surfing Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 (edytowane) Wątek o sprawdzonych miejscach gdzie można pojeździć na nartach bez kolejek nawet w ferie i weekend Moje pewniaki to Ustroń Poniwiec ,Wisła Stożek , Skolnity ,a dla początkujących Dębowiec w Bielsku-Białej W czasie ferii Sląskich odwiedzam mniej popularne miejsca na nartach biegowych Edytowane 12 Luty 2018 przez surfing 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Limanowa Ski. ( www.limanowa-ski.pl ) Sprawdzone wielokrotnie miejsce. Warto szczególnie gdy otwarta trasa FIS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 28 minut temu, surfing napisał: Moje pewniaki to Ustroń Poniwiec , Nie tylko Poniwec w Ustroniu.. Dzisiaj jeździłem na Czantorii w godz. 10:20-12:20. (Czynna ,,czerwona ''1900m długa.)Warunki niezłe i luzy na trasie, bez kolejek ,kilka razy sam na krzesełku Na trasie w kilku miejscach zalodzenia i kilka kamyków,wszystko do ominięcia i można było dzisiaj fajnie poszusować.Temperatura trochę za wysoka bo na dole +1 do +2 stopnie a u góry -2 do -1.Jeżdziło mi się lepiej niż w piątek na Skolnitym gdzie była czynna tylko niebieska trasa ,na której gęsto było od szkółek z dziećmi w wieku 5-15 lat. Od soboty na Skolnitym czynne są obie trasy . Sprawdzę ich w czwartek. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 12 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Czantoria w tygodniu ok, ale w weekend bywają kolejki i ciasno na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Koninki,Polczakówka, Lubomierz, Szczawnica, Śnieżnica....bez kolejek ale w tłumie 😂 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 W zeszłym roku była też Maciejowa -Ski w Rabce, świetnie się jeździło, a w tym roku nie wiem co się z nią stało... strona nie działa, na fb brak informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 (edytowane) No to ja dodam Stozek w Wisle. Jeżdżę tu z córeczka od niedzieli. Pewnie zostaniemy do piątku, a moze do soboty. Ludzi bardzo niewiele, choć aktualnie klub Siepraw zaanektował prawie na wyłączność i „cywile” nie maja łatwo. Czynna główna trasa wzdłuż wyciągu i nartostrada. Na tej ostatniej gdzieniegdzie trochę minerałów. Z atrakcji pozaklubowych, dzisiaj Pan Prusak - gestor ośrodka - rozstawił slalom i fotocele, wiec kto chciał mógł poćwiczyć. Jutro tez chyba będzie taka atrakcja. Edytowane 12 Luty 2018 przez Cosworth240 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Ja wczoraj byłem na Czantorii i na Poniwcu. Na Czantorii jazda od 8 do 12 kolejki były ale jak dla mnie nie aż takie złe niekiedy 1-2 min stania niekiedy większe 5 minut. Warunki lekko miękkie ciepło. Na poniwcu jazda 12.30 -15.30 jazda na bieżąco bez kolejek chłodniej niż na czantorii i przez to lepsze warunki bardziej twardo. Ogólnie bardzo fajnie zwłaszcza na poniwcu 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 1 godzinę temu, janek57 napisał: Jeżdziło mi się lepiej niż w piątek na Skolnitym gdzie była czynna tylko niebieska trasa ,na której gęsto było od szkółek z dziećmi w wieku 5-15 lat. Od soboty na Skolnitym czynne są obie trasy . Sprawdzę ich w czwartek. @janek57 Właśnie wróciłem z wieczornej jazdy na Skolnity (relacja w innym wątku). Dzisiaj po otwarciu czerwonej trasy i warunkach jakie były doceniłem w końcu to urokliwe miejsce (wcześniej byłem sceptyczny ale chyba tylko dlatego, że trafiałem na zły warun ). Aktualnie jest super. Pomimo ferii i tłoku na innych stacjach w okolicy tu dalej są pustki Ale moja ocena wyłącznie z perspektywy wieczornej jazdy gdzie było mało narciarzy. Może w dzień jest inaczej ..... Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Góra Kamieńsk w Bełchatowie dziś od 13:00 do 17:30 bez kolejek, na trasie mało ludzi, warunki lepiej niż przyzwoite, w trzech miejscach punktowo przetarcia, poza tym równo, miękko i bez kamieni. Śnieg pomimo tego że miękki to dość szybki. Naśnieżona tylko trasa po prawej stronie od krzesełek. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi