniu :D Ani nie miałam, kiedy jeszcze wiek mógł sprzyjać spojrzeniom łaskawym okiem 😉

• Like 3
  • Haha 5

W

12 minut temu, Maria napisał:

Mylisz się, cny Lexi! Jeno nie zawsze siły dopiszą czy pogoda. A i trochę wstyd mi jazdy samouka (choć się staram doskonalić w sztuce zjazdowej jak potrafię) i kondycji ostatnio mocno cherlawej. Sama raczej chudopacholsko się czuję. 

A strojnych - nie mam w poważaniu :D Ani nie miałam, kiedy jeszcze wiek mógł sprzyjać spojrzeniom łaskawym okiem 😉

Wiedz Waćpanna  że białogłowie samej po dzikich ostępach niepewnie.. bo i zbójcy (Janosik).. i  wilcy..

Przespieczniej jegdy wpodle

Narciarze niezłomni... mężowie wyklęci..

IMG_9007.thumb.jpg.3e246313d777d26c1463d7da150aa820.jpg

• Like 5
  • Thanks 2

18 minut temu, Lexi napisał:

W

Wiedz Waćpanna  że białogłowie samej po dzikich ostępach niepewnie.. bo i zbójcy (Janosik).. i  wilcy..

Przespieczniej jegdy wpodle

Narciarze niezłomni... mężowie wyklęci..

IMG_9007.thumb.jpg.3e246313d777d26c1463d7da150aa820.jpg

Przespieczeństwem się nie frasuję, nawykłam, staram i twarda ze mnie sztuka. Aliści zacnej kompaniji nic nie zastąpi ☺️

Czy oważ niezłomna ekipa zaszczyci jutro Rohacką twierdzę, co wrażym siłom lata wciąż opór stawia? Ja się wybieram i będę w fioletowych gatkach, brązowym softshellu i z małym niebieskim plecaczkiem. 

Edytowane przez Maria
Chciałam dodać zdjęcie, ale wychodzi obrócone „do góry nogami”
  • Like 2
  • Haha 1

31 minut temu, Maria napisał:

Czy oważ niezłomna ekipa zaszczyci jutro Rohacką twierdzę, co wrażym siłom lata wciąż opór stawia?

Nędzna nadzieja - w grodzie Kraka wsiadanego grali ergo łańcuchy w stalowych rumakach czas borsuczym sadłem pomazać..

.. atoli gdy okrzyk usłyszym cudzoziemski "winter is coming" na mur bez zwłoki przybędziem ..

• Like 3
  • Haha 1

1 godzinę temu, Lexi napisał:

A tak swoją drogą to są  wiarygodni "inaczej" na swojej  stronie..

Zrzutekranu2026-05-2o15_39_30.thumb.png.78b63b630b587f22fe3cbe609ed94cbc.png

..kawałek niżej..

Zrzutekranu2026-05-2o15_39_05.thumb.jpg.e7640c0d9ff4bd1605bb10ecd2c5558d.jpg

:D

No właśnie! Od dawna się zastanawiam, gdzie oni mierzą te temperatury. Doszłam do tego, że na dwóch różnych półkach w lodówce (te przy zdjęciach z kamer). 

• Like 1

Ja toczę wielką bitwę z Miśka, jeszcze nie przegrałem, wynik walki nie jest przesądzony. Jeszcze parę godzin mi zostało na udany kontratak. Jak rano będzie jakiś narciarz z podbitym okiem to ja. 

Edytowane przez marionen
  • Haha 3

32 minuty temu, marionen napisał:

Cześć. 

Czy przy trasie Bielsko - Rohace znajdę czynny kantor...

Jak jedziesz przez Zwardoń to na granicy (google pokazuje że 24/h).. jak przez Chyyżne to przed granicą na BP po prawej stronie.

Tobie wyznaczy drogę przez Korbielów więc będzie problem z Kantorem - karnet 20 jurków to jakoś  przewalutowanie przełkniesz..

Miłej zabawy

Edytowane przez Lexi
  • Like 1
  • Thanks 1

3 godziny temu, Lexi napisał:

Jak jedziesz przez Zwardoń to na granicy (google pokazuje że 24/h).. jak przez Chyyżne to przed granicą na BP po prawej stronie.

Tobie wyznaczy drogę przez Korbielów więc będzie problem z Kantorem - karnet 20 jurków to jakoś  przewalutowanie przełkniesz..

Miłej zabawy

Jechałem przez Korbielów.  Pogoda i warunki zacne.

20260503_095842.thumb.jpg.825c7e6c20a47925c56891e3f3181eac.jpg

20260503_095837.thumb.jpg.a9123de6fa6d25e4d8747166f7ea6234.jpg

20260503_095441.thumb.jpg.dfdd70c42f728131ba1760295cdeed80.jpg

20260503_095647.thumb.jpg.703e5dc8be52cd94c595a5615c53a99a.jpg

20260503_095832.thumb.jpg.a5130444dbb225ca3d3d25161509bd1f.jpg

Pozdrawiam.

• Like 11
  • Thanks 4

2 godziny temu, marionen napisał:

Jechałem przez Korbielów.  Pogoda i warunki zacne.

20260503_095842.thumb.jpg.825c7e6c20a47925c56891e3f3181eac.jpg

20260503_095837.thumb.jpg.a9123de6fa6d25e4d8747166f7ea6234.jpg

20260503_095441.thumb.jpg.dfdd70c42f728131ba1760295cdeed80.jpg

20260503_095647.thumb.jpg.703e5dc8be52cd94c595a5615c53a99a.jpg

20260503_095832.thumb.jpg.a5130444dbb225ca3d3d25161509bd1f.jpg

Pozdrawiam.

W piątek trzeba było być ….. fujaro. Serdeczności.

ps.

Ja już rower odpaliłem, bajka, trzyma w skrętach😉, z góry idzie jak wściekły.

• Like 2
  • Haha 1

I ja byłam. Było pięknie. Przyjechałam raniutko i po niecałych 2 godzinach zrobiłam wycof. Wolę, żeby mi mięśnie zapamiętały swobodną jazdę, niż sztywną na zmęczonych nogach. A, puścili wyciąg już dobrze przed 9, w piątek było to samo. 

Zatem w ramach sprawdzania kondycji i pracy nad takową poszłam  sobie do Tatliakowej Chaty i zbiegłam na dół. Nie jest źle! 

Już od początku Orawskiej Polhory widać było Tatry. I tak przez całą drogę. Szczerze mówiąc, w takich chwilach, wiedząc że tam wkrótce będę, czuję nieopisany zachwyt i radość. I podczas spacerku do Doliny Rohackiej też można było cały czas kontemplować ośnieżone góry. Chyba nie ma nic piękniejszego. 

IMG_1875.jpeg

IMG_1882.jpeg

IMG_1904.jpeg

IMG_2040.jpeg

IMG_2053.jpeg

Edytowane przez Maria
Opuszczony wyraz „od”
  • Like 8
  • Thanks 3

21 minut temu, Maria napisał:

A, i jest szansa na przyszły tydzień. W środę będzie narada, w czwartek ogłoszą na stronie. 

No nie wiem .. troche  deszczu  i temp na +... ale kibicuję jak najbardziej -  już złośliwie widzę oczami wyobraźni jak @marekbtl siedzi  w narciarni i drapie się w swój kudłaty łeb kombinując co tu nazmyślać.... ;)..

Edytowane przez Lexi
  • Like 2
  • Haha 1

Nie ma się co za bardzo łudzić, ale może akurat? Prognozy nie są najweselsze, zapowiadają ochłodzenie  na Zimnych Ogrodników 😄 czyli tydzień później. Ale w sumie nic nie wiadomo, zobaczymy. 

3 godziny temu, Maria napisał:

A, i jest szansa na przyszły tydzień. 

nie widzę przeciwwskazań 🙂

już nawet buty wyglancowałem na nowy sezon, ale może i za tydzień się nadadzą .

trzeb się będzie mocno drapać po głowie w drugiej połowie tygodnia.

• Like 2
  • Haha 2