sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Piano piano voi lontano… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty (edytowane) Opodal Namche Bazar kamerka ładnie widać https://webcams.windy.com/webcams/public/embed/player/1652187391/day?token=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ3ZWJjYW1faWQiOjE2NTIxODczOTEsInVzZXJfdHlwZSI6MSwiYXZhaWxhYmxlX3NpemVzIjoidGVhc2VyYmcsaWNvbix0aHVtYm5haWwscHJldmlldyxub3JtYWwsZnVsbCxwYW5vcmFtYSIsImlhdCI6MTc0MDIwNjAwMCwiZXhwIjoxNzQwMjkyNDAwfQ.VraR7neWWs7bDOv_K8XgV9ak_r39-fTF8u75uGvpBzQ&autoPlay=1# inne https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/webcams/namcze-bazar_nepal_1283011 Edytowane 22 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Godzinę temu, sstar napisał: Piano piano voi lontano… jak w parku - schodki, poręcze, niedługo zbudują kolejkę liniową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 8 minut temu, Jeeb napisał: jak w parku - schodki, poręcze, niedługo zbudują kolejkę liniową Pewno dzięki tym schodkom i poręczom zimą da się tam iść. W Krk mamy takie jedno miejsce w drodze na Śnieżkę od czeskiej strony bez poręczy i niby kilka metrów a trza raki zakładać ostatnio zapomniałem i na trawersie musiałem ogarniać… wracamy pod Namche… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 4 minuty temu, sstar napisał: Pewno dzięki tym schodkom i poręczom zimą da się tam iść. a kiedy tam jest zima ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 1 godzinę temu, Jeeb napisał: a kiedy tam jest zima ? Spytaj Urubko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Namche Bazar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Filmów kilka att.nAMpLIkhL7qdC_gjbbFfmRS_Bi9_ZFEDD_UoJkz3dKY.mp4 att.EkslgLI1lgpsaONmSpzShZJQ9kttuELn05q47rjyTes.mp4 att.iRtuXxIkBH71P95hvusFMdC9COTyCIWqWo3KxAP64K0.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Dziś pas, jakiś spacer... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Godzinę temu, sstar napisał: Dziś pas, jakiś spacer... to cel wycieczkowy został osiągnięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Godzinę temu, Jeeb napisał: to cel wycieczkowy został osiągnięty? Nie ma celu. A ty jak wycofywałeś się Ławką Dubkego osiągnąłeś cel? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 41 minut temu, sstar napisał: Nie ma celu. A ty jak wycofywałeś się Ławką Dubkego osiągnąłeś cel? celem było przeżycie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2 godziny temu, sstar napisał: Nie ma celu. A ty jak wycofywałeś się Ławką Dubkego osiągnąłeś cel? Najfajniejsza część trasy to w zasadzie od Tenboche i im dalej tym lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 4 godziny temu, Harnas22 napisał: Najfajniejsza część trasy to w zasadzie od Tenboche i im dalej tym lepiej. Wiesz jak jest siostra spotkała jakiegoś Kanadyjczyka gdzieś w Phakding poniżej Namche Bazar jakoś nie spieszył się w górę, był w tych znaczy tamtych stronach 16 lat temu ciężko powiedzieć czemu nie cisnął, może powrót sentymentalny, może się źle czuł wszystko jedno. Mi się wydaje, że tam wszędzie jest fajnie, ty powiesz Tenboche inny powie, że od Przełęczy Południowej, żarcik taki. Ja jej zazdroszczę, że się tak wyrażę okoliczności przyrody, ludzi.. Mackiewicz też bujał z dala od szczytu z zachowaniem proporcji. Bycie w górach jest świetne, a czy trochę bliżej czy trochę dalej wszystko jedno to nie sport. A tymczasem rekonesans... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 6 godzin temu, Jeeb napisał: celem było przeżycie No to ona osiąga ten twój cel każdego dnia, dzień po dniu, jeśli o to pytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 23 minuty temu, sstar napisał: No to ona osiąga ten twój cel każdego dnia, dzień po dniu, jeśli o to pytałeś. raczej trudno porównać spacerek po schodkach do Lukli z tatrzańską wyrypą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty (edytowane) 8 minut temu, Jeeb napisał: raczej trudno porównać spacerek po schodkach do Lukli z tatrzańską wyrypą Nie rób z siebie bohatera. Trudności są inne. Jakiej Lukli coś ci się pomieszało? Chyba z Lukli. A dokładniej to siostra w Lukli nie była. Marionen ostatnio pisał, że w Krk nie ma problemów, inni pewno ich nie mają w Tatrach. Wymiękłeś i tyle. Nic złego. Nie jesteś pierwszy nie ostatni. Ja wymiękam, zanim wsiądę w samochód w góry. A dzisiaj kręciła się trochę na sagę, schodków brak, nawet ścieżkę zgubiła na chwilę. No i jest sama. Ciebie żona asekurowała z tego co pamiętam, wsparcie rodziny... bezcenne. Edytowane 23 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 1 godzinę temu, sstar napisał: Mackiewicz też bujał z dala od szczytu z zachowaniem proporcji Ten Pan nie zachował żadnych proporcji. Jak się kilka razy podchodzi do tego samego szczytu, to może w pewnym momencie należałoby odpuścić. Zginął na własne życzenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Godzinę temu, sstar napisał: Ciebie żona asekurowała z tego co pamiętam, wsparcie rodziny... bezcenne. mnie asekurowała oprócz żony jeszcze lekarka, fizjoterapeutka, 2 kumpli i 3 tragarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 4 godziny temu, sstar napisał: Wiesz jak jest siostra spotkała jakiegoś Kanadyjczyka gdzieś w Phakding poniżej Namche Bazar jakoś nie spieszył się w górę, był w tych znaczy tamtych stronach 16 lat temu ciężko powiedzieć czemu nie cisnął, może powrót sentymentalny, może się źle czuł wszystko jedno. Mi się wydaje, że tam wszędzie jest fajnie, ty powiesz Tenboche inny powie, że od Przełęczy Południowej, żarcik taki. Ja jej zazdroszczę, że się tak wyrażę okoliczności przyrody, ludzi.. Mackiewicz też bujał z dala od szczytu z zachowaniem proporcji. Bycie w górach jest świetne, a czy trochę bliżej czy trochę dalej wszystko jedno to nie sport. A tymczasem rekonesans... Nie jest tak. To jakby przejść się do Wodogrzmotów Mickiewicza i stwierdzić, że się było w Tatrach i są piękne. No coś się widziało, w sumie to najwięcej jeszcze przed Łysą Polaną. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 28 minut temu, Harnas22 napisał: Nie jest tak. To jakby przejść się do Wodogrzmotów Mickiewicza i stwierdzić, że się było w Tatrach i są piękne. No coś się widziało, w sumie to najwięcej jeszcze przed Łysą Polaną. Masz skalowanie. Wodogrzmoty. Morskie. Czarny. Potem ok 2000 przed Rysą. W końcu Rysy. PS. W tym przypadku to jak pada śnieg i nic nie widać to trochę bez znaczenia. Dziś 3800 jutro być może podobnie właśnie Tengboche. Wg mnie nieistotny dalszy progres. Przygoda życia. Kumpels wróciła spod Annapurny. Wróciła z 3500 COVID. Rozczarowana niby widać znad krzaków coś jak Annapurna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Teraz, sstar napisał: Masz skalowanie. Wodogrzmoty. Morskie. Czarny. Potem ok 2000 przed Rysą. W końcu Rysy. PS. W tym przypadku to jak pada śnieg i nic nie widać to trochę bez znaczenia. Dziś 3800 jutro być może podobnie właśnie Tengboche. Wg mnie nieistotny dalszy progres. Przygoda życia. Kumpels wróciła spod Annapurny. Wróciła z 3500 COVID. Rozczarowana niby widać znad krzaków coś jak Annapurna. Trzeba być w odpowiednim czasie, by w pełni docenić. Przy idealnej przejrzystości powietrza widoki z bliska na najwyższe góry świata są niezapomniane do końca życia. Trekking dookoła Annapurny nie ma już wg mnie większego sensu (jeśli na nim była, bo jeszcze jest trekking do Sanktuarium Annapurny). Lepiej iść dookoła Manaslu i kontynuować dalej górną część szlaku dookoła Annapurny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 7 godzin temu, Jeeb napisał: mnie asekurowała oprócz żony jeszcze lekarka, fizjoterapeutka, 2 kumpli i 3 tragarzy A czort cię tam wie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty (edytowane) 7 godzin temu, MarioJ napisał: Ten Pan nie zachował żadnych proporcji. Jak się kilka razy podchodzi do tego samego szczytu, to może w pewnym momencie należałoby odpuścić. Zginął na własne życzenie. Proporcje odnosiły się do odniesienia do mojej siostry. Znam twoją opinię na jego temat. Wg mnie podczepiliście do za mocnego i ambitnego konia, to tak a propos zespołów vs solo. Coś jak Berbeka z Bieleckim. Edytowane 23 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 4 godziny temu, Harnas22 napisał: Trzeba być w odpowiednim czasie, by w pełni docenić. Przy idealnej przejrzystości powietrza widoki z bliska na najwyższe góry świata są niezapomniane do końca życia. Trekking dookoła Annapurny nie ma już wg mnie większego sensu (jeśli na nim była, bo jeszcze jest trekking do Sanktuarium Annapurny). Lepiej iść dookoła Manaslu i kontynuować dalej górną część szlaku dookoła Annapurny. Odpowiedni czas, pogoda, nastrój, zdrowie, wiele czynników daje idealny moment. Dzięki za info o Annapurnie i Manaslu, dla mnie to wszystko abstrakcja, do tej pory rozróżniałem tylko Karakorum... a tak coś tam w głowie się układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi