tanova Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 No tak, miejscowi mówili, że Austriak otworzy dopiero na ferie i prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 1 minutę temu, tanova napisał: No tak, miejscowi mówili, że Austriak otworzy dopiero na ferie i prawda. Austriak rozpieszcza rodaków. Czy nie za wiele tych czułości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Jak zrealizuje się prognoza, to 17 stycznia zapowiada się śnieżny armagedon w Szklarskiej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2022 Dziś Śnieżynka odpalona, w końcu na górnej kamerze pojawili się narciarze. Ktoś dziś jest w Szklarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 22 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2022 Ktoś jeździ(ł) w ten weekend w Szklarskiej? Jak wyglądają warunki w realu? Widzę na kamerce że Karkonosz na bieżąco. Ciekawe czy Lolą da sie zjechać (wiem że zamknięta ale z reguły po naturalnym opadzie można raz czy dwa czmychnąć pod zakaz 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 22 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2022 Wczoraj SkiTourami podchodziłem na Szrenicę Lolobrygidą (zjazd Snieżynka). Komplatnie nie ratrakowana , musiałem torować czasem narty się zapadały w śnieg.....ale zjechać oczywiście się da, tylko chyba większa uwaga wymagana bo nigdy nie wiadomo co tam pod śniegiem. Dla koneserów puchu to może nawet całkiem przyzwoite warunki. Poniżej link do wczorajszych zdjęć ( te ciemne to Lola) https://ibb.co/album/jZJjWb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2022 35 minut temu, agnel2748 napisał: Wczoraj SkiTourami podchodziłem na Szrenicę Lolobrygidą (zjazd Snieżynka). Komplatnie nie ratrakowana , musiałem torować czasem narty się zapadały w śnieg.....ale zjechać oczywiście się da, tylko chyba większa uwaga wymagana bo nigdy nie wiadomo co tam pod śniegiem. Dla koneserów puchu to może nawet całkiem przyzwoite warunki. Poniżej link do wczorajszych zdjęć ( te ciemne to Lola) https://ibb.co/album/jZJjWb Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 22 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2022 Widać że Loli brakuje jeszcze z 50cm świeżego opadu. Pozostaje czekać na dostawę białego złota. A jutro... zobaczymy. Może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2022 4 godziny temu, izydar napisał: Widać że Loli brakuje jeszcze z 50cm świeżego opadu. Pozostaje czekać na dostawę białego złota. A jutro... zobaczymy. Może Wystarczyło wykarczować krzaczory na jesień i Lola już by była otwarta 😬 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2022 Ludzi jak mrówków w Szklarskiej. Jak sprawdzi się prognoza, to odpalą Lolę, bo zapowiadana jest ostra dostawa białego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 Potwierdzenie ze Szklarskiej, z samego źródła: jak tylko spadnie białe to odpalają Lolę. Następnie w planach uruchomienie Hali Szrenickiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 Godzinę temu, grimson napisał: jak tylko spadnie białe Przecież wali śniegiem prawie dzień w dzień od dobrych dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 (edytowane) 13 minut temu, tanova napisał: Przecież wali śniegiem prawie dzień w dzień od dobrych dwóch tygodni. Niby pada, ale naturalnego białego jest max 20cm - > info ze źródła ze Szklarskiej. Temperatury na lekkim plusie nie pomogły permanentnie odpalić armatek. Lola jest już częściowo naśnieżona, są też fragmenty gdzie jest słabo z zakryciem krzaczorów. Może jakiś skiturowiec się wypowie nt Loli? @agnel2748 Edytowane 1 Luty 2022 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 Dziwi mnie, że nie działa Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka. Krzaczorów tam raczej nie ma, jest wysoko - więc temperatury powinny być niższe. Ale nie jestem na miejscu, nie mam wiedzy naocznej, więc to tylko takie teoretyzowanie z fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 8 minut temu, tanova napisał: Dziwi mnie, że nie działa Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka. Krzaczorów tam raczej nie ma, jest wysoko - więc temperatury powinny być niższe. Ale nie jestem na miejscu, nie mam wiedzy naocznej, więc to tylko takie teoretyzowanie z fotela. To jest ciekawe. Hala Szrenicka jest znacznie krótsza od Loli i wyżej położona, wiec jej przygotowanie powinno być znacznie łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 22 minuty temu, tanova napisał: Dziwi mnie, że nie działa Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka. Krzaczorów tam raczej nie ma, jest wysoko - więc temperatury powinny być niższe. Ale nie jestem na miejscu, nie mam wiedzy naocznej, więc to tylko takie teoretyzowanie z fotela. Tam wywiewa śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 8 minut temu, sstar napisał: Tam wywiewa śnieg. W niedziele na Śnieżce maksymalne porywy wiatru wynosiły ponad 190km/h na Kasprowym tylko " 110km/h" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 34 minuty temu, Zimnik napisał: W niedziele na Śnieżce maksymalne porywy wiatru wynosiły ponad 190km/h na Kasprowym tylko " 110km/h" Pisza, ze rekord 345 w 1990, ale nie potwierdzone, choć pod 300 pewno coś innego się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 Godzinę temu, Zimnik napisał: W niedziele na Śnieżce maksymalne porywy wiatru wynosiły ponad 190km/h na Kasprowym tylko " 110km/h" Wystarczyło aby piątkę odcięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Lola jest już częściowo naśnieżona, są też fragmenty gdzie jest słabo z zakryciem krzaczorów. Może jakiś skiturowiec się wypowie nt Loli? @agnel2748 Niestety nie mam pojęcia co tam się teraz dzieje. Od 21 Stycznia kiedy szedłem Lolą w górę pewnie spore zmiany min. przez ten wiatr zaszły. Mam nadzieję w tym tygodniu w końcu się ruszyć coś pochodzić na pewno okolice Szklarskiej bo Karpacz na razie się nie kwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 19 minut temu, agnel2748 napisał: Niestety nie mam pojęcia co tam się teraz dzieje. Od 21 Stycznia kiedy szedłem Lolą w górę pewnie spore zmiany min. przez ten wiatr zaszły. Mam nadzieję w tym tygodniu w końcu się ruszyć coś pochodzić na pewno okolice Szklarskiej bo Karpacz na razie się nie kwalifikuje. W Karpaczu gorzej? Mniej śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 1 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 2 godziny temu, tanova napisał: Dziwi mnie, że nie działa Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka. Krzaczorów tam raczej nie ma, jest wysoko - więc temperatury powinny być niższe. Ale nie jestem na miejscu, nie mam wiedzy naocznej, więc to tylko takie teoretyzowanie z fotela. Z tego co pamiętam to w ostatnich latach Świąteczny Kamień praktycznie wcale nie był uruchamiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 4 minuty temu, Stusi napisał: Z tego co pamiętam to w ostatnich latach Świąteczny Kamień praktycznie wcale nie był uruchamiany. Jeździłam rok temu, w lutym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 1 godzinę temu, tanova napisał: Jeździłam rok temu, w lutym. Nie wiem jak wcześniejsze lata ale w sezonie 19,20,21 był czynny. Sezon 19 wszystkie trasy czynne, sezon 20 czynna tylko część loli właśnie do wyciągu świąteczny kamień, sezon 21 lola czynna tylko przez chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 Wyciągi na Hali szrenickiej nie działają ,bo jest za mało śniegu. Koleżanka ze schroniska Na Hali powiedziała, że czekają na opad śniegu i poinformuje o otwarciu wyciągów na stronie schroniska na Facebook. Też lubię tam jeździć ,bo to jedno z nielicznych miejsc gdzie można pojeździć po naturalnym śniegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi