Paolo18 Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Witam, dzisiaj odwiedzilem Pracice w Rzykach. Na stok zawitalem dopiero okolo 11-tej. Niestety o tej porze stok byl juz dosc powaznie zamuldzony. Wszystko wynika z faktu, ze otwarta jest tylko niebieska trasa z lewej strony (patrzac od dolu) kazdego z wyciagow oraz czerwony lacznik, ktorym malo kto zjezdzal poniewaz porobily sie duze lodowe grudy na dosc dlugim odcinku. Do tego przechadzal sie tam ktos z administracji stoku i zbieral te najwieksze oraz kamienie ktore gdzieniegdzie byly rozsiane. Stok w wielu miejscach oblodzony, zwlaszcza w wezszych miejscach. Czesto przykryty warstwa sniegu rozjezdzonego przez narciarzy a zwlaszcza snowboard'zistow ;-) Pomimo, ze byl to dzien roboczy, zjawilo sie dzisiaj mnostwo ludzi. Srednia dlugosc czekania do dolnego wyciagu to okolo 15-20 minut a gornego 10-15. Z rozmow osob ktore byly tez wczoraj dowiedzialem sie ze wczoraj bylo pod tym wzgledem jeszcze gorzej. Pomyslonsci w Nowym Roku dla wszystkich Formumowiczow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Dziś w Jurgowie full ludzi , trasy po 13-tej zrobiły się oblodzone , na czarnej lód i muldy . Kto ma dobre krawędzie ten jedzie Ale taki to czas sylwestrowy ze trzeba się z tym liczyć i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Dziś w Jurgowie full ludzi , trasy po 13-tej zrobiły się oblodzone , na czarnej lód i muldy . Kto ma dobre krawędzie ten jedzie Ale taki to czas sylwestrowy ze trzeba się z tym liczyć i tyle :eek: Czarną otworzyli w ubiegłym roku jak byłem to dopiero prace trwały. Brawo Jurgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 :eek: Czarną otworzyli w ubiegłym roku jak byłem to dopiero prace trwały. Brawo Jurgów. Te z widziałem w marcu tą wycinkę,wyglądało na imponującą trasę:pSuper,Jurgów zagraża Białce i chyba Nosalowi:rolleyes:,piękne miejsce-widoki i trasy,ludzi też mniej niż w okolicznych ośrodkach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Panie i Panowie witam w nowym roku i proszę o szybką odpowiedz. Gdzie dzisiaj bedzie sie dobrze jeździło. Jak będzie na Żarze może istebna moze wisła. Zaproponujcie coś bo wstałem i mam straszną chęć na narty. Może w Bytomiu.Głównie chodzi mi o ludzi jak to wyglada w nowy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Panie i Panowie witam w nowym roku i proszę o szybką odpowiedz. Gdzie dzisiaj bedzie sie dobrze jeździło. Jak będzie na Żarze może istebna moze wisła. Zaproponujcie coś bo wstałem i mam straszną chęć na narty. Może w Bytomiu.Głównie chodzi mi o ludzi jak to wyglada w nowy rok Jak by Ci to powiedzieć.... Abstrahując od miejsc które zaproponowałeś:eek:, to powiem Ci że jeśli chodzi o fajne nartowanie to wstałeś z 4 godziny za późno:rolleyes:, a według moich kryteriów przyjemności z jazdy na nartach to wstałeś z 8-9 godzin za późno:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Nosal Fajnie - twardo od rana, trzeba było jeździć na pełnej koncentracji, bo drzewa były zaskakująco blisko Później zmiękło i było bezpieczniej. Ludzi mało, sami riderzy Widoki rewelka: http://www.facebook.com/photo.php?pid=547536&l=1bd19452ce&id=100000263177680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 istebna rano fajnie a nawet bardzo fajnie prawie idealnie przygotowana trasa minerałów brak prawie , a potem coraz gorzej o 11 zmaina nart i jazda dalej już było i dużo ludzi i muldy i trochę lodu , pokazało się też trochę więcej przetarć , ogólnie bardzo fajna jazda od 9 do max 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Wróciłem ze Szklarskiej...jeśli ktoś musi to zamiast nart lepiej zabrać łyżwy Do tego tylko Puchatek chodzi, ludzi przy bramkach jak na meczu piłkarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Od rana Mosorny Gron warunki wzorowe do godziny 11tej 12tej jazda bez kolejek do wyciągu słonecznie tem.około-1do -2 stopni około 13tej troszke więcej ludzi do wyciągu około 1min.do 2min. max i tak do konca do 16tej trasa przygotowana super odnotowałem że stacje przejeli PKL. i wyszło jej to na dobre nowy sprzet do robienia śniegu lepsza obsługa dwa tygodnie temu byłem na darmowej w ski kubinskiej Holi i na Zawoje jechałem z mieszanymi uczuciami w obawie kolejek do kanapy i tłoku na trasie ale było naprawde super polecam niewiem jak to sie ma w normalny weekend gdyż wiadomo że dzisiaj Nowy Rok ale dla Zawoji w dniu dzisiejszym daje pozytyw Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na tym forum, ale już od dłuższego czasu przeglądam i czytam Wasze informacje odnośnie warunków narciarskich!Wiem, że jest tu dość mocna grupa z moich okolic czyli Bielska, ale jak tylko będę mógł coś nowego napisać o warunkach to będę pisał :)Dzisiaj byłem w Wiśle na Klepkach. Wybrałem się tam pierwszy raz licząc, że będzie mało ludzi, bo jednak Nowa Osada czy Cienków to stacje w tej okolicy o wiele bardziej popularne.O godzinie 10:30. ludzi mało. Do godziny 11:30 jazda bez kolejki, potem 5 minut czekania. Warunki narciarskie dobre i bardzo dobre, po godzinie 12 trochę miejscami było rozjeżdżone.Na PLUS zaliczę dobrze przygotowany stok i mało ludzi w godzinach w których jeździłem.Na MINUS to płatny na wstępie parking 5 złoty i brak kart czasowych. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 Wczoraj były luzy bo nowy rok i nie wszyscy byli w stanie wstać z łóżka Ktoś był na Żarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telemark Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 30.12 w laskowej. karnet 4h. warunki rano bardzo dobre, pozniej sporo ludzi i wiecej lodu,nowa trasa niezbyt szeroka, dobrze nachylona, koncowy dojazd waski i plaski,ale za to mniej oblegana, w sumie ok. 31.12 w limanowej: karnet 9-15 warunki- rano bardzo dobrze,równo ,z czasem wyszly oblodzenia na srodkach tras, przetarc nie zauwazylem, sniegu maja duzo, otwarte wszystko. pare fotek ze stoku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 wisła Cieńków dziś: od rana do 11 w miarę ok góra kamienie i lód cały dzień (gora pozostała bez zmian do końca taka sama czyli do d..) po 11 popuściło trochę tego lodu na dole i ciutke w środku i dało się jakos pojeździć dużych muld brak ale było za to duzo ludzi i tam gdzie najfajniej czyli na górze minerały... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 W Bielsku syyypie! Oby jak najdłużej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Nowa Osada rano byłem na 2 godz w nowej osadzie, warunki bardzo fajne, twardo, równo i mało ludzi (do 10 na bieżąco, potem pewnie też...). jeszcze do 14.01 pewnie bedzie tak można pojeździć, bo potem ferie = tłumy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Przyłeków Przyłeków wczoraj. Gdyby nie kamienie na samej górze, to mozna by przełnąć... ale niestety. Czerwona zamknieta wiec albo na lewo albo na prawo...po kamorach...póznij da się jechać. Na stoku, wczoraj od 10:00 do 15:00 dosłownie pare osób, obsługa bardzo miła;) dośc ciekawe karnety, przy wejściu stoi Pan i robi dziurki, czasem ma sie mniej dziurek niż się wjechało i zjechało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 nowa osada Dziś od 8-12,trasa dobrze przygotowana równa na całej szerokosci,koło 12 w kilku miejscach wyszło troche lodu i kilka lodowych kuleczek,zero kolejek,kamieni brak:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 czantoria z racji dzisiejszej wizyty w Ustroniu-zabrałem do bagażnika narty i uderzyłem na Czantorię-myślę:blisko,szybko no i trasa długa-na 2-3 godzinki powinno starczyć!poza tym zawsze jak jadę do Wisły to spogladam na Czantorię i non stop mnie kusiło posmigać na tej górze,a wiadomo - stok poludniowy i jak nie ma śniegu i temperatury to szybko to tam spływa. do rzeczy: parking na cały dzień 6zł,1 wjazd krzesełkiem do góry 7,50zł,na górze orczyk nieczynny;karnet czasowy 3 godz.-chyba 60zł,ale nie jestem pewien,bo nie korzystałem. start o 9.30-ludzi zero,temp -2st.;wjazd na górę kolejne -2st. bez wiatru całkiem przyjemnie;stok wyratrakowany, mocno ubity,twardy-trzeba mocno dociskać na krawędziach,bo można miejscami nieźle się ślizgnąć. zresztą co tu będę marudzić -dodam kilka fotek: dodam,że byłem z kolegą - oboje zadowoleni wracaliśmy z szybkiego wypadu:warunki dobre,ok.12.00 zrobiło sie miejscami kilka lodowych przetarć,więc trochę trza było uważać,ale ogólnie b.fajnie-nawet słońce przebijało... zjazd o 12.00 i go home 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 afrikaner rozumiem że jeździłeś od 0930 do 12? ile razy udało się zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 wjazd i zjazd to ok.15 min- my zrobilismy sobie dwie pauzy i zjechaliśmy 8 albo 9 razy.kalkulując jezeli chcesz jeździć to lepiej wychodzi - bardziej opłacalny - jest karnet czasowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) spogladam na Czantorię i non stop mnie kusiło posmigać na tej górze,a wiadomo - stok poludniowy i jak nie ma śniegu i temperatury to szybko to tam spływa. afrikaner małe sprostowanie, żeby czasem kogoś nie zmyliło, czantoria to chyba najbardziej północny stok w okolicach ustronia i wisły , południowy to jest w nowej osadzie (też nie do końca) --tam słońce grzeje, a na czantori nie pozdr Edytowane 3 Styczeń 2011 przez t_c1985 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Byłem dziś w Szczyrku i muszę powiedzieć, że było dobrze. Przyjechałem na 9. Z golgotą jest coś nie tak. W ogóle nie przygotowane albo tak szybko wyjeżdżone. Sporo tych lodowych przetarć. Na dole trochę kamyków. Po drugiej stronie bardzo fajnie. Jazda bez kolejek na okrągło, po lewej stronie od wyciągu jadąc w górę (zielona trasa) jest przyjemna, długa można fajnie się pobawić. Z początku też kilka walających się kamieni. Bieńkula na plus. W dwóch miejscach sypali z armat, ale bardzo fajnie przygotowana. Trasa z Małego Skrzycznego też okej. Ciągle sypią. Fajna aura. Słońce , a potem padający śnieg Udany wyjazd 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 ... dośc ciekawe karnety, przy wejściu stoi Pan i robi dziurki, czasem ma sie mniej dziurek niż się wjechało i zjechało Coś in się zepsuło? Ja miałem normalną magnetyczną kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 afrikaner małe sprostowanie, żeby czasem kogoś nie zmyliło, czantoria to chyba najbardziej północny stok w okolicach ustronia i wisły , południowy to jest w nowej osadzie (też nie do końca) --tam słońce grzeje, a na czantori nie pozdr ok -no to chyba huknąłem babola , ale wiesz co tak sobie myslę,że ta czantoria jakby patrzała na Wisłę-miasto- to by był południowy stok,a patrzy na Jaszowiec to chyba jest zachodni... :eek: a jak się wjedzie na górę-znowu spojrzy na Wisłę-miasto -to wychodzi ,że jest po wschodniej stronie :D:D i tak w sumie to chciałem wcześniej opisać ,że fajnie się tam dzisiaj jeździło i czy wschodni,czy południowy i to i tak dobrze ,że nie pod górkę tylko elegancko na dół :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi