kruger27 Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Dzisiaj kolej na królową dolomitów Cortina przywitała mnie pełnym słońcem niewielkim mrozem -5 stopni i KOMPLETNYMI pustkami byłem w Cortinie 15lat temu i były tu dzikie tłumy w kolejkach po 15 -20 min dzisiaj jakieś 10 procent o 13- 14 pusto zero co 10 kanapa zajęta .Na trasie pucharowej olimpia rozstawiony chyba zjazd pucharu świata trybuny przygotowane delegaci techniczni na trasie warunki na trasach wzorowe twardo bez lodu bajka.W Cortinie bardzo przestrzegają zasad covid obsługa bardzo rygoryztycznie choć grzecznie podchodzi do maseczek ,w restauracjach gdzie dostęp mają turyści bez skipasów są kontrolowane certyfikaty .Z oznaczeniem tras na niebiesko pod Tofane to Włochów poniosło ,nowe krzesło na górze i widok monumentalny choć tą czerwoną też bym podciągnął pod black kolor 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Bombowo! 😍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Fajnie cholera, ale jak tak dalej będzie to oni tam z torbami pójdą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 14 minut temu, tresor napisał: Fajnie cholera, ale jak tak dalej będzie to oni tam z torbami pójdą. Miałem to samo pisać już jakiś czas temu, sytuacja jest nieciekawa , ten sezon jest taki jak widać na fotkach ,zero ludzi brak zarobku, będą płakać szybciej niż im się wydaje☢️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 36 minut temu, tresor napisał: Fajnie cholera, ale jak tak dalej będzie to oni tam z torbami pójdą. Ajwaj. Dodrukuje się następne pierdyliard euro. A prolom da się dochód podstawowy i michę ryżu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 19 Styczeń 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Powie mi ktoś czy płatne parkingi pod gądolami w tej części dolomitów to norma w Civeta 3euro Badia 5euro Cortina6 euro .Trzy lata z rzędu byłem w San Martino Passo Rolle San pelegrino Alpe Lusi Predazzo parkingi bezpłatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk Napisano 20 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2022 Jeśli wszystko dobrze pójdzie za kilkanaście dni będę w 3 zinnen. Kupie Dolomiti Superski i planuję jeden lub dwa dni wyjazd do Cortiny…. Czytałem że są tam trzy tereny narciarskie, chociaż teraz chyba coś połączyli i są już dwa? Jadę z córką i czerwone trasy spokojne (dwa lata temu byliśmy na Paganella i niby czerwona trasa Olimpionica bez problemu, a tata się trochę bał 🙂 ), zależy mnie też na widokach, pewnie wszędzie pięknie ale…gdzie najpiękniej? Jakieś dodatkowe atrakcje, ciekawostki? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2022 23 godziny temu, kruger27 napisał: Powie mi ktoś czy płatne parkingi pod gądolami w tej części dolomitów to norma w Civeta 3euro Badia 5euro Cortina6 euro .Trzy lata z rzędu byłem w San Martino Passo Rolle San pelegrino Alpe Lusi Predazzo parkingi bezpłatne Nie wszędzie pod gondolami są płatne parkingi. Parę przykładów: Civetta - jest też darmowy pod gondolą, Cortina Tofane - nowa gondola Skyline Cortina, Marmolada itd. Godzinę temu, drk napisał: Jeśli wszystko dobrze pójdzie za kilkanaście dni będę w 3 zinnen. Kupie Dolomiti Superski i planuję jeden lub dwa dni wyjazd do Cortiny…. Czytałem że są tam trzy tereny narciarskie, chociaż teraz chyba coś połączyli i są już dwa? Jadę z córką i czerwone trasy spokojne (dwa lata temu byliśmy na Paganella i niby czerwona trasa Olimpionica bez problemu, a tata się trochę bał 🙂 ), zależy mnie też na widokach, pewnie wszędzie pięknie ale…gdzie najpiękniej? Jakieś dodatkowe atrakcje, ciekawostki? Pomożecie? Tak, Cortina jest teraz połączona z 5 Torri, które widokowo jest chyba najładniejsze w Dolomitach. W Cortina w okolicach Tofane jest parę łatwych pieknych tras i jest tam wspomniane połączenie z 5 Torri wspomnianą nową gondolą. Sama podróż nią zapewnia genialne widoki a wisienką na torcie jest np. wjazd na samo Cinque Torri 2225 m.( lub oczywiście wyżej i dalej) bo dopiero tam ukazują nam się widoki w pełnej krasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2022 @kruger27 nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie na wrzucenie tutaj paru fotek z dzisiejszego treningu DH pań przed zawodami Cortina FIS Ski World Cup 21-22.01. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maro Napisano 5 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2022 Świetny opis Bałem się o jakość tras bo tam wciąż jest mało śniegu. Mam pytanie, czy trasa , na której odbędzie się Puchar jest wyłączona , czy można nią zjeżdżać ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi