auer73 Napisano 22 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2025 Cześć, Czy ktoś z Was jechał może do Moeny przez Słowenię i podzieli się doświadczeniem? Wybieram się w styczniu i tak się zastanawiam czy ostatni odcinek (60-80km) droga nr SS203 i SP346 nie jest może czasowo zamykany? Z polski płd-wsch mam najkrócej przez Słowację, Węgry, Słowenię. Chodzi mi dokładnie o ten kawałek zaznaczony na czaro. Dziekuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sman Napisano 23 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 Nigdy nie słyszałem o zamykaniu tej drogi. To popularna trasa a jedyne strome miejsce to podjazd pod Passo San Pellegrino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 9 godzin temu, auer73 napisał: do Moeny p to już z wyjazdu do Cervinia zrezygnowałeś ? Obecnie w Dolomitach drogi są czarne a śnieg leży tylko na trasach, obserwuj prognozy pogody i według nich dobierz trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
auer73 Napisano 23 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 35 minut temu, Jeeb napisał: to już z wyjazdu do Cervinia zrezygnowałeś ? Tak, dałem sobie spokój z Cervinią. Szkoda mi tracić ponad godziny na dojazd z St.Vincent w jedną stronę. A ceny noclegów w samej Cervinii są kosmiczne. Padło na Moenę. "sman" dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 Godzinę temu, auer73 napisał: Tak, dałem sobie spokój z Cervinią. Szkoda mi tracić ponad godziny na dojazd z St.Vincent w jedną stronę. A ceny noclegów w samej Cervinii są kosmiczne. Padło na Moenę. "sman" dzięki za informację. Jak chcesz mieszkać w hotelu to Cervinia tania nie będzie ale 4 osobowy apartament można już znaleść za ok. 1000 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 Ja tylko dodam od siebie spostrzeżenie z zeszłego i tego sezonu że trasa Wiedeń - Graz - Klagenfurt - Villach w obie strony jest dużo spokojniejsza z mniejszym ruchem niż trasa Przez Salzburg - Innsbruck - Brenner. Właśnie tą wybierałem na ostatnie dwie podróże w Dolomity i raczej nią będę tam podróżować w przyszłości. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
auer73 Napisano 23 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 3 godziny temu, Jeeb napisał: Jak chcesz mieszkać w hotelu to Cervinia tania nie będzie ale 4 osobowy apartament można już znaleść za ok. 1000 euro Pewnie by coś tam znalazł w takiej cenie jak piszesz. Ale poszedłem na wygodę i za równego tysiaka euro mam 7 nocek z wyżywieniem HB i karnetem Superski w komplecie. No i droga krótsza o prawie 400km w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 Godzinę temu, auer73 napisał: równego tysiaka euro mam 7 nocek z wyżywieniem HB i karnetem Superski w komplecie. to grubo masz, dojazd autem na stok czy skin - skiout ? Oby tylko jeszcze w Dolomitach trochę śniegu spadło- wrzuć foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
auer73 Napisano 23 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2025 4 godziny temu, Jeeb napisał: dojazd autem na stok czy skin - skiout Hotel w centrum Moeny. Nie jest to skin-skiout. Dojazd ski busami. W zeszłym roku byłem w Madonnie-Forgalida w hotelu skin-skiout i średnio było. Po nartach wszędzie daleko z buta. Trzeba dojechać samochodem. Teraz postawiłem na skibusy, a przystanek 50m od hotelu. Zobaczymy jak będzie. Oby jeszcze śniegu dosypał:) Foty wrzucę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 Obyś miał szczęście z tymi skibusami bo ja kilka lat temu mieszkając w Pozza di Fassa nabrałem samych negatywnych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 19 godzin temu, pawelb91 napisał: Ja tylko dodam od siebie spostrzeżenie z zeszłego i tego sezonu że trasa Wiedeń - Graz - Klagenfurt - Villach w obie strony jest dużo spokojniejsza z mniejszym ruchem niż trasa Przez Salzburg - Innsbruck - Brenner. Właśnie tą wybierałem na ostatnie dwie podróże w Dolomity i raczej nią będę tam podróżować w przyszłości. Można też wybrać drogę pomiędzy, czyli Wiedeń, a potem w kierunku na Graz, ale skręcamy przed Graz na drogi S6 i S36, przez Lienz, i granicę przejechać za Sillian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 2 godziny temu, WojtekM napisał: Można też wybrać drogę pomiędzy, czyli Wiedeń, a potem w kierunku na Graz, ale skręcamy przed Graz na drogi S6 i S36, przez Lienz, i granicę przejechać za Sillian. Ten wariant od lat wychodzi najlepiej, mimo iz jezdze poza glownym sezonem i staram sie wracac do Polski startujac nad ranem, aby unikac tloku, to Salzburg i na trasie do Wiednia zawsze lapaly mnie jakies zatory i korki. A przez Lienz jest spokojniej, i bardziej malowniczo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 2 godziny temu, WojtekM napisał: Można też wybrać drogę pomiędzy, czyli Wiedeń, a potem w kierunku na Graz, ale skręcamy przed Graz na drogi S6 i S36, przez Lienz, i granicę przejechać za Sillian. Kiedyś jechaliśmy podobnie, S6 przez Semmering i dalej A9 na Schladming, gdy mieliśmy noclegi w Bad Hofgastein. 19 minut temu, Turnplayer napisał: Ten wariant od lat wychodzi najlepiej, mimo iz jezdze poza glownym sezonem i staram sie wracac do Polski startujac nad ranem, aby unikac tloku, to Salzburg i na trasie do Wiednia zawsze lapaly mnie jakies zatory i korki. A przez Lienz jest spokojniej, i bardziej malowniczo. Tak właśnie jechaliśmy. Wiedeń - Graz - Klagenfurt - Villach autostradą, potem koniec autostrady w Lendorf i juz lokalną drogą na Lienz i Sillian. W Dobbiaco skręcaliśmy na Cortine. W zeszłym roku jak nocowaliśmy bardziej na południe to jechaliśmy przez Arnoldstein do Włoch i też bardzo fajna, widokowa i spokojna trasa, autostradą do Tolmezzo i dalej lokalną droga przez Forni di Sopra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 2 godziny temu, Turnplayer napisał: Ten wariant od lat wychodzi najlepiej, mimo iz jezdze poza glownym sezonem i staram sie wracac do Polski startujac nad ranem, aby unikac tloku, to Salzburg i na trasie do Wiednia zawsze lapaly mnie jakies zatory i korki. A przez Lienz jest spokojniej, i bardziej malowniczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
auer73 Napisano 26 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2025 W dniu 24.12.2025 o 06:47, Jeeb napisał: Obyś miał szczęście z tymi skibusami bo ja kilka lat temu mieszkając w Pozza di Fassa nabrałem samych negatywnych doświadczeń Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2025 Godzinę temu, auer73 napisał: Możesz rozwinąć? na koniec dnia za dużo ludzi i za mało busów i jeździły jak chciały, czasami pół godziny żaden nie podjechał a potem 3 na raz w różnych kierunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi